Rămâi conectat

Actualitate

Fundaţia Comunitară Alba, prima din România care a creat un fond pentru cultură

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

10.000 de lei sunt destinaţi finanţării proiectelor culturale şi de artă din tot judeţul

Fundaţia Comunitară Alba pune la bătaie 10.000 lei pentru ONG-urile şi grupurile de iniţiativă din judeţ interesate de proiecte din domeniul artei şi culturii. Banii au fost strânşi de organizaţia non-profit integral din surse private. Suma minimă cu care poate fi finanţat un proiect este 500 lei, iar cea maximă – 2.000 de lei. Potrivit preşedintelui Fundaţiei Dorin Sava, aplicaţiile pentru proiecte pot fi trimise până la sfârşitul lunii ianuarie 2012. Apoi un comitet de selecţie format din personalităţi culturale şi artistice ale judeţului va face o triere a lor. Va urma o discuţie cu fiecare iniţiator de proiect în parte şi apoi stabilirea câştigătorilor. Perioada de implementare va fi în intervalul aprilie – iulie 2012.
„Principalul criteriu va fi impactul proiectului în comunitate. Ne aşteptăm la proiecte prin care să fie realizate lucrări de artă sau expoziţii cu lucrările unor copii şi tineri talentanţi care se pot afirma astfel. Chiar dacă sumele pot părea mici, am ajuns la concluzia că buturuga mică contează. Schimbarea trebuie să se producă la nivelul cel mai profund, de la fiecare individ al societăţii în parte, şi asta îşi şi propune Fundaţia Comunitară Alba”, a precizat Dorin Sava. Fundaţia Comunitară Alba este prima fundaţie de acest gen din România care lansează un fond pentru cultură, următorul obiectiv fiind lansarea unui fond pentru mediu pe aceleaşi principii. (I.P.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

19 iunie 2024 | COD PORTOCALIU de CANICULĂ în Alba și alte zone din țară: Maxime între 33 și 37 de grade

Bera Larisa

Publicat

în

19 iunie 2024 | COD PORTOCALIU de CANICULĂ în Alba și alte zone din țară: Maxime între 33 și 37 de grade Meteorologii ANM au emis marți, 18 iunie 2024, o atenționare cod portocaliu de caniculă și disconfort termic ridicat, valabilă pentru ziua de miercuri, 19 iunie, în Alba și alte zone din țară. Citește […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea