FOTO/VIDEO: Titlul de Doctor Honoris Causa al Universităţii „1 Decembrie 1918”, acordat profesorului universitar doctor Stanislaw Sagan
Stanislaw Sagan, decanul Facultăţii de Drept de la Universitatea din Rzeszow, Polonia, deţine începând de astăzi titlul de Doctor Honoris Causa al Universităţii „1 Decembrie 1918” Alba Iulia. Acordarea titlului academic s-a făcut în cadrul unei şedinţe festive a Senatului universităţii albaiuliene.
Profesor universitar doctor Stanislaw Sagan este o figură marcantă a dreptului european, reuşind prin numeroasele sale studii şi cercetări să ajungă un nume cunoscut atât în mediul academic, cât şi în cadrul organismelor naţionale şi internaţionale de profil.
„Acordarea acestui titlu academic se bazează pe reputaţia distinsului nostru coleg, rezultată din prestigioasa activitate ştiinţifică şi de cercetare atât la catedră cât şi în diverse organisme naţionale şi internaţionale. Manifestarea noastră se alătură în mod fericit şi benefic stăruineţelor celor care conduc univestitatea, de a face cunoscută activitatea universităţii noastre atât în ţară cât şi în străinătate”, a spus în discursul său decanul Facultăţii de Drept din Alba Iulia, Ioan Gânfălean.
Înmanarea titlului de Doctor Honoris Causa a fost făcută de rectorul Universităţii „1 Decembrie 1918” în prezenţa Senatului universităţii şi a unor distinşi membri ai mediului academic din România şi din Polonia.
Stanislaw Sagan a ţinut un discurs după decernarea titlului de Doctor Honoris Causa, iar din respect pentru cei prezenţi în sală a vorbit în limba română, despre drepturile cetăţenilor europeni.
În cei 38 de ani de activitate, profesor universitar doctor Stanislaw Sagan a deţinut mai multe funcţii în universităţi din Polonia, Suedia şi Slovacia. Între 2006 şi 2011, acesta a ocupat funcţiile de preşedinte şi mai apoi vicepreşedinte al Asociaţiei Universităţilor din Regiunea Carpatică, din care fac parte România, Polonia, Slovacia, Ungaria, Ucraina şi Serbia.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Cultură Educație
2 noiembrie: 240 de ani de la cea mai mare răscoală țărănească din Transilvania, condusă de Horea, Cloșca și Crișan
2 noiembrie: 240 de ani de la cea mai mare răscoală țărănească din Transilvania, condusă de Horea, Cloșca și Crișan Răscoala din 1784, numită și „Răscoala lui Horea, Cloșca și Crișan”, a fost o importantă acțiune de revoltă a țărănimii iobage din Transilvania împotriva constrângerilor feudale la care era supusă. La ea au participat iobagi […]
Secțiune Articole Similare
-
Actualitate4 zile ago
Produsul intern brut trimestrial III al României, în stagnare față de II și scădere față de anul 2023. Cristian Păun: „Miroase de la o poștă a recesiune!”
-
Sport5 zile ago
Metalurgistul Cugir – ACSM Codlea 3-0 la „masa verde”
-
Sport3 zile ago
FOTO | Meciul de fotbal Metalurgistul Cugir – Gloria Bistrița-Năsăud, întrerupt la Cugir de o intervenție a elicopterului SMURD! Liderul a câștigat cu 4-0
-
Actualitate3 zile ago
Ajutorul de încălzire pentru iarna 2024-2025. Acte necesare. Condiții de acordare. Câți bani se dau în funcție de venit
-
Opinii - Comentarii3 zile ago
Postul Crăciunului. Obiceiuri și tradiții respectate de credincioși în Postul Nașterii Domnului
-
Opinii - Comentarii2 zile ago
Noua lege a pensiilor: Tabel cu vârsta de pensionare anticipată. Condiții privind stagiul de cotizare pentru pensia anticipată