Funcționarii publici au ieșit în stradă și cer salarii mai mari

PRO ROMÂNIA - Alegeri parlamentare 2020

Peste 200 de funcționari publici se află în fața Ministerului Muncii, fiind nemulțumiți de salarii.

Funcționarii publici cer salarii mai mari, dar și aplicarea legii unitare a salarizării.

USR - Alegeri parlamentare 2020

Au ieși la protest peste două sute de funcționari publici, din peste 10 județe.

„Din cauză că avem o salarizare de subzistență am declanșat acțiunea de protest. Dacă discuțiile nu vor avea niciun rezultat vom continua acțiunile și de data aceasta vom ajunge să blocăm întreaga administrație locală. Cerem punerea în aplicare a legii salarizării unitare (Legea 284 n.r.), lege care este adoptată din 2010 și pe care suntem încadrați și care nu a fost pusă în aplicare. Vreau să vă spun că nu este adevărat că nu există bani pentru punerea ei în aplicare. Legea se putea pune în aplicare și cu creșterile care s-au dat, de 10 și 12% pentru că se puteau da aceste creșteri la diferența dintre salariul pe care îl are omul și cel din grilă”, a spus Silvia Moldovan, președintele Federației Sindicatelor Pro-Administrație, citat de Agerpres.

Potrivit acesteia, administrația locală este aproape de desființare și sunt primării de comune unde mai sunt câțiva angajați din cauza salariilor mici.

„Din cauza salarizării cu salariul minim pe economie oamenii nu sunt atrași. Au răspunderi foarte mari, răspund în fața Curții de Conturi, în fața DNA și preferă să meargă cu un salariu puțin mai mare și ca vânzători, chiar dacă au studii superioare”, a precizat Silvia Moldovan.

De asemenea, aceasta a anunțat că sindicaliștii doresc să discute cu ministrul Muncii, Dragoș Pîslaru, nu cu alți reprezentanți ai ministerului, scrie Digi24.

Aceștia au ieșit să protesteze și săptămâna trecută în fața Ministerului Muncii.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

5 Comentarii

Pavele 28 septembrie 2016 at 15:35

Ăștia de care vorbiți e votanți de meserie a primarilor, executați de ordine care au prea puțin cu legea și normal să răspundă că doar nu o să răspundă stăpânul domeniului public adică primarul care dictează consilierilor prin secretar conținutul HCL….sunt prea bine plătiți pentru slugărnicie, ajunge 30 de arginți….

toto 28 septembrie 2016 at 20:45

Stimate doamne si stimati domni ,daca va considerati inteligenti nu v-ati plange,mergeti in economia privata si aveti posibilitatea sa castigati cat vreti.Eu sincer sa fiu nu am vazut nici un functionar public sa demisioneze si sa plece la cules de capsuni prin Europa.Lasand gluma la o parte ,aparatul functionaresc al statului este supra dimensionat,nu sunteti eficienti domnilor,suntem ultimi din Europa,deci munca voastra nu se vede.Am fost cu probleme pe la finante ,Alba ,pai acolo au pus cate un functionar intr-o sala mare,incalzita,aer conditionat,cheltuieli inutile ,sau de rasul lumii,la o institutie am vazut cum o functionara avea 3(trei) stampile in mana ,vre-o jumatate de ora cat am asteptat eu acolo ,doamna stampila de zor,am ramas pur si simplu ,,,,mirat,dar cetateanul de rand este sufocat de taxe si obligatii.

roman 28 septembrie 2016 at 21:45

1)sa va reduca la jumatate si pe urma sa va mareasca salariile.2)sa lucrati 8 ore efectiv cat se lucreaza la privat3)sa fiti draguti cu cetatenii,nu fiti acrituri4

sa va reduca la jumatate si apoi sa va mareasca salariile

spetsnaz 28 septembrie 2016 at 21:55

Au iesit PUTORILE din birouri,sa protesteze…Ce-i maaa,nu va sint destul de late c***le,de atat sezut si cafele ? La sapaaa,nu la intins mana,ca este atat pamint nelucrat in tara asta…In biceee,v-as duce,la ocna sa vedeti ce inseamna muncaaaa,nu chiulul vostru,de zii cu zii!!! Vine ea si ziua aia,cind vom face ordine si curatenie in ROMANIA !!!!

lupul singuratec 29 septembrie 2016 at 10:35

O birocratie sufocanta, o indiferenta de neiertat , acesti functionari sant NUMAI PILE A PRIMARILOR , in Aiud se fac angajari pe pile desi nici primarita nu are ce lucra si se ocupa de povesti despre trecutul d-sei de trisya amintire cand din eroare a fost Secreta r de Stat tot inutil, in Aiud nimic schimbat , promisiuni cu sacul si rezolvari nimic , o DECEPTIE .

Comentariile sunt oprite