Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO|  Ziua Mondială a Apei a fost marcată în două importante instituții de învățământ din Alba Iulia prin proiectul educațional „Apa, sursa vieții”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

FOTO|  Ziua Mondială a Apei a fost marcată în două importante instituții de învățământ din Alba Iulia prin proiectul educațional „Apa, sursa vieții”

22 MARTIE – ZIUA INTERNAŢIONALĂ A APEI a fost marcată și în acest an în două importante instituții de învățământ din Alba Iulia printr-un proiect educațional intitulat APA, SURSA VIEŢII, aflat la ediția a VIII-a.

„Proiectul a fost coordonat de prof. Todoran–Fer Monica Nicoleta de la Colegiul Național HCC Alba Iulia și de prof. Beca Felicia de la Colegiul Economic Dionisie Pop Marțian Alba Iulia.

În acest an, de Ziua Mondială a Apei, națiunile își reafirma dreptul la o apă de calitate mai bună și o folosire responsabilă, sub tema Valorizarea apei.

De aceea echipele de implementare, coordonate din dir. prof. Cetean Emil și prof. Dobra Lavinia și bibliotecar Bârz Lucreția, prof. Mihinda Opincariu Mihaela, prof. Vizitiu Aniela, prof. Daniela Cetean au asigurat desfăşurarea unor activităţi care implică elevii, profesorii, opinia publică pentru o activitate practică de informare și conştientizare a importanţei apei.

Adolescenţii sunt foarte expuşi la problemele legate de mediu, iar dacă la final adolescenţii implicaţi vor avea o perspectivă nouă asupra problemelor legate de mediu, de apă şi a propriilor valori legate de păstrarea ecosistemului, profesorii iniţiatori vor fi foarte mulţumiţi şi vor avea curajul de a iniţia şi alte proiecte în această direcţie. Proiectul APA, SURSA VIETII are drept scop implicarea adolescenţilor într-o serie de activităţi şi întâlniri – dezbateri-prezentări, realizare de afișe și flyere pentru o campanie de informare organizată pentru ziua de 22 martie urmărind cultivarea interesului pentru resursele de apă și tot habitatul ei natural.

Partenerii proiectului sunt Agenția pentru Protecția Mediului Alba și Centrul Județean de Excelență Alba care au asigurat jurizarea lucrărilor și premierea lor. Obiectivele specifice ale proiectului au fost: dezvoltarea unor atitudini /comportamente favorabile ameliorării relațiilor dintre om și mediu, stimularea activităţilor de grup, cultivarea capacității de colaborare în scopul protejării mediului și implicarea grupului ţintă într-o campanie de informare pe tema APA, SURSA VIETII.”, au transmis reprezentanții Colegiului Economic „Dionisie Pop Marțian” din Alba Iulia.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Jandarmii din Alba, la datorie în weekend-ul 20-21 aprilie. La ce evenimente asigură ordinea publică?

Unirea Ziarul

Publicat

în

Jandarmii din Alba, la datorie în weekend-ul 20-21 aprilie. La ce evenimente asigură ordinea publică? Inspectoratul de Jandarmi Județean ,,Avram Iancu ” Alba asigură măsurile de ordine publică la evenimentele organizate în zona de competență din acest sfârșit de săptămână: • Meciul de fotbal din cadrul Ligii a III-a, dintre echipele CS Universitar Alba Iulia […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea