Rămâi conectat

Oameni şi locuri

FOTO:“Luna Plantării Arborilor” a debutat astăzi la Vinţu de Jos cu sădirea a peste 500 de salcâmi

Alexandra Mates

Publicat

în

A început campania „Luna Plantării Arborilor” în judeţul Alba. Astăzi, la ora 10.00, pe un teren degradat din localitatea Vinţu de Jos (păşunea Mereteu),  a avut loc prima acţiune de sădire de puieţi, organizată de Direcţia Silvică Alba. La eveniment au luat parte angajaţi ai DS Alba, elevi şi profesori de la Şcoala  generală cu clasele I- VIII  Vinţu de Jos precum şi oficialităţi locale şi judeţene. În cadrul acţiunii de azi, au fost plantaţi peste 500 de puieţi, specia salcâmi.

 Campania din primăvara anului 2013 –  „Luna Plantării Arborilor”, prin care   Direcţia Silvică Alba îşi propune să  planteze integral 207 hectare şi să facă completări pe o suprafaţă de 46 hectare, utilizând 980 de mii de puieţi din specii diferite precum brad, molid, stejar, gorun, paltin, frasin, cireş, salcâm, a demarat astăzi în localitatea Vinţu de Jos.

  La prima acţiune din “Luna plantării arborilor”, de pe păşunea Mereteu, au fost prezenţi peste 40 de angajaţi ai DS Alba, în frunte cu ing. Dan Gheorghe Boariu, directorul Direcţiei Silvice Alba şi Adrian Lup, dir. adj., Gheorghe Vlad  – primarul comunei Vinţu de Jos, Nicolae Pienar – reprezentantul Agenţiei pentru Protecţia Mediului Alba, fost primar al comunei Vinţu de Jos (cel care a demarat în urmă cu 10 ani acţiunea de plantare a arborilor în aceeaşi zonă), precum şi două clase de copii din Vinţu de Jos însoţiţi de directoarul şcolii – prof. Lucia Herman, prof. Alina Apolzan – director adjunct, prof. Rodica Josan şi prof. Aurelia Bătrâna. De asemenea, la evenimentul care a marcat startul campaniei de împăduriri au luat parte deputatul Dan Simedru, senatorul Teodor Atanasiu şi  vicepreşedintele Consiliului Judeţean Alba – Florin Roman.

Elit - Gustul Desăvârșit

 Cu tot frigul de afară, dotaţi cu hârleţe şi sape, atât organizatorii cât şi elevii şi reprezentanţii autorităţilor locale şi judeţene, au sădit, pe păşunea Meretru, peste 500 de salcâmi.

 Acţiunile vor continua până la data de 15 aprilie, în cele 7 ocoale din cadrul DS Alba (Alba Iulia, Aiud, Cugir, Gârda, Sebeş, Valea Ampoiului şi Valea Arieşului), cu participarea personalului silvic, a elevilor, studenţilor şi membrilor comunităţilor rurale şi urbane. Ele se vor desfăşura în zonele Ighiu, Feneş, Izvorul Ampoiului, Oarda de Sus, Avram Iancu, Câmpeni, Bistra, Lupşa, Baia de Arieş, Cugir, Zlatna, Arieşeni, Straja, Gârda şi altele.

 În “Luna plantării arborilor” au loc, de asemenea, acţiuni educative în şcoli şi grădiniţe, conferinţe, simpozioane, dar şi activităţi ecologice – curăţarea albiilor văilor, a zonelor din vecinătatea drumurilor forestiere, concursuri pe teme silvice în şcoli din judeţ, însă cea mai importantă acţiune o reprezintă plantarea puieţilor.

 Potrivit silvicultorilor,  “Luna plantării arborilor” este o sărbătoare dedicată reînvierii naturii, iar sădirea arborilor, pe lângă componenta economică, reprezintă şi continuarea ciclului vieţii.

 

 

 


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Oameni şi locuri

Phoenix, personajul principal al ediției Untold din 2023

Dan HENEGAR

Publicat

în

Festivalul UNTOLD, unul dintre cele mai așteptate evenimente muzicale din lume, se pregătește să deschidă porțile universului său magic în perioada 3-6 august pentru zecile de mii de fani și pentru cei peste 250 de artiști naționali și internaționali. Experiența din acest an va fi una memorabilă pentru fiecare dintre cele patru zile de festival.

*Ediția a 8-a Untold prezintă povestea luminosului Phoenix

În fiecare vară, în Cluj-Napoca, sute de mii de fani scriu împreună un nou capitol din cea mai frumoasă experiență de festival. Pentru cea de-a 8-a ediție, creatorii UNTOLD prezintă un nou concept creativ captivant, Phoenix.

Un uriaș tărâm al bucuriei, de peste 235.000 de metri pătrați, te invită să sărbătorești viața așa cum nu am mai făcut-o până acum. O sclipire magică face ca portarul dintre lumea reală și lumea imaginară să devină invizibil și odată ce această sclipire se aprinde, suntem cu toții cuprinși de această  bucurie pură. Toate acele mici  particule se transformă în ceva spectaculos: un vortex de lumini, unice în felul lor, aflate într-o continuă interacțiune pentru a crea cu adevărat special: un PHOENIX în cele mai vii culori.

Elit - Gustul Desăvârșit

*Opt scene și line-up complet

În timpul celor patru zile de festival, orașul Cluj-Napoca devine epicentrul muzicii și al magiei, aducând împreună cei mai mari artiști și DJ-uri din întreaga lume. UNTOLD reprezintă locul în care iubitorii muzicii se pot conecta cu artiști de top pentru a trăi momente incredibile. Cei mai mari artiști și DJ-i din lume vor transforma Cluj-Arena într-un paradis al muzicii. Cu o combinație uluitoare de genuri, artiștii de la mainstage vor electriza atmosfera de festival: Imagine Dragons, David Guetta, Martin Garrix, Armin van Buuren, Alok, Alesso, Ava Max, Bebe Rexha, B Jones, Eric Prydz, Fedde Le Grand, Ferg, French Montana, Justin Jesso, KSHMR, Olly Murs, Salvatore Ganacci, Steve Aoki, Thievery Corporation, Topic, Tujamo, WizTheMC, Years & Years, Zhu.

Scena Galaxy, casa techo a festivalului UNTOLD, este pregătită pentru cele mai mari nume din cultura underground: Tale Of Us, Amelie Lens, Ann Clue, Bedouin, Boris Brejcha, Camelphat, Charlie, Dixon, Kasia, Mahony, Marco Carola, Mathame, Mihigh, Nusha, Persic, Priku, Sara Bluma, Sit, Sublee, Vizan, Woo York Live.

De la trap, hip-hop, drum’n’bass sau dubstep, până la genuri experimentale, scena Alchemy este pregătită pentru cei mai cunoscuți artiști naționali și internaționali: Apashe, Borgore, Dub Fx & Woodnote, Valentino Khan, Alex Super Beats, Amuly, Azteca, Berechet, Deliric X Silent Strike, DOC, Fc DNC, Gheboasa, Grasu XXXL x Guess Who, Ian, Idk, Killa Fonic, M.G.L., Macanache, Marko Glass Ft. Bvcovia, Nane, Og Eastbull, Oscar, Paraziții, Petre Ștefan, Puya, Rava, Șatra B.E.N.Z., Specii, Spike, Yny Sebi.

Scena Fortune reprezintă o destinație esențială pentru toți iubitorii de trance care doresc să se conecteze cu muzica și să se bucure de o experiență uplifting în cadrul festivalului UNTOLD, alături de: Alex Kunnari, Allen Watts, Aly & Fila, Anamē, Andrew Rayel, Artento Divini, Ben Gold, Bogdan Vix, Craig Connelly B2b Factor B, David Rust, Daxson, Drym, Ilan Bluestone, John O’callaghan & Bryan Kearney Pres. Key4050, Laura Van Dam, Madwave, Markus Schulz, Men-D, Nick Havsen, Nikolauss B2b Starpicker, Ruben De Ronde, Suncatcher & Exolight, The WLT, Uufo, William Schneider, Xijaro & Pitch.

Fanii genurilor deep house, tech house și chill house se vor bucura de show-uri magice la scena Daydreaming, alături de: Acid Pauli, Am I Right (Live), Anthony Middleton (Audiofly),Day Dreamers (Marwan Dua, Dub Fx, Woodnote), DJEFF b2b Fiona Kraft, Dubfire, Gheist (Live), Glauco Di Mambro, Guy J, Guy Mantzur, John Woods, Marwan Dua, Maya Mar, Mihai Popoviciu, Mira & Chris Schwarzwälder, Oliver Koletzki, Paax (Tulum), Parra For Cuva Live, Rampue (Live), Satori, Sean Doron, Sébastien Léger (Modular Live Show), Secret Factory, Shagy, Stavroz DJ Set, Themba, Tooker (Live).

Festivalul UNTOLD are loc între 3 și 6 august în Cluj-Napoca. Informații complete despre lineup-ul celei de-a 8-a ediții sunt disponibile pe site-ul oficial Untold.

Lucian Danciu


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Oameni şi locuri

Elevii de 10 ai României primesc intrare gratuită la festivalurile UNTOLD și Neversea

Dan HENEGAR

Publicat

în

Organizatorii UNTOLD și Neversea sunt alături de elevii de 10 ai României într-o nouă inițiativa “BAC DE 10”. Performanța elevilor de 10 va fi recompensată cu experiențe memorabile și anul acesta.

Ajunsă la cea de-a 9-a ediție, cea mai longevivă campanie de încurajare a performanței prin educație va premia elevii care obțin nota 10 la examenul de Bacalaureat, cu acces gratuit la unele dintre cele mai mari festivaluri din lume, UNTOLD sau Neversea.

Campania BAC DE 10 este cadoul nostru pentru rezultatele și munca depusă în decursul a patru ani de toți elevii de liceu. Campania recompensează motivația și performanța elevilor de 10. Au posibilitatea de a alege să petreacă la mare alături de prieteni sau să experimenteze univesul UNTOLD. Ne dorim ca și în acest an să avem la festivalurile noastre cât mai mulți elevi de 10.”, a declarat Edy Chereji, Co-Fondator UNTOLD și Neversea.

Inițiatorii campaniei cred în puterea educației, iar în ultimii 9 ani, UNTOLD și Neversea au oferit intrarea gratuită și experiențe unice unui număr de peste 1.500 de absolvenți de 10.

Elit - Gustul Desăvârșit

Susținerea examenului de bacalaurat nu este ușoară, însă când ai parte de o motivație în plus, reușita este cu atât mai posibilă. Prin proiectul Bac de 10, realizat împreună cu UNTOLD și Neversea, de 8 ani susținem educația și venim în sprijinul liceenilor cu această motivație. Pentru noi, implicarea face diferența și ne dorim să fim întotdeauna alături de tinerii din România.”, spune Katharina Scheidereiter, CSR Manager Kaufland România.

Toți elevii care obțin nota 10 la examenul de Bacalaureat primesc un abonament gratuit de patru zile la UNTOLD sau Neversea și un voucher de cumpărături de 500 de lei din partea Kaufland România, partener al acestei campanii. Voucherul de cumpărături este valabil în toate magazinele din țară. Aceștia își vor putea ridica brățara de acces în festival și voucherul de cumpărături în baza unei dovezi, din zona de „Acreditări” a fiecărui festival în parte.

Toți cei care s-au înscris la examenul de bacalaureat, în sesiunea din vară, vor putea achiziționa abonamentele la un preț special: 610.40 lei (taxe incluse) până pe data de 30 iunie pentru Neversea și 654.50 lei (taxe incluse), preț valabil până pe data de 9 iulie, pentru UNTOLD. Absolvenții care doresc să fie răsplătiți pentru performanța lor, în cadrul campaniei, o pot face accesând site-ul Untold. Acolo vor putea completa formularul cu care se pot înscrie în campanie.

Cei mai buni artiști ai lumii, prezenți in line-up-ul din 2023!

UNTOLD, unul dintre cele mai mari festivaluri de muzică din lume, are loc între 3 și 6 august în Cluj-Napoca. La ediția de anul acesta au fost confirmați cei mai mari artiști și DJ ai lumii: Imagine Dragons, Bebe Rexha, David Guetta, Armin van Buuren, Martin Garrix, Alok, Steve Aoki, KSHMR, Eric Prydz, Zhu, Alesso, Topic, Tujamo, Ava Max, Salvatore Ganacci, French Montana, Years & Years, Amelie Lens, Boris Brejcha și mulți alții.

Neversea, cel mai mare festival de muzică organizat pe o plajă din Europa, a ajuns la cea de-a 5-a ediție. Anul acesta, la festivalul care avea loc între 6 și 9 iulie în Constanța, vor ajunge peste 150 de artiști naționali și internaționali precum: Lil Uzi Vert, Ckay, J Balvin, Lil Pump, Alok, Don Diablo, Timmy Trumpet, Paul Kalkbrenner, Claptone, Lost Frequencies, Steve Aoki, MORTEN, Tujamo, Vini Vici, Salvatore Ganacci.

 Campania “BAC de 10” se desfășoară cu sprijinul Kaufland România.

Lucian Danciu


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Oameni şi locuri

Un camping mai verde la Electric Castle 2023

Dan HENEGAR

Publicat

în

EC Village, casa a peste 20.000 de oameni la fiecare ediție Electric Castle, prinde culoare: 2.000 de copaci au fost plantați într-o primă acțiune ce-și dorește să transforme campingul festivalului.

 Peste 80 de voluntari au fost prezenți, sâmbătă, la o acțiune de plantări organizată de Electric Castle în zona care, an de an, este transformată în cel mai mare camping de festival din țară. Fani ai evenimentului și membri ai echipelor EC și Banca Transilvania au plantat 2.000 de arbori, prima etapă dintr-un proiect gândit pentru următorii 3 ani. În total, peste 10.000 de copaci vor fi plantați pe o suprafață de aproximativ 10 hectare.

Construim de la zero, an de an, un mini oraș care oferă toate facilitățile celor ce aleg să trăiască experiența festivalului 24/24 de ore, timp de 5 zile. Ne dorim să aducem un plus de confort pentru toți participanții dar și un impact pozitiv, pe termen lung, pentru o zonă care, deocamdată, e doar un câmp deschis.”, spune Tudor Costinaș, Head of Communications EC.

Interesul publicului pentru campingul festivalului este în creștere constantă, la ultimele ediții zona fiind ocupată la capacitate maximă. Viitoarea „pădure” va aduce un plus de verde și umbră în spațiile de relaxare, grill sau food court ce sunt create pe lângă structurile de cazare. Cu 3 luni înainte de debutul ediției a 9-a, o mare parte dintre aceste structuri sunt sold out.

Elit - Gustul Desăvârșit

Electric Castle se va desfășura, anul aceasta, între 19 și 23 iulie. Festivalul a anunțat, deja, line up-ul complet pentru ediția a 9-a, cu peste 300 de artiști confirmați în program. Printre aceștia, Macklemore, The Chemical Brothers, George Ezra, Iggy Pop, Pendulum și Jamie XX ca și headliners.

Mai multe detalii despre ediția 2023 a Electric Castle sunt disponibile pe site-ul oficial Electric Castle.ro

Lucian Danciu


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare