Furia ciobanilor dă rezultate: Guvernul a amânat aplicarea prevederilor referitoare la numărul de câini la stână și pășunat

TECHNOVA - Înlocuiește-ți centrala

protest_ciobani După protestul masiv al ciobanilor de la Parlament apar și primele rezultate. Guvernul a adoptat, miercuri, o ordonanță de urgență care amână două prevederi ale Legii Vânătorii, prevederi care i-au scos în stradă pe ciobani. E vorba despre prevederea care limita numărul de câini la stână, precum si prevederea care interzicea pășunatul animalelor domestice în terenul agricol între 6 decembrie și 24 aprilie.

Anuntul a fost făcut de Dan Suciu, purtătorul de cuvânt al Executivului.

ELIT

Vedeți și Protest al ciobanilor, cu scandal în curtea Palatului Parlamentului. Au rupt cordonul de jandarmi

Practic, Ordonanta de Urgenta adoptata azi de guvern prevede prorogarea (amanarea) pana in luna aprilie a punctelor c) si k) de la Alineatul 1) al Articolului 23 din Legea Vanatorii din 2006 (care fusese modificata prin Legea 149/2015). Iata cum suna aceste prevederi legale, amanate acum pana in aprilie:
„Art. 23:
(1) In scopul gestionarii durabile a faunei cinegetice, se interzic:

c) pasunatul animalelor domestice in terenul agricol intre 6 decembrie si 24 aprilie;

k) permiterea insotirii turmelor si cirezilor de catre caini insotitori al caror numar este mai mare de 3 in zona de munte, de 2 in zona de deal si de 1 la campie; in acest numar se includ si cainii care asigura paza stanei

„Guvernul isi mentine rezerve legate prin modificare prin OUG a unui act normativ. Pana la sfarsitul lunii aprilie vom gasi o varianta de a solutiona definitiv, sunt in Parlament o serie de initiative pe aceasta chestiune, dar poate si Guvernul sa vina cu o solutie. Vrem sa gasim o formula de intelegere si cu legislativul”, a declarat Dan Suciu.

Reamintim că marți a avut loc un protest masiv al ciobanilor în fata Parlamentului. Pastorii au protestat fata de limitarea numarului de caini la stana si fata de interzicerea pasunatului pe durata iernii. (C.M.)

sursa: hotnews

 

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419