Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO| Ziua Francofoniei marcată la Sebeș printr-un proiect educativ: Program artistic și expoziție tematică de pictură și obiecte miniaturale realizate de elevi, la Centrul Cultural „Lucian Blaga”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Ziua Francofoniei a fost marcată la Sebeș printr-un proiect educativ care a cuprins un program artistic și o expoziție tematică de pictură și obiecte miniaturale realizate de elevi, la Centrul Cultural „Lucian Blaga”.

În cursul săptămânii 20-24 martie 2023, Sebeșul sărbătorește francofonia și valorile europene ale culturii franceze, propunând o abordare modernă, adaptată preferințelor elevilor, vis-a-vis de muzică, teatru, artă plastică, dans, demonstrând că limba franceză îşi recâştigă treptat statutul de limbă agreată în mediile culturale și artistice.

Centrul Cultural „Lucian Blaga” Sebeș a avut bucuria de a organiza, alături de Liceul cu Program Sportiv „Florin Fleșeriu” Sebeș și Școala Gimnazială Săsciori – Structura Loman, proiectul educativ „ECHOS FRANÇAIS DANS NOTRE VILLE”, conceput pentru a celebra Ziua Internațională a Francofoniei.

Aflat la prima ediție, evenimentul a reunit un public variat, iar pe scenă au evoluat elevi de la mai multe instituții școlare: Liceul de Arte „Regina Maria” Alba Iulia, Școala Gimnazială Pianu de Sus, Liceul cu Program Sportiv „Florin Fleșeriu” Sebeș și Școala Gimnazială Săsciori – Structura Loman, coordonați de cadrele didactice: prof. educație plastică Popa Diane, prof. limba franceză Cernat Carmen, prof. educație muzicală Iosub Nicolae Dănuț, prof. Marian Raul Ioan, prof. limba franceză Usinevici Daniela, prof. Albescu Nadia-Flaviana, prof. Greculeac Camelia. Proiectul a fost inițiat de profesoarele de limba franceză Cosma Cornelia și Berindei Magdalena Maria, bucurându-se de sprijinul municipalității Sebeș.

În foaierul Centrului Cultural „Lucian Blaga” Sebeș a fost organizată și o expoziție tematică de pictură și obiecte miniaturale realizate de elevi.

Lucrările elevilor și momentele artistice au fost evaluate de membrii juriului și premiate cu diplome acordate pentru fiecare secțiune. Centrul Cultural „Lucian Blaga” a oferit câștigătorilor premii constând în cărți cu traduceri ale poetului și filosofului Lucian Blaga în limba franceză.

Organizația Internațională a Francofoniei a fost înființată în anul 1970, fiind prima instituție de cooperare internațională din lumea francofonă. România se alătură statelor care sărbătoresc Ziua Internațională a Francofoniei, eveniment marcat printr-o serie de manifestări culturale, artistice și științifice, având drept scop promovarea multiculturalității țării noastre și contribuția sa în reflectarea valorilor francofone.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

DEFINITIVAT 2024, în Alba: 138 de candidați susțin miercuri, 24 iulie, proba scrisă a examenului. Primele rezultate, afișate pe 30 iulie

Ziarul Unirea

Publicat

în

DEFINITIVAT 2024, în Alba: 138 de candidați susțin miercuri, 24 iulie, proba scrisă a examenului. Primele rezultate, afișate pe 30 iulie Proba scrisă din cadrul examenului național pentru definitivare în învățământ, sesiunea 2024, se va desfășura miercuri, 24 iulie, începând cu ora 9:00, în centrul de examen Școala Gimnazială „Mihai Eminescu” Alba Iulia. Proba se […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea