Rămâi conectat

Actualitate

FOTO/VIDEO: Trupa JAZZYBIT la Alba Jazz. Demonstrație de virtuozitate în Piața Cetății din Alba Iulia

Bogdan Presecan

Publicat

în

Cei trei timișoreni care formează trupa JAZZYBIT au susținut sâmbătă seară, în cadrul Festivalului Alba Jazz,  un concert de blues, latin, jazz în Piața Cetății din Alba Iulia.

JazzyBIT este un trio instrumental format din Teodor Pop (pian, orgă Hammond, sintetizator), Mihai Moldoveanu (bas) și Szabó Csongor-Zsolt (tobe, percuție), ce abordează o muzică inspirată din jazz, latin, funk și blues. Ideea trupei a luat naștere în toamna lui 2011, după ce Teodor și Mihai au cântat împreună în trupele „Timișoara Big Band” și „Blues Project”.

La sfârșitul lui 2011 a fost cooptat toboșarul Zsolt, urmând ca trupa să susțină primele concerte la începutul lui 2012. Mai târziu, trupa a susținut concerte în Alba-Iulia, Arad, București, Cluj, Oradea, Târgu Mureș, Timișoara și Szeged (Ungaria), cu participări la evenimente mari, precum Sibiu Jazz Festival sau Timișoara Capital Jazz Festival.

Repertoriul grupului e format integral din compoziții proprii, variate atât stilistic cât și dinamic. În 2013, JazzyBIT va înregistra albumul de debut, intitulat Touch the Sky.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

2 august 2024 | COD GALBEN și PORTOCALIU de CANICULĂ în Alba și alte zone din țară: Maximele cresc din nou până la 37 de grade

Ziarul Unirea

Publicat

în

2 august 2024 | COD GALBEN și PORTOCALIU de CANICULĂ în Alba și alte zone din țară: Maximele cresc din nou până la 37 de grade Meteorologii ANM au emis joi, 1 august 2024, noi atenționări cod galben și cod portocaliu de caniculă valabile vineri, 2 august, în Alba și alte zone din țară. Maximele […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea