Rămâi conectat

Politică Administrație

FOTO:Ministrul Economiei, Constantin Niţă a cerut fabricilor din Cugir să facă investiţii în retehnologizare, pentru a creşte productivitatea muncii

Ziarul Unirea

Publicat

în

URS Construct

Constantin Nita la Cugir09Vizita la Cugir a ministrului Economiei, Constantin Niţă a început conform programului stabilit, la sediul Fabricii de Arme unde demnitarul, însoţit de preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, comisarul şef Constantin Dancu, subprefectul  Cornel Murg şi deputatul Ioan Dârzu a avut o primă întâlnire cu conducerea unităţii.

 În cadrul întâlnirii, directorul general al societăţii, ing. Mircea Trifan l-a informat pe ministrul Niţă în legătură cu faptul că unitatea are un efectiv de 930 salariaţi, a vorbit despre situaţia unităţii privind încărcarea cu comenzi,  realizarea indicatorilor de producţie, retehnologizarea sectoarelor de producţie, situaţia datoriilor la bugetul de stat şi la terţi, starea forţei de muncă, relaţiile cu sindicatele etc.

În acelaşi cadru, ministrul Niţă a dorit să facă referire la măsura stabilită de Guvern cu privire la ştergerea datoriilor istorice, măsură menită să revigoreze sectorul de apărare şi  a recomandat conducerii să ia măsurile cele mai bune, încât la finele anului unitatea să nu mai fie pe minus. „Să scoateti 1 leu, dar să fiţi pe profit’’, a cerut ministrul.

Ultimul moment al vizitei la Fabrica de Arme s-a consumat la Poligonul de trageri al societăţii, locul unde a fost amenajată o expoziţie specială cu produse fabricate de unitatea de armament.

În partea a doua a vizitei, delegaţia s-a deplasat la Uzina Mecanică Cugir, unitate ,,soră’’, după cum avea să precizeze Niţă, fiind întâmpinat la sosire de directorul general, ing. Romulus Micu, de membri ai conducerii societăţii şi reprezentanţi ai secţiilor de producţie.

Micu a prezentat ministrului faptul că, uzina, care numără 956 de angajaţi este o societate în care Ministerul Economiei are  67% iar  Romarm 33%. Unitatea are o tradiţie de 215 ani, şi chiar dacă a trecut printr-o situaţie mai dificilă în urmă cu 5-6 ani, acum activitatea de exploatare se află pe profit. ,,Avem încărcare cu comenzi pentru mulţi ani de aici încolo, fapt pentru care am întocmit un memorandum pe care l-am înaintat Guvernului întrucât avem nevoie de forţă de muncă suplimentară de cca 100 persoane pentru a ne realiza angajamentele faţă de parteneri. Cifra de afaceri a societăţii depăşeşte 140 milioane de dolari’’, a precizat directorul general.

După dialogul purtat cu reprezentanţii UM Cugir, ministrul Constantin Niţă a vizitat expoziţia de arme amenajată în pavilionul administrativ, precum şi secţiile  de armament şi muniţie ale uzinei. La final, demnitarul a spus: ,,Am venut să văd ambele societăţi şi am constatat că amândouă au datorii la bugetul de stat. Vă recomand ca la finele anului să nu mai fiiţi pe pierderi, să scoateţi 1 leu, dar să fie profit. Să închideţi platforma de jos a fabricii să vindeţi şi să nu mai îchiriaţi spaţiile. Este mai bine să vă restrângeţi activitatea şi să reduceţi cheltuielile. Săptămâna viitoare se discută în Parlament, Legea industriei de apărare, un demers care va schimba multe lucruri în acest sector. Trebuie să faceţi investiţii pentru retehnologizare, nu putem lucra cu maşini din anii 70. Aveţi nevoie de productivitate ridicată’’, a conchis ministrul Economiei.

Înainte de a părăsi oraşul, ministrul s-a oprit în faţa Bisericii ,,Adormirea Maicii Domnului’’ din Cugir unde s-a întâlnit  cu mai bine de 100 de localnici care au venit să-l salute şi să-i ceară să sprijine cele două unităţi vitale pentru cetăţenii urbei şi familiile lor.

 Constantin PREDESCU

[nggallery id=1777]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Efectele „ordonanței trenuleț” la nivelul județului Alba. Marius Hațegan, vicepreședintele CJ: „Lucrurile au fost făcute pe repede înainte și câteva chestiuni au fost omise”

Bera Larisa

Publicat

în

Efectele „ordonanței trenuleț” la nivelul județului Alba. Marius Hațegan, vicepreședintele CJ: „Lucrurile au fost făcute pe repede înainte și câteva chestiuni au fost omise” Prezent într-o emisiune  la Radio Unirea FM, vicepreședintele Consiliului Județean Alba, Marius Hațegan, a vorbit printre altele, despre efectele care se resimt la nivelul județului nostru în urma implementării renumitei „ordonanțe […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Copyright © 2004 - 2025 Ziarul Unirea