Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO:Colecţie de păsări exotice în curtea unui fermier din Rădeşti

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Sergiu Câmpean creşte în ogradă peste 150 de înaripate

 Pasionat de lumea animalelor şi a păsărilor de mic copil, Sergiu Câmpean din Rădeşti a reuşit în ultimii cinci ani să adune o impresionantă colecţie de păsări şi animale.  Astfel, ograda sa pare la prima vedere un veritabil spaţiu expoziţional, unde sunt etalate găini exotice, păuni, fazani ornamentali şi regali precum şi numeroase animale de casă. Fermierul spune că n-ar renunţa în ruptul capului la înaripatele şi animalele sale pe care le consideră parte a familiei.

Sergiu Câmpean are 36 de ani şi de 5 ani se ocupă de creşterea şi înmulţirea păsărilor dar şi a animalelor, ( în mod special a iepurilor de rasă). Deşi este salariat la o instituţie publică îşi dedică alături de soţia sa Ana o mare parte a timpului acestui domeniu. „Ne trezim în fiecare dimineaţă la ora 5 le dăm să mănânce, le facem curăţenie, şi apoi plecăm la serviciu”, ne spune Sergiu.

A cumpărat, vândut, îngrijit şi crescut sute de păsări dar spune că niciodată n-a tratat această activitate ca pe o afacere. Este pasionat de păsări, în mod special, motiv pentru care, în gospodăria sa are cele mai frumoase specii de păuni, fazani şi găini. Din colecţia de găini poţi vedea rasele: Cochinchina: alb, negru, galben, albastru, barat auriu şi potârnichiu. De la toate aceste specii, crescătorul are numeroşi pui de o rară frumuseţe. „În colecţia mea se regăsesc păuni şi fazani în mai multe nuanţe de culoare şi cinci râse de găini, toate colorate, aurii, argintii, chamoa”, ne-a mai spus fermierul.

Când vine vorba despre îngrijirea păsărilor, rădeşteanul spune că le tratează  ca pe nişte fiinţe umane. Păsările „locuiesc” în ţarcuri înalte de cca 3 metri, iar hrana şi cele trebuincioase nu le lipsesc niciodată. Şi toate acestea se fac cu cheltuieli care nu sunt deloc de neglijat.

„După cum vedeţi mă aflu în construcţie cu nişte spaţii adecvate, moderne pe care doresc să le finalizez până la toamnă. Este visul meu să fac ceva ce nu se va mai regăsi la atcineva în această zonă”, ne-a declarat cu mândrie Sergiu.

Dar aşa cum spuneam, crescătorul mai are şi pasiune pentru creşterea animalelor şi anume a unor rase de iepuri cum ar fi, Uriaş alb şi Uriaş gri, două rase extrem de frumoase şi performante, care la data reportajului am văzut puii de o mare frumuseţe, de care copiii fermierului, Ioana şi Ionuţ nu voiau să se mai despartă. La tot ceea ce vedeţi aici se adaugă cornutele, caprele ciule cu frumoşii lor iezi şi oile de rasă. Dar, pentru liniştea tuturor, dintr-un ţarc amenajat în apropiere veghează zi şi noapte un fioros exemplar de câine din rasă Rottwailer care n-ar lăsa nicio şansă vreunui intrus.

Constantin Predescu


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Update/ Bărbat decedat în localitatea Boz. A căzut pe stradă în timp ce mergea cu bicicleta

Unirea Ziarul

Publicat

în

Update/ Bărbat decedat în localitatea Boz. A căzut pe stradă în timp ce mergea cu bicicleta. A fost solicitată intervenția unui elicopter SMURD Echipajul SMURD din cadrul Secției de pompieri Sebes a fost solicitat să intervină în localitatea Boz pentru acordarea primului ajutor, unui barbat de aproximatic 50 ani, căzut cu bicicleta, inconștient. La sosirea […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea