FOTO: „Ziua pământului” sărbătorită la Sebeș de elevi și preșcolari: Ateliere și diferite activități pentru conştientizarea protecției mediului și a biodiversității
FOTO: „Ziua pământului” sărbătorită la Sebeș de elevi și preșcolari: Ateliere și diferite activități pentru conştientizarea protecției mediului și a biodiversității
Ieri, 22 aprilie, aproape 1500 de elevi și preșcolari au primit ghivece și plante din partea municipalității, pentru a susține activitățile educative din „Săptămâna verde”. S-au organizat activități pentru conștientizarea protecției mediului, biodiversității și reducerea poluării.
„Ziua Pământului”, sărbătorită în fiecare an pe 22 aprilie, este un moment dedicat recunoașterii și aprecierii planetei noastre, dar și un prilej de a sensibiliza publicul cu privire la importanța protecției mediului înconjurător. Această zi ne reamintește de responsabilitatea colectivă de a promova armonia cu natura și de a susține un mediu sănătos pentru generațiile viitoare.
Citește și: 24 aprilie | Bebebiblioteca, la Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba: „Anxietatea și fricile la copii”, noua temă a atelierului de parenting
În acest sens, Primăria Municipiului Sebeș și Centrul Cultural „Lucian Blaga” Sebeș organizează o serie de activități în parteneriat cu instituțiile școlare, grădinițe și școli, pe parcursul întregii săptămâni, denumită „Săptămâna verde”.
Astăzi, Centrul Cultural „Lucian Blaga” Sebeș a fost gazda unui eveniment special dedicat celebrării „Zilei Planetei Pământ”. Sala de conferințe a fost transformată într-un adevărat atelier al naturii, un loc plin de culoare și creativitate, cu mese împodobite cu ghivece de lut și plante, pregătite pentru a fi transformate în adevărate capodopere.
Evenimentul a debutat cu o sesiune de informare despre importanța zilei de 22 aprilie, sensibilizând participanții asupra unor aspecte privind biodiversitatea, protecția mediului și reducerea poluării. Împreună cu primarul orașului, Dorin Nistor, care a fost prezent pentru a împărtăși cu cei mici importanța protejării mediului înconjurător, copiii au descoperit secretele fascinante ale Pământului și au înțeles cât de important este să-l păstrăm într-o stare sănătoasă și echilibrată. Sub privirile pline de entuziasm ale elevilor de la Școala Gimnazială Nr. 2 Sebeș, tinerii talentați de la Școala de Muzică „DoReMi” (proiect susținut de Centrul Cultural „Lucian Blaga” Sebeș, coordonatori prof. Alexandra și Adrian Pamfilie) au creat o atmosferă plină de energie pozitivă și bună-dispoziție. Cu toții s-au reunit într-un atelier de creație, unde copiii au avut oportunitatea să-și pună imaginația la lucru și să picteze ghivece, transformându-le în opere de artă, pline de culori vibrante și motive inspirate din natură. Îndrumați de doamnele învățătoare, micuții artiști și-au exprimat creativitatea într-un mod unic și personal, transformând obiectele simple în adevărate bijuterii ale naturii.
Prin implicarea activă a tuturor participanților și explorarea creativă a temei „Ziua Pământului”, evenimentul a devenit o ocazie de învățare și un moment de conștientizare a responsabilității noastre față de mediul înconjurător și de necesitatea protejării acestuia pentru generațiile viitoare.
Citește și: 22 aprilie: Ziua Planetei Pământ – Ziua Internaţională a Mamei-Pământ
Cu inimile pline de bucurie, copiii au plecat acasă cu ghivecele lor personalizate cu plante și cu surprize dulci, dar și cu promisiunea de a continua să îngrijească planeta Pământ în fiecare zi.
Peste 1450 de elevi care învață în clasele 0-IV la școlile din Sebeș au primit astăzi ghivece și plante din partea municipalității, pentru a susține activitățile educative din „Săptămâna verde”.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Curier Județean
Ținutele principilor transilvani vor fi recreate la Alba Iulia: „Înțelegerea unei epoci istorice” prin proiectul PRINCE
Ținutele principilor transilvani vor fi recreate la Alba Iulia: „Înțelegerea unei epoci istorice” prin proiectul PRINCE Proiectul de Hotărâre, numărul 426 din 13 noiembrie 2024, privind aprobarea implementării de către Centrul Cultural Palatul Principilor a proiectului „Proiect Interactiv de Costumații de Epocă – PRINCE” în cadrul sesiunii I/2025 AFCN , precum și susținerea cheltuielilor necesare […]
Secțiune Articole Similare
-
Actualitate4 zile ago
Când începe Postul Crăciunului 2024: Ce zile de post mai sunt până la sfârșitul anului
-
Opinii - Comentarii2 zile ago
12 noiembrie – triplă sărbătoare a Armatei Române: Ziua Cercetaşilor, Geodezilor militari și SMG
-
Opinii - Comentariio zi ago
13 noiembrie, Sfântul Ioan Gura de Aur, mare şi vestit luminator dascăl al lumii
-
Opinii - Comentarii3 zile ago
În 11 noiembrie, creștinii ortodocși îl pomenesc pe Sfântul Mina, ocrotitorul celor păgubiţi
-
Sporto zi ago
Metalurgistul Cugir – ACSM Codlea 3-0 la „masa verde”
-
Opinii - Comentarii9 ore ago
14 noiembrie: Sfântul Filip, cel de-al treilea apostol ales de către Iisus Hristos pentru misiunile sale pe pământ