FOTO: Ziua internaţională a poeziei sărbătorită la Liceul Teoretic Teiuş
Începând din anul 1999, data de 21 martie este declarată de UNESCO, Ziua Internaţională a Poeziei. Această zi specială este o recunoaştere a faptului că oamenii de cultură şi de litere, poeţii şi scriitorii din întreaga lume au adus o contribuţie remarcabilă la îmbogăţirea culturii şi spiritualităţii universale. Sărbătorirea Zilei Mondiale a Poeziei este menită să încurajeze întoarcerea la creaţia orală, la susţinerea recitalurilor de poezie.
Elevii Liceului Teoretic Teiuş au marcat această zi printr-o vizită la Căminul pentru persoane vârstnice, Aşezământul social “Sfânta Ana“ din localitate.
Elevii clasei I A, coordonaţi de doamna profesor în învătământul primar, Olga Maria Sicoie, au înseninat sufletele gazdelor cântând cântece şi recitând poezii despre neam şi ţară; au dansat dansuri populare româneşti.
Pentru că e primăvară, iar primăvara înseamnă renaştere, viaţă au amintit şi de fiinţa cea mai dragă tuturor, cea dătătoare de viaţă: MAMA.
Elevii de la Cercul de lectură ai aceluiaşi liceu, elevi din clasele IX-XII, îndrumaţi de doamna profesor Romina Pop, au adus un sublim omagiu poeziei, după care au recitat poezii din creaţiile proprii. Şi pentru că “Nu există nicio artă fără poezie“ (Delacroix), ea însăşi însumând laolaltă: teatru, dans, pictură şi muzică, liceenii ne-au cântat cântece pe versurile inegalabilului nostru poet naţional, Mihai Eminescu.
Partenerii acestui proiect sunt: Primăria Oraşului Teiuş,Casa de Cutură a Oraşului Teiuş, Biblioteca Orăşenească Teiuş, Centrul de Informare şi Promovare Turistică Teiuş, care ne-au făcut ziua mai frumoasă şi mai împlinită şi cărora le mulţumim pentru sprijin. (R.P.)
[nggallery id=5332]
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Cultură Educație
2 noiembrie: 240 de ani de la cea mai mare răscoală țărănească din Transilvania, condusă de Horea, Cloșca și Crișan
2 noiembrie: 240 de ani de la cea mai mare răscoală țărănească din Transilvania, condusă de Horea, Cloșca și Crișan Răscoala din 1784, numită și „Răscoala lui Horea, Cloșca și Crișan”, a fost o importantă acțiune de revoltă a țărănimii iobage din Transilvania împotriva constrângerilor feudale la care era supusă. La ea au participat iobagi […]
Secțiune Articole Similare
-
Sport5 zile ago
FOTO | Meciul de fotbal Metalurgistul Cugir – Gloria Bistrița-Năsăud, întrerupt la Cugir de o intervenție a elicopterului SMURD! Liderul a câștigat cu 4-0
-
Actualitate5 zile ago
Ajutorul de încălzire pentru iarna 2024-2025. Acte necesare. Condiții de acordare. Câți bani se dau în funcție de venit
-
Opinii - Comentarii5 zile ago
Postul Crăciunului. Obiceiuri și tradiții respectate de credincioși în Postul Nașterii Domnului
-
Opinii - Comentarii4 zile ago
Noua lege a pensiilor: Tabel cu vârsta de pensionare anticipată. Condiții privind stagiul de cotizare pentru pensia anticipată
-
Opinii - Comentariio zi ago
19 noiembrie: Ziua internațională a BĂRBATULUI. Tradiții în lume specifice sărbătorii
-
Opinii - Comentarii3 zile ago
17 noiembrie: Ziua Internațională a Studenților. Cum a apărut această sărbătoare și când a fost fost celebrată pentru prima dată