Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

FOTO: „Ziua pământului” sărbătorită la Sebeș de elevi și preșcolari: Ateliere și diferite activități pentru conştientizarea protecției mediului și a biodiversității

Bogdan Ilea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

FOTO: „Ziua pământului” sărbătorită la Sebeș de elevi și preșcolari: Ateliere și diferite activități pentru conştientizarea protecției mediului și a biodiversității

Ieri, 22 aprilie, aproape 1500 de elevi și preșcolari au primit ghivece și plante din partea municipalității, pentru a susține activitățile educative din „Săptămâna verde”. S-au organizat activități pentru conștientizarea protecției mediului, biodiversității și reducerea poluării.

„Ziua Pământului”, sărbătorită în fiecare an pe 22 aprilie, este un moment dedicat recunoașterii și aprecierii planetei noastre, dar și un prilej de a sensibiliza publicul cu privire la importanța protecției mediului înconjurător. Această zi ne reamintește de responsabilitatea colectivă de a promova armonia cu natura și de a susține un mediu sănătos pentru generațiile viitoare.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Citește și: 24 aprilie | Bebebiblioteca, la Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba: „Anxietatea și fricile la copii”, noua temă a atelierului de parenting

În acest sens, Primăria Municipiului Sebeș și Centrul Cultural „Lucian Blaga” Sebeș organizează o serie de activități în parteneriat cu instituțiile școlare, grădinițe și școli, pe parcursul întregii săptămâni, denumită „Săptămâna verde”.

Astăzi, Centrul Cultural „Lucian Blaga” Sebeș a fost gazda unui eveniment special dedicat celebrării „Zilei Planetei Pământ”. Sala de conferințe a fost transformată într-un adevărat atelier al naturii, un loc plin de culoare și creativitate, cu mese împodobite cu ghivece de lut și plante, pregătite pentru a fi transformate în adevărate capodopere.

Evenimentul a debutat cu o sesiune de informare despre importanța zilei de 22 aprilie, sensibilizând participanții asupra unor aspecte privind biodiversitatea, protecția mediului și reducerea poluării. Împreună cu primarul orașului, Dorin Nistor, care a fost prezent pentru a împărtăși cu cei mici importanța protejării mediului înconjurător, copiii au descoperit secretele fascinante ale Pământului și au înțeles cât de important este să-l păstrăm într-o stare sănătoasă și echilibrată. Sub privirile pline de entuziasm ale elevilor de la Școala Gimnazială Nr. 2 Sebeș, tinerii talentați de la Școala de Muzică „DoReMi” (proiect susținut de Centrul Cultural „Lucian Blaga” Sebeș, coordonatori prof. Alexandra și Adrian Pamfilie) au creat o atmosferă plină de energie pozitivă și bună-dispoziție. Cu toții s-au reunit într-un atelier de creație, unde copiii au avut oportunitatea să-și pună imaginația la lucru și să picteze ghivece, transformându-le în opere de artă, pline de culori vibrante și motive inspirate din natură. Îndrumați de doamnele învățătoare, micuții artiști și-au exprimat creativitatea într-un mod unic și personal, transformând obiectele simple în adevărate bijuterii ale naturii.

Prin implicarea activă a tuturor participanților și explorarea creativă a temei „Ziua Pământului”, evenimentul a devenit o ocazie de învățare și un moment de conștientizare a responsabilității noastre față de mediul înconjurător și de necesitatea protejării acestuia pentru generațiile viitoare.

Citește și: 22 aprilie: Ziua Planetei Pământ – Ziua Internaţională a Mamei-Pământ

Cu inimile pline de bucurie, copiii au plecat acasă cu ghivecele lor personalizate cu plante și cu surprize dulci, dar și cu promisiunea de a continua să îngrijească planeta Pământ în fiecare zi.

Peste 1450 de elevi care învață în clasele 0-IV la școlile din Sebeș au primit astăzi ghivece și plante din partea municipalității, pentru a susține activitățile educative din „Săptămâna verde”.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

SÂMBĂTA MARE, ultima zi din Săptămâna Patimilor. Obiceiuri, tradiţii şi superstiţii, înainte de Învierea Domnului

Alexandra Mates

Publicat

în

SÂMBĂTA MARE, ultima zi din Săptămâna Patimilor. Obiceiuri, tradiţii şi superstiţii, înainte de Învierea Domnului Sâmbăta Mare este ziua dinaintea Paştelui şi ultima zi a Săptămânii Patimilor, în care creştinii ortodocşi prăznuiesc îngroparea trupească a Mântuitorului. În această zi credincioşii se roagă, îşi amintesc de patimile suferite de Hristos pentru mântuirea omenirii şi se pregătesc […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea