Rămâi conectat

Ştirea zilei

Foto/Video: Cei mai puternici și mai frumoși cai din zona Apusenilor, prezenți la a IV-a ediție a concursului hipo de la Abrud

Ziarul Unirea

Publicat

în

Cu ocazia Festivalului Național de Folclor ,,Inimi fierbinți în Țara de Piatră”, Primăria Abrud a organizat azi dimineață, la târgul de animale de pe dealul Știurț, un nou concurs hipo prin care s-au desemnat cei mai puternici și cei mai frumoși cai din zona Munților Apuseni, prezenți la competiție. 

Pentru ca totul să fie conform regulamentului impus, concursul a fost supervizat de primarul Nicolae Simina și viceprimarul Dorel Pașca, iar la întrecere au fost înscriși de proprietari 21 de cai – 16 la concursul de tracțiune și 13 la concursul de frumusețe, câțiva participând la ambele secțiuni – aceștia fiind observați, aplaudați și comentați de cei peste 300 de participanți la eveniment.

Competiția a debutat cu concursul de tracțiune, unde caii trebuiau să tragă la deal cât mai repede, pe o distanță de peste 100 de metri, o căruță încărcată cu prundiș, chiar mai grea decât unii dintre ei, lucru care a pus probleme unor competitori ce au abandonat întrecerea sau au fost descalificați.

Partea a doua a concursului a fost dedicat celor mai frumoși cai, iar juriul – format din mai mulți cunoscători ai animalelor – a apreciat mai multe calități ale cailor înscriși, a întocmit un punctaj și a stabilit următorii câștigători:

La concursul de tracțiune:

– locul I: calul Negru, proprietar Daniel Bexa – 40, 66 secunde;

– locul II: calul Volga, proprietar Avram Sicoe – 45, 15 secunde;

– locul III: calul Dana, proprietar Dumitru Petruța – 53,70 secunde;

La concursul de frumusețe:

– locul I: calul Negru, proprietar Daniel Bexa – 197 puncte;

– locul II: calul Topaz, proprietar Daniel Bexa – 175 puncte;

– locul III: calul Stana, proprietar Ciprian Vișa – 174 puncte.

Primarul Nicolae Simina a anunțat că premierea câștigătorilor se va face duminică, 30 iulie, între orele 15-16, în centrul orașului Abrud, atunci când se va desfășura gala laureaților la Concursul Național de Folclor ,,Inimi fierbinți în Țara de Piatră”.

Ovidiu CULDA

[nggallery id=4387]

 

Salvează

Salvează

Salvează

Salvează


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Lucrări de reparații și întreținere la Cetatea Alba Carolina: Fântână cetății sau podul Unirii printre obiectivele proiectului de peste 4,5 milioane lansat în SEAP

Bogdan Ilea

Publicat

în

Lucrări de reparații și întreținere la Cetatea Alba Carolina: Fântână cetății sau podul Unirii printre obiectivele proiectului de peste 4,5 milioane lansat în SEAP Mai multe lucrări de reparații și întreținere urmează să fie făcute în cetatea Alba Carolina. Primăria Alba Iulia dorește să repare mai multe obiective printr-un contract-cadru de 4 ani. Citește și: […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea