Furtunile devastatoare din Europa lovesc România: Vremea se schimbă radical
Furtunile devastatoare din Europa lovesc România: Vremea se schimbă radical
Administrația Națională de Meteorologie (ANM) anunță o schimbare radicală a vremii în România. Furtunile care au măturat Europa ajung și în România, iar până spre finalul acestei săptămâni vom avea parte de vijelii, descărcări electrice și grindină. Furtunile se anunță deosebit de puternice, mai ales că în ultima perioadă a fost extrem de cald.
Prognoză 1 iulie – 2 iulie: Pe seară vin furtunile
În Banat, Oltenia și sud-vestul Transilvaniei vor fi perioade cu instabilitate atmosferică. Aceasta se va manifesta prin înnorări accentuate, averse torențiale, intensificări ale vântului (rafale în general de 50…70 km/h), vijelii, grindină și descărcări electrice. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 20…30 l/mp și izolat de peste 40 l/mp.
În celelalte regiuni cerul va fi variabil, iar astfel de fenomene se vor semnala doar pe arii restrânse și la intensitate mai mică. Temperaturile minime vor caracteriza o noapte local tropicală și se vor situa între 15 și 23 de grade, mai scăzute în depresiuni. Pe areale mici vor fi condiții de ceață.
Prognoză pentru 2 iulie – 3 iulie: Furtunile lovesc aproape toată țara
Gradul de instabilitate atmosferică se va accentua treptat, cu precădere din orele amiezii, în cea mai mare parte a țării. În sudul Banatului, Oltenia, Transilvania, cea mai mare parte a Munteniei și Moldovei, local în Maramureș, precum și la munte, vor fi perioade cu înnorări accentuate, averse torențiale, intensificări ale vântului (rafale în general de 50…70 km/h), vijelii, grindină și descărcări electrice.
În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 20…40 l/mp și pe arii restrânse de peste 50 l/mp. În restul teritoriului astfel de fenomene se vor semnala pe arii mai restrânse, ziua în nord-vest, unde și nebulozitatea va persista, iar seara și noaptea, temporar, în sud-est. Valul de căldură va persista în cea mai mare parte a Munteniei, Dobrogea continentală și sudul Moldovei, unde se vor înregistra temperaturi deosebit de ridicate pentru această dată, va fi caniculă și disconfort termic ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși ușor pragul critic de 80 de unități, dar în celelalte regiuni valorile termice vor marca o scădere semnificativă față de intervalul anterior.
Temperaturile maxime se vor situa între 21…22 de grade în Dealurile de Vest și în jurul a 37 de grade în Câmpia Română, iar minimele termice vor fi cuprinse între 13 și 23 de grade, cu cele mai ridicate valori pe litoral.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI

Știri recente din categoria Actualitate
Județul Alba pe primul loc în România în ceea ce privește confiscarea de material lemnos: Care este valoarea lemnului confiscat în primele 5 luni din 2025
Județul Alba pe primul loc în România în ceea ce privește confiscarea de material lemnos: Care este valoarea lemnului confiscat în primele 5 luni din 2025 Garda Forestieră Alba a confiscat, în primele 5 luni ale anului 2025, peste 2.600 metri cubi de material lemnos, cu o valoare de aproximativ două milioane de lei, ceea […]
Bogdan Glăvan: „Supra-supra-taxa pe bănci va avea efect aproape zero asupra băncilor. Deci, cine plătește? Ați ghicit, cetățenii”
Bogdan Glăvan: „Supra-supra-taxa pe bănci va avea efect aproape zero asupra băncilor. Deci, cine plătește? Ați ghicit, cetățenii” Supra-supra-taxa pe bănci va avea efect aproape zero asupra băncilor, așa cum a avut și supra-taxa pe bănci, adică supra-taxa introdusă deja și va fi plătită tot de cetățeni, spune profesorul de economie Bogdan Glăvan. ”Supra-supra-taxa pe […]
Admitere liceu 2025: Cum se calculează media de admitere la liceele militare, tehnologice și vocaționale
Admitere liceu 2025: Cum se calculează media de admitere la liceele militare, tehnologice și vocaționale Admiterea la liceu în 2025 se face pe baza rezultatelor obținute la Evaluarea Națională, iar media de admitere este, în majoritatea cazurilor, echivalentă cu media de la examenele naționale. Primele rezultate la Evaluarea Națională 2025 se afișează pe 3 iulie, […]