Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

FOTO/VIDEO: Câștigătorii Festivalului Concurs „Ziua de Mâine”, ediția 2013, Alba Iulia – Vezi unde a plecat marele premiu!

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Marele premiu al celei de-a IX-a ediții a Festivalului „Ziua de Mâine” de la Alba Iulia a fost câștigat de Mihai Boicu din Suceava.

Este pentru al doilea an la rând când locul I al acestui festival albaiulian merge în Moldova, după ce în 2012 a fost adjudecat de Cosmin Vaman, din Bacău.

Mihai are 21 de ani, cântă de la 14 și în prezent este student. Trofeul i-a fost înmânat talentatului artist de către Ion Dumitrel, președintele Consiliului Județean Alba, instituția care a organizat și a finanțat cu 150.000 de lei, pentru al nouălea an la rând, acest eveniment.

Juriul concursului a fost format din Mihai Cosmin Popescu (președinte), Marius Matache, Daniel Avram, Ioana Bogățan, Laura Orian, Călin Bulac și Claudiu Marean.

Deși biletele și abonamentele care au costat câte 20 de lei, respectiv 45 de lei, au fost epuizate cu mai multe zile înainte de începerea festivalului, în această seară, în sala Casei de Cultură a Sindicatelor se puteau observa câteva zeci de scaune goale. Asta, deși au existat și spectatori care stăteau pe scări sau în picioare.

 REZULTATELE CONCURSULUI:

Premiul I – Mihai Boicu din Suceava – 1500 de lei

Premiul II – Laura Todică din Alba Iulia – 1000 de lei

Premiul III – Adela Mihaela Țițescu – 500 de lei

Premiul Special al Consiliului Județean Alba – Sarah Theodora Nicorescu

Premiul de Popularitate – Icarus

Premiul Postului de Radio Reîntregirea din Alba Iulia – Karla-Cristiana Dăian – 300 de lei

Premiul www.folkalba.ro – Laura Todică

Ultima seară a Festivalului ”Ziua de Mâine”, ediția 2013,  i-a reunit din nou, pe scena Casei de Cultură din Alba Iulia, pe veteranii muzicii folk, alături de ”noul val”. Deși combinația a fost cam aceeași ca și în edițiile trecute, publicul aflat în sală i-a răsplătit cu aplauze sincere pe talentații artiști.

Au existat însă și voci critico-constructive, care au remarcat faptul că acest eveniment seamănă prea mult cu cele de anii trecuți, că ar fi vorba despre “alți bani, dar aceeași distracție.”

Poate că și acest feed-back ar trebui să fie luat în considerare de cei care organizează și finanțează, din bugetul județului Alba, evenimentele culturale.

Una peste alta, evenimentul a fost unul de succes, iar atmosfera în sală, ca în fiecare an, una remarcabilă. În concluzie, Alba iubește folk-ul și artiștii iubesc publicul din Alba.

După gala laureaților au urmat mult așteptatele recitaluri ale lui Daniel Avram și Școala de folk, Marius Matache & folkband Imperfect, Emeric Set și Nicu Alifantis & Mozaic Band.

[nggallery id=690]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Performanța remarcabilă a lui Chedveș Vlad, de la Școala Gimnazială “Mihai Eminescu” din Alba Iulia: Premiul II la faza națională a Concursului Internațional de Matematică “LUMINAMATH”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Performanța remarcabilă a lui Chedveș Vlad, de la Școala Gimnazială “Mihai Eminescu” din Alba Iulia: Premiul II la faza națională a Concursului Internațional de Matematică “LUMINAMATH” Chedveș Vlad este elev în clasa a II-a la Școala Gimnazială “Mihai Eminescu” din Alba Iulia. La faza națională a Concursului Internațional de Matematică “LUMINAMATH”, ediția a XXVII-a, băiatul […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea