Rămâi conectat
Nicolae Ciucă - 2024

Oameni şi locuri

FOTO:“Luna Plantării Arborilor” a debutat astăzi la Vinţu de Jos cu sădirea a peste 500 de salcâmi

Alexandra Mates

Publicat

în

PSD - Alegeri Prezidențiale 2024

A început campania „Luna Plantării Arborilor” în judeţul Alba. Astăzi, la ora 10.00, pe un teren degradat din localitatea Vinţu de Jos (păşunea Mereteu),  a avut loc prima acţiune de sădire de puieţi, organizată de Direcţia Silvică Alba. La eveniment au luat parte angajaţi ai DS Alba, elevi şi profesori de la Şcoala  generală cu clasele I- VIII  Vinţu de Jos precum şi oficialităţi locale şi judeţene. În cadrul acţiunii de azi, au fost plantaţi peste 500 de puieţi, specia salcâmi.

 Campania din primăvara anului 2013 –  „Luna Plantării Arborilor”, prin care   Direcţia Silvică Alba îşi propune să  planteze integral 207 hectare şi să facă completări pe o suprafaţă de 46 hectare, utilizând 980 de mii de puieţi din specii diferite precum brad, molid, stejar, gorun, paltin, frasin, cireş, salcâm, a demarat astăzi în localitatea Vinţu de Jos.

  La prima acţiune din “Luna plantării arborilor”, de pe păşunea Mereteu, au fost prezenţi peste 40 de angajaţi ai DS Alba, în frunte cu ing. Dan Gheorghe Boariu, directorul Direcţiei Silvice Alba şi Adrian Lup, dir. adj., Gheorghe Vlad  – primarul comunei Vinţu de Jos, Nicolae Pienar – reprezentantul Agenţiei pentru Protecţia Mediului Alba, fost primar al comunei Vinţu de Jos (cel care a demarat în urmă cu 10 ani acţiunea de plantare a arborilor în aceeaşi zonă), precum şi două clase de copii din Vinţu de Jos însoţiţi de directoarul şcolii – prof. Lucia Herman, prof. Alina Apolzan – director adjunct, prof. Rodica Josan şi prof. Aurelia Bătrâna. De asemenea, la evenimentul care a marcat startul campaniei de împăduriri au luat parte deputatul Dan Simedru, senatorul Teodor Atanasiu şi  vicepreşedintele Consiliului Judeţean Alba – Florin Roman.

 Cu tot frigul de afară, dotaţi cu hârleţe şi sape, atât organizatorii cât şi elevii şi reprezentanţii autorităţilor locale şi judeţene, au sădit, pe păşunea Meretru, peste 500 de salcâmi.

 Acţiunile vor continua până la data de 15 aprilie, în cele 7 ocoale din cadrul DS Alba (Alba Iulia, Aiud, Cugir, Gârda, Sebeş, Valea Ampoiului şi Valea Arieşului), cu participarea personalului silvic, a elevilor, studenţilor şi membrilor comunităţilor rurale şi urbane. Ele se vor desfăşura în zonele Ighiu, Feneş, Izvorul Ampoiului, Oarda de Sus, Avram Iancu, Câmpeni, Bistra, Lupşa, Baia de Arieş, Cugir, Zlatna, Arieşeni, Straja, Gârda şi altele.

 În “Luna plantării arborilor” au loc, de asemenea, acţiuni educative în şcoli şi grădiniţe, conferinţe, simpozioane, dar şi activităţi ecologice – curăţarea albiilor văilor, a zonelor din vecinătatea drumurilor forestiere, concursuri pe teme silvice în şcoli din judeţ, însă cea mai importantă acţiune o reprezintă plantarea puieţilor.

 Potrivit silvicultorilor,  “Luna plantării arborilor” este o sărbătoare dedicată reînvierii naturii, iar sădirea arborilor, pe lângă componenta economică, reprezintă şi continuarea ciclului vieţii.

 

 

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Oameni şi locuri

Oameni şi locuri

VIDEO | Mănăstirea Lupșa, una din cele mai vechi asezari monahale de pe Valea Arieșului: În trecut a fost școală, dar și atelier de pictură bisericească

Ziarul Unirea

Publicat

în

Mănăstirea Lupșa, una din cele mai vechi asezari monahale de pe Valea Arieșului: În trecut a fost școală, dar și atelier de pictură bisericească Mânăstirea Lupșa se află situată în județul Alba, în vârful Munților Apuseni, fiind una din cele mai vechi așezări monahale de pe Valea Arieșului. În prezent, Mânăstirea Lupșa a fost reconsolidată, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea