Rămâi conectat

Actualitate

FOTO/VIDEO: Dispecerat Integrat Medical, la ISU Alba

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

La Inspectoratul pentru Situații de Urgență Alba este funcțional, de astăzi, Dispeceratul Integrat Medical, un proiect al Ministerului Administraţiei şi Internelor, Ministerului Sănătăţii şi a Serviciului de Telecomunicaţii Speciale, finanțat de Consiliul Județean Alba.

Acesta a fost prezentat în cadrul unei conferințe de presă susținută de col. Dorel Sofica – șeful ISU Alba, la care au fost prezenți Ion Dumitrel – președintele CJ Alba, Cornel Murg – subprefectul județului Alba, dr. Marius Șuluțiu – managerul Ambulanței Alba, reprezentanți ai Spitalului Județean Alba și ai Serviciilor de Telecomunicații Speciale.

Dispeceratul ,care până astăzi a funcționat în sediul Ambulanței a fost transferat în cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgența de unde vor fi coordonate toate cazurile de urgență din întregul județ, estimându-se o reducere semnificativă a timpului de reacție la cazurile medicale, dar mai ales în cazul accidentelor grave.

Un coordonator, alături de reprezentanți ai ambulanței și pompierilor, vor gestiona toate cazurile care se vor înregistra pe teritoriul județului. Astfel cei care vor avea nevoie de ajutor vor suna la 112, iar apoi vor fi repartizați la acest dispecerat care va trimite, după caz, fie o ambulanță normală, fie una SMURD.

De asemenea, cu ajutorul unui sistem GPS pot localizate în timp real ambulanțele și autospecialele SMURD disponibile pentru preluarea cât mai rapidă a cazurilor.  Tot cu ajutorul sistemului GPS pot fi localizate locațiile unde echipajele trebuie să intervină.

Vom reuși să ajungem într-un timp mai scurt și să asigurăm o intervenție mai eficientă pentru cei care au nevoie”, a declarat col. Dorel Sofica care a precizat că, în cadrul aceluiași proiect, la ISU Alba va urma să acționeze și un echipaj de terapie intensivă mobilă, în parteneriat cu Unitatea de Primiri Urgențe Alba Iulia.

Dispeceratul a fost realizat datorită Consiliul Judeţean Alba, care a aprobat acordarea sumei de 80.000 de lei pentru acoperirea costului implementării proiectului.

Noi avem un parcurs mai vechi în colaborarea cu ISU în ceea ce privește dotarea cu echipamente, vor urma și alte proiecte, rolul nostru este să ne gândim la sănătatea și siguranța cetățenilor. Sunt sigur că sprijinul nostru financiar va veni în sprijinul cetățenilor, prin munca pe care o desfășoară ISU Alba”, a declarat  președintele CJ Alba, Ion Dumitrel.

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Fenomenele El Nino și La Nina fac prăpăd în România și în Europa: vreme extremă cum NU s-a mai văzut de multă timp primăvara

Unirea Ziarul

Publicat

în

Fenomenele El Nino și La Nina fac prăpăd în România și în Europa: vreme extremă cum NU s-a mai văzut de multă timp primăvara Variațiile termice și climatice devin din ce în ce mai extreme, iar în mai multe regiuni europene pătrund valuri de căldură și valuri de frig polar. Încălzirea globală și efectele meteorologice […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea