Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Cultură Educație

FOTO: Ziua internaţională a poeziei sărbătorită la Liceul Teoretic Teiuş

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Începând din anul 1999, data de 21 martie este declarată de UNESCO, Ziua Internaţională a Poeziei. Această zi specială este o recunoaştere a faptului că oamenii de cultură şi de litere, poeţii şi scriitorii din întreaga lume au adus o contribuţie remarcabilă la îmbogăţirea culturii şi spiritualităţii universale. Sărbătorirea Zilei Mondiale a Poeziei este menită să încurajeze întoarcerea la creaţia orală, la susţinerea recitalurilor de poezie.

Elevii Liceului Teoretic Teiuş au marcat această zi printr-o vizită la Căminul pentru persoane vârstnice, Aşezământul social “Sfânta Ana“ din localitate.

Elevii clasei I A, coordonaţi de doamna profesor în învătământul primar, Olga Maria Sicoie, au înseninat sufletele gazdelor cântând cântece şi recitând poezii despre neam şi ţară; au dansat dansuri populare româneşti.
Pentru că e primăvară, iar primăvara înseamnă renaştere, viaţă au amintit şi de fiinţa cea mai dragă tuturor, cea dătătoare de viaţă: MAMA.

Elevii de la Cercul de lectură ai aceluiaşi liceu, elevi din clasele IX-XII, îndrumaţi de doamna profesor Romina Pop, au adus un sublim omagiu poeziei, după care au recitat poezii din creaţiile proprii. Şi pentru că “Nu există nicio artă fără poezie“ (Delacroix), ea însăşi însumând laolaltă: teatru, dans, pictură şi muzică, liceenii ne-au cântat cântece pe versurile inegalabilului nostru poet naţional, Mihai Eminescu.

Partenerii acestui proiect sunt: Primăria Oraşului Teiuş,Casa de Cutură a Oraşului Teiuş, Biblioteca Orăşenească Teiuş, Centrul de Informare şi Promovare Turistică Teiuş, care ne-au făcut ziua mai frumoasă şi mai împlinită şi cărora le mulţumim pentru sprijin. (R.P.)

[nggallery id=5332]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Cultură Educație

Cultură Educație

24 aprilie: Începe vernisajul „Materie și Icoană” la Muzeul Municipal „Ioan Raica”. Ateliere de pictare a icoanelor pentru elevi

Bogdan Ilea

Publicat

în

24 aprilie: Începe vernisajul „Materie și Icoană” la Muzeul Municipal „Ioan Raica”. Ateliere de pictare a icoanelor pentru elevi Din data de 24 aprilie până în 15 mai, sebeșenii dornici vor putea participa la vernisajul „Materie și Icoană”, organizat la Muzeul Municipal „Ioan Raica.” Se vor realiza mai multe ateliere pentru învățarea elevilor vechea tehnică […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea