Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO|Campania ,,OSCAR, ȘARPELE HOINAR”, la Liceul cu Program Sportiv Alba Iulia: Elevii, părinţii şi profesorii încurajați să adopte moduri sustenabile pentru a se deplasa la şcoală

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

În perioada 19–30 septembrie 2022, Liceul cu Program Sportiv Alba Iulia s-a implicat din nou în campania Traffic Snake Game (TSG) sau ,,OSCAR, ȘARPELE HOINAR”,  proiect coordonat de Asociația „Orașe Energie România” (OER).

Au participat la campania Traffic Snake Game 13 clase, 340 de elevi şi 17 cadre didactice sub îndrumarea coordonatorului şcolar al campaniei Traffic Snake Game la nivelul unităţii de învăţământ, prof. înv. primar Marcela Doroga.

Creată pentru a încuraja elevii, părinţii şi cadrele didactice să adopte moduri sustenabile pentru a se deplasa la şcoală, campania propune mersul pe jos, cu bicicleta, cu mijloacele de transport public sau folosirea în comun a aceleiaşi maşini, în defavoarea deplasărilor cu autoturismul personal. TSG este o campanie distractivă și eficientă, destinată elevilor din învățământul primar, pentru promovarea transportului sustenabil: mersul pe jos sau cu bicicleta, folosirea în comun a aceleiași mașini pentru reducerea gradului de poluare sau a mijloacelor de transport public în locul mașinii pentru deplasarea la școală într-un mod sustenabil.

În perioada campaniei, fiecare elev care s-a deplasat către școală într-un mod sustenabil a primit un punct colorat: mersul pe jos – punct colorat albastru, cu bicicleta, trotineta, role, skateboard – punct colorat galben, cu autobuzul – punct colorat roz, utilizând în comun aceeași mașină sau parcând la distanţă de şcoală – punct colorat roşu, aceste moduri de deplasare fiind considerate sustenabile. Toate punctele au fost colectate zilnic pe buline mari verzi aplicate pe banner-ul Traffic Snake Game expus în interiorul şcolii.

În etapa pre-campanie din 16 septembrie 2022 rezultatul sondajului a cuprins 194 de deplasări sustenabile şi 146 de deplasări nesustenabile, însemnând 57% deplasări sustenabile din totalul deplasărilor. Obiectivul şcolii în perioada campaniei a fost creşterea numărului de deplasări sustenabile cu 20%, obiectiv de atins 77% deplasări sustenabile. La finalul campaniei elevii au realizat un număr de 2677 de deplasări sustenabile, din care pe jos 1598, cu bicicleta, trotineta, role, skateboard 82, transport public 379, maşina utilizată în comun sau parcată la distanţă de şcoală 618.

Obiectivul a fost atins prin completarea banner-ului cu peste 130 buline verzi ce conţin 2677 de puncte colorate, obţinând scorul de 78,5% deplasări sustenabile, iar elevii au fost recompensați cu stikere OSCAR, ȘARPELE HOINAR.

După trei săptămâni de la încheierea campaniei, în data de 21 octombrie 2022, se va realiza etapa post-campanie, în care ne vom revedea cu Oscar și vom afla dacă elevii și-au menținut bunele obiceiuri din timpul campaniei de a se deplasa sustenabil la şcoală.

Implicându-se în ,,OSCAR, ȘARPELE HOINAR”, elevii au jucat TSG alături de prietenii/colegii şi profesorii de la școală, s-au deplasat către școală într-un mod sănătos, au deprins reguli de circulație, au experimentat diferite moduri de deplasare, au învățat să se deplaseze într-un mod sigur și sustenabil, contribuind la decongestionarea traficului și reducerea aglomerației în zona școlii, au fost educaţi cu privire la aspecte legate de trafic, mobilitate, mediu și sănătate.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Urs semnalat în satul Muncelul din Baia de Arieș. A fost emis mesaj RO-ALERT

Unirea Ziarul

Publicat

în

Urs semnalat în satul Muncelul din Baia de Arieș. A fost emis mesaj RO-ALERT Cetățenii din satul Muncelul, comuna Baia de Arieș au fost avertizați miercuri noaptea, în jurul orei 23.30, prin RO-Alert, despre prezența unui urs în localitate. ”A fost semnalata prezența unui urs în sat. Muncelul, oraș Baia de Aries. S-a emis mesaj […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea