Rămâi conectat

Curier Județean

Fundaţia Inter-Art Aiud – în Statele Unite ale Americii

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Într-un program de valorificare artistică a colecţiilor de artă Inter-Art Aiud şi de turism cultural pentru zona Aiud, respectiv pentru judeţul Alba,  Fundaţia “Inter-Art”  din Aiud a răspuns invitaţiei de a organiza două importante expoziţii internaţionale de artă, în  perioada 16 septembrie – 16 octombrie 2011, cu scopul de a promova turismul cultural din judeţul Alba  în Statele Unite ale Americii. Prima dintre acestea este expoziţia Intercontinental Connections, şi  se constituie într-o retrospectivă a bienalelor de grafică mică desfăşurate la Aiud, Aceasta va fi vernisată la sediul „Woodrow Wilson Center” din Wahington, D.C. (SUA) şi va cuprinde lucrările a 53 de artişti din 32 de ţări de pe toate continentele Cea ce-a doua este expozitia internaţională  „Libertate şi artă – fără frontiere” şi va fi organizată la  Galeria „New Arts Program” din Kutztown (Pennsylvania, SUA), cuprinzând o retrospectivă a taberelor Inter-Art,  cu  41 de artişti din 26 de ţări.
Obiectivele acestui proiect româno-american sunt: *promovarea artei contemporane – prin numărul impresionant de artişti participanţi la cele două expoziţii; *contactul cu publicul de artă şi cu media de specialitate – prin expoziţii, întâlniri şi prin participarea la emisiuni la televiziunea americană; *promovarea artei româneşti – prin artiştii români prezenţi în expoziţie, respectiv 8 artişti din judeţul Alba, prezenţi la expoziţia de la Washington şi  6 artişti  la expoziţia de la Kutztown; *promovarea zonei Aiudului şi a judeţului Alba direct, prin media şi prin tipărituri, cataloagele expoziţiilor cuprinzând şi pagini de promovare a zonei Alba. Proiectul se derulează în regim de parteneriat între Ministerul Culturii şi Patrimoniului Naţional din România, Ambasada României din SUA – Washington, D.C., Reprezentanţa Permanentă a României la ONU – New York, Consiliul Judeţean Alba, Centrul Cultural Liviu Rebreanu din Aiud şi Saint Stephen of Hungary Parish, New York. Sponsori: Supremia Grup LTD, Riff Holding International, Eurosport DHS. (I.H.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Cu rezultate spectaculoase în campaniile precedente, cercetările arheologice de la Râmeţ şi Oarda continuă şi în 2024

Unirea Ziarul

Publicat

în

Cu rezultate spectaculoase în campaniile precedente, cercetările arheologice de la Râmeţ şi Oarda continuă şi în 2024 Două şantiere arheologice unde au fost făcute unele dintre cele mai importante descoperiri din ultimii ani din Alba, de la Râmeţ – în zona denumită de localnici „Gugu”, şi la Oarda – zona „Bulza”, vor continua şi în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea