Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO:”Pur şi simplu…VIAŢĂ”, într-un cătun din Alba. IMAGINI care vorbesc de la sine:Copilărie fără internet, oameni gospodari, peisaje superbe şi… multă linişte

Alexandra Mates

Publicat

în

pur si simplu VIATA74„Pur şi simplu… VIAŢĂ”, aşa este intitulat un album inspirat, cu imagini care vorbesc de la sine despre viaţa dintr-un cătun din Alba. Copilăria micuţilor de la ţară, fără internet şi alte gadgeturi, case sărmane, dar pline de încărcătură arhaică, oameni gospodari cu feţe şi mâini ridate de atâta muncă, peisaje superbe, chiar şi „liniştea” de la ţară, sunt surprinse într-un album realizat de un zlătnean pasionat de fotografie, Horia Fleşer, pentru care asta înseamnă….pur şi simplu VIAŢĂ.

pur si simplu VIATA11 În cătunul Vinţa din satul Valea Seşii, cum urci din Lupşa la Lacul Geamăna, viaţa este ca pe vremuri. Mărturie stau câteva imagini care surprind traiul de zi cu zi al locuitorilor de aici. Pe cât de trist ar părea, oamenii aceştia, ocoliţi de tehnologie, dar cu mare credinţă în Dumnezeu, zâmbesc şi se bucură de copii, nepoţi, animale şi tot ce roiesc în jurul lor, chiar dacă anii bătrâneţii şi greutăţile îi apasă pe umeri. Par oameni gospodari, care stau tot timpul pe lângă casă şi o îngrijesc cum pot ei.

 pur si simplu VIATA45Într-una din imagini se poate observa cum bunicuţa stă cu fusul şi toarce lână, aşa cum numai în cărţile cu poveşti parcă mai citeşti, iar nepoţelele se joacă vesele, pur şi simplu. Fără jucării, tablete şi alte cele moderne. Sunt copii crescuţi într-un sat de munte, la căldura sobei, cu mirosul pajiştilor şi aer tare, cu mâncare poate mai sărăcăcioasă dar bio, în linişte şi pace.

Pentru ei animalele şi păsările sunt încă cei mai buni prieteni de joacă, alături de natură cu „elementele” ei sfinte. Tot în imagini se vede cum de mici sunt învăţaţi să meargă la biserică.

Peisajul, casele, uliţele, discuţiile, activitatea, carul tras de boi, totul parcă e desprins din basm.

Iar pepur si simplu VIATA41ntru că imaginile fac cât o mie de cuvinte, vă invităm să vizionaţi albumul „Pur şi simplu…VIAŢĂ”. Fotografiile au fost realizate în 2014.

 

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

UPDATE| INCENDIU izbucnit la o anexă gospodărească în Găbud. Intervin pompierii din Aiud cu două autospeciale

Bera Larisa

Publicat

în

UPDATE| INCENDIU izbucnit la o anexă gospodărească în Găbud. Intervin pompierii din Aiud cu două autospeciale Un incendiu a izbucnit miercuri, 21 august, în jurul orei 16.23 la o anexă gospodărească din localitatea Gabud, comuna Noșlac. Citește și: UPDATE | INCENDIU de vegetație uscată la Ciugud: Intervin pompierii cu o autospecială Detasamentul de pompieri din […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea