Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO/VIDEO: Traficanții de etnobotanice din Alba și Cluj rămân în arest. Vezi ce au găsit polițiștii la percheziții!

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Magistrații de la Curtea de Apel Alba Iulia au respins astăzi contestațiile la măsurile de arestare preventivă formulate de cei 11 tineri din Alba și Cluj, reținuți joi, 2 octombrie, de polițiștii BCCO și procurorii DIIICOT Alba pentru trafic de droguri de mare risc, respectiv substanțe psihoactive noi – etnobotanice”.

suspecti trafic etnobotanice Alba (8)Astfel că – David Rareș, Coman Mihai-Paul, Pop Flaviu Lucian, Oprița Călin, Pătran Bogdan Vasile, Mocean Ioan Adrian, Șuteu Samir Vasile, Urcan Gheorghe Alin, Popa Raul Traian și Popa Bogdan Marian – vor rămâne în continuare arestul IPJ Alba. În ceea ce o privește pe Mocean Ioana-Aurora, s-a păstrat măsura preventivă a controlului judiciar.

Ședința, la care au fost aduși în fața instanței toți cei arestați în acest dosar, a fost secretă, neavând acces în sală decât suspecții și avocații care îi apără.

Potrivit anchetatorilor și după cum se poate observa în imaginile video înregistrate la perchezițiile locuințelor celor 11 inculpați au fost descoperite cantităţi importante de etnobotanice (XLR 11, AKB – 48,4MEC –  substanţe psihoactive noi) pe care le-ar fi comercializat pe raza localităţilor Baia de Arieş, Turda, Câmpeni şi Cluj Napoca. Au fost ridicate de la cei în cauză aproximativ 3 kg. de droguri de risc şi mare risc, precum şi dispozitive folosite pentru cântărirea acestora.

Mai multe mostre din substanțele confiscate de polițiști în urma perchezițiilor au fost trimise la laboratorul specializat din București pentru a fi analizate. De rezultatele acestor analize de laborator depinde mult susținerea acuzațiilor aduse celor 11 suspecți de trafic de droguri de mare risc.

În acest dosar, instrumentat de procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Alba Iulia împreună cu ofiţerii de poliţie judiciară din cadrul BCCO Alba Iulia, au fost identificaţi până în prezent peste  200 de consumatori de etnobotanice și cannabis, majoritatea fiind din județul Alba. O parte dintre aceștia au fost deja audiați de polițiști, declarațiile lor urmând, după caz, să fie folosite de procurori pentru a obține condamnări.

Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecții și inculpații beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală,  precum și de prezumția de nevinovăție.

[nggallery id=2410]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Accident GRAV, între 4 mașini, pe autostrada A1 sensul Sebeș-Vâlcea: O persoană încarcerată și trafic BLOCAT total. A fost solicitat și elicopterul SMURD

Ziarul Unirea

Publicat

în

Accident GRAV, între 4 mașini, pe autostrada A1 sensul Sebeș-Vâlcea: O persoană încarcerată și trafic BLOCAT total. A fost solicitat și elicopterul SMURD Un accident rutier grav a avut loc joi, în jurul orei 13.00, pe autostrada A1, la km 230, zona Veștem, pe sensul Sebeș – Valcea, cu 4 autovehicule implicate. Traficul este blocat […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea