Rămâi conectat

Ştirea zilei

Furtună puternică în Apuseni: O casă distrusă într-un incendiu provocat de trăsnet și peste 2.500 de gospodării fără energie electrică

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Peste 2.500 de gospodării din Munții Apuseni au rămas, marți, fără energie electrică din cauza unor defecțiuni produse de furtună, în vreme ce o casă din satul Vesești, comuna Scărișoara, a fost distrusă într-un incendiu provocat de un trăsnet, iar mai mulți brazi au fost doborâți de furtuna puternică.  

Reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Alba au declarat că pompierii au fost chemați marți dimineața să intervină, în satul Vesești din comuna Scărișoara, pentru stingerea unui incendiu la o casă lovită de fulger.

Zona a fost foarte greu accesibilă, mai ales pentru autospeciale, iar pompierii au ajuns cu mari eforturi și au intervenit în primul rând pentru a nu lăsa focul să se propage la gospodăriile din jur. Casa a fost distrusă, însă din fericire nicio persoană nu a fost rănită.

”Încă se lucrează pentru protecția caselor din jur. Accesul a fost foarte greu și din cauza că au căzut brazi pe drumul de acces. Casele de acolo sunt din lemn”, potrivit ISU Alba.

De asemenea, din cauza furtunii, 2.518 de gospodării din comunele Arieșeni, Gârda, Scărișoara, Poiana Vadului, Avram Iancu, Sohodol și Vidra, din Munții Apuseni, au rămas fără energie electrică, mai multe echipaje ale distribuitorului de energie fiind în teren pentru a remedia defecțiunile.

La ora transmiterii acestei știri nu se cunosc cu exactitate cauzele defecțiunilor la rețeaua de energie electrică, însă este posibil ca brazii doborâți de furtună să fi atins liniile de tensiune.

De asemenea, Poliția Alba transmite că nu sunt blocate drumuri naționale și județene din cauza copacilor doborâți de vijelie.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO Georgiana Pavelescu, o tânără din Alba, ambasadoare a cântecului popular de pe Valea Sebeșului, la „Primăvara românească la Bruxelles”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Georgiana Pavelescu, o tânără din Alba, ambasadoare a cântecului popular de pe Valea Sebeșului, la „Primăvara românească la Bruxelles” Georgiana Pavelescu, o tânără originară de pe Valea Sebeșului, județul Alba, a fost weekend-ul trecut ambasadoarea Cântecului Popular Românesc în cadrul evenimentului „Primăvara românească la Bruxelles”, eveniment prin care Europarlamentarul PSD, Victor Negrescu, continuă an de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea