FOTO:“Luna Plantării Arborilor” a debutat astăzi la Vinţu de Jos cu sădirea a peste 500 de salcâmi
A început campania „Luna Plantării Arborilor” în judeţul Alba. Astăzi, la ora 10.00, pe un teren degradat din localitatea Vinţu de Jos (păşunea Mereteu), a avut loc prima acţiune de sădire de puieţi, organizată de Direcţia Silvică Alba. La eveniment au luat parte angajaţi ai DS Alba, elevi şi profesori de la Şcoala generală cu clasele I- VIII Vinţu de Jos precum şi oficialităţi locale şi judeţene. În cadrul acţiunii de azi, au fost plantaţi peste 500 de puieţi, specia salcâmi.
Campania din primăvara anului 2013 – „Luna Plantării Arborilor”, prin care Direcţia Silvică Alba îşi propune să planteze integral 207 hectare şi să facă completări pe o suprafaţă de 46 hectare, utilizând 980 de mii de puieţi din specii diferite precum brad, molid, stejar, gorun, paltin, frasin, cireş, salcâm, a demarat astăzi în localitatea Vinţu de Jos.
La prima acţiune din “Luna plantării arborilor”, de pe păşunea Mereteu, au fost prezenţi peste 40 de angajaţi ai DS Alba, în frunte cu ing. Dan Gheorghe Boariu, directorul Direcţiei Silvice Alba şi Adrian Lup, dir. adj., Gheorghe Vlad – primarul comunei Vinţu de Jos, Nicolae Pienar – reprezentantul Agenţiei pentru Protecţia Mediului Alba, fost primar al comunei Vinţu de Jos (cel care a demarat în urmă cu 10 ani acţiunea de plantare a arborilor în aceeaşi zonă), precum şi două clase de copii din Vinţu de Jos însoţiţi de directoarul şcolii – prof. Lucia Herman, prof. Alina Apolzan – director adjunct, prof. Rodica Josan şi prof. Aurelia Bătrâna. De asemenea, la evenimentul care a marcat startul campaniei de împăduriri au luat parte deputatul Dan Simedru, senatorul Teodor Atanasiu şi vicepreşedintele Consiliului Judeţean Alba – Florin Roman.
Cu tot frigul de afară, dotaţi cu hârleţe şi sape, atât organizatorii cât şi elevii şi reprezentanţii autorităţilor locale şi judeţene, au sădit, pe păşunea Meretru, peste 500 de salcâmi.
Acţiunile vor continua până la data de 15 aprilie, în cele 7 ocoale din cadrul DS Alba (Alba Iulia, Aiud, Cugir, Gârda, Sebeş, Valea Ampoiului şi Valea Arieşului), cu participarea personalului silvic, a elevilor, studenţilor şi membrilor comunităţilor rurale şi urbane. Ele se vor desfăşura în zonele Ighiu, Feneş, Izvorul Ampoiului, Oarda de Sus, Avram Iancu, Câmpeni, Bistra, Lupşa, Baia de Arieş, Cugir, Zlatna, Arieşeni, Straja, Gârda şi altele.
În “Luna plantării arborilor” au loc, de asemenea, acţiuni educative în şcoli şi grădiniţe, conferinţe, simpozioane, dar şi activităţi ecologice – curăţarea albiilor văilor, a zonelor din vecinătatea drumurilor forestiere, concursuri pe teme silvice în şcoli din judeţ, însă cea mai importantă acţiune o reprezintă plantarea puieţilor.
Potrivit silvicultorilor, “Luna plantării arborilor” este o sărbătoare dedicată reînvierii naturii, iar sădirea arborilor, pe lângă componenta economică, reprezintă şi continuarea ciclului vieţii.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Oameni şi locuri
9 octombrie | 60 de ani de la tragicul accident aviatic de la Cugir: 31 de persoane au murit după ce un avion s-a prăbușit în zona Dealului Cetate
9 octombrie | 60 de ani de la tragicul accident aviatic de la Cugir: 31 de persoane au murit după ce un avion s-a prăbușit în zona Dealului Cetate Din păcate anul 1964 a reprezentat un an negru pentru aviația românească. La 9 octombrie, un Iliusin IL – 18B a căzut în Munţii Lotrului, accident în […]
Secțiune Articole Similare
-
Actualitate4 zile ago
Produsul intern brut trimestrial III al României, în stagnare față de II și scădere față de anul 2023. Cristian Păun: „Miroase de la o poștă a recesiune!”
-
Sport3 zile ago
FOTO | Meciul de fotbal Metalurgistul Cugir – Gloria Bistrița-Năsăud, întrerupt la Cugir de o intervenție a elicopterului SMURD! Liderul a câștigat cu 4-0
-
Actualitate3 zile ago
Ajutorul de încălzire pentru iarna 2024-2025. Acte necesare. Condiții de acordare. Câți bani se dau în funcție de venit
-
Opinii - Comentarii3 zile ago
Postul Crăciunului. Obiceiuri și tradiții respectate de credincioși în Postul Nașterii Domnului
-
Opinii - Comentarii2 zile ago
Noua lege a pensiilor: Tabel cu vârsta de pensionare anticipată. Condiții privind stagiul de cotizare pentru pensia anticipată
-
Opinii - Comentariio zi ago
17 noiembrie: Ziua Internațională a Studenților. Cum a apărut această sărbătoare și când a fost fost celebrată pentru prima dată