FOTO| Ziua Păsărilor și a Arborilor sărbătorită acasă de copilașii mai multor grădinițe din Alba Iulia

In fiecare an, pe 10 mai se sarbatoreste Ziua Păsărilor și a Arborilor. Aceasta zi de sărbătoare a luat naștere cu scopuri educative, în vederea constientizării legăturilor strânse dintre păsări și arbori, implicit ocrotirea păsărilor și conservarea habitatelor.

Prin crearea acestui eveniment si marcarea acestei zile dorim să atragem atenţia asupra faptului că păsările şi habitatele lor sunt în pericol, iar dacă noi cei care suntem responsabili de protejarea lor nu facem tot ce ne stă în putinţă pentru a le salva, riscăm să le pierdem.

ELIT

Manifestarea unei atitudini pozitive faţă de mediul înconjurător, la vârsta copilăriei apare ca urmare a desfășurării unor activități /acțiuni variate de îngrijire si ocrotire a mediului.

Anul acesta nu putem marca această zi așa cum obișnuiam, dar stând acasă și apelând la ajutorul părinților, copilașii au aflat informaţii despre păsări și arbori și protejarea acestora si au realizat diferite lucrări aratându-si dragostea față de aceștia – pentru că în această perioadă dificilă educaţia realizată în familie are o importanţă deosebită.

Mihail David - 2020

Evenimentul a fost un real succes nu doar în rândul copiilor, ci și al adulților din diferite domenii de activitate. Natura cu tot ce înseamnă ea, a fost și este o sursă de inspirație pentru artisti/fotografi, drept pentru care, au participat cu o colecție de fotografii în tematica noastră Muntean Florin și Cosmin Szekely.

Chef Toma Ioan Cosmin -„Bucătarul Cetății Alba Carolina” este cunoscut pentru faptul ca este foarte creativ și excentric în același timp – participând la eveniment cu un preparat inspirat din natură !

Și nu în ultimul rând micuții iubitori ai naturii, care au participat în număr foarte mare!

Felicitări preșcolarilor de la Gradinita cu p.p.nr.9, Alba Iulia – Gradinița organizatoare;

Preșcolarii de la Grădinița Dumbrava Minunată, Alba Iulia;
Gradinita nr.2, Alba Iulia;
Gradinita cu p.p.nr.11 Alba Iulia;
Gradinița Primii Pași- Grupa ‘Bufnitele Intelepte’, Aiud;
Gradinita cu p.p.nr.6, Ocna Mureș;
Grădiniță cu P.N.nr.2 Ocna Mereș;
Grădinița P.N.Vinerea(Cugir); Gradinita ‘Floare Albastra’, Bucuresti;
Grădinita cu p.p.nr.11din Brăila;
Gradinita cu P.N Tisa Nouă din Arad
Școlari de la Liceul Romano Catolic Gróf Majlát Gusztáv Károly, Alba Iulia
Colegiul National Bethlen Gábor, Aiud
Școala Gimnazială Hopârta ( Alba)

Multumesc copilașilor si părinților acestora, cadrelor didactice si tuturor, care sustin activitățile copilașilor pentru a depăși cu ușurință această perioadă!

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...