FOTO: Ziua Europei sărbătorită la Liceul Teoretic Teiuș
România a celebrat pe 9 mai Ziua Europei, zi dedicată unităţii europene. În fiecare an, în această zi, se sărbătoreşte pacea şi unitatea în Europa.
Aderarea României la Uniunea Europeană la data de 01.01.2007 a reprezentat una din realizările remarcabile ale României pe plan internaţional. Acest eveniment important s-a realizat prin cumularea eforturilor tuturor instituţiilor responsabile ale statului român.
Unul din efectele cele mai importante şi cu impact direct asupra oamenilor l-a reprezentat recunoaşterea dreptului de liberă circulaţie începând cu data de 1 ianuarie 2007, fiind recunoscuţi ca cetăţeni ai Uniunii Europene, din perspectiva principiului liberei circulaţii a persoanelor, garantat tuturor cetăţenilor europeni prin art.18 al Tratatului de constituire a Comunităţii Europene, semnat la Roma în 1957, consolidat prin tratatele de la Maastricht din 1992, Amsterdam 1997 şi Nisa 2001.
Pentru a marca acest eveniment, în cadrul Liceului Teoretic Teiuș s-a desfășurat Simpozionul Județean ”Călători prin Europa”, Ediţia a III-a, coordonatori fiind prof. Cornelia DRAŞOVEAN, prof. Rodica COROI, prof. Gabriela LASCU, prof. Teodora SIMION , iar parteneri fiind Inspectoratul Şcolar Judeţean Alba , Casa Corpului Didactic Alba, Primăria Comunei Ciugud, Primăria Oraşului Teiuş, Școala Gimnazială „Ioan De Hunedoara” Sântimbru, Şcoala Gimnazială „Vasile Goldiş” Alba Iulia, Şcoala Gimnazială „Mihai Eminescu” Alba Iulia, Şcoala Gimnazială „Mihai Eminescu” Ighiu.
Proiectul are drept scop stimularea interesului elevilor pentru lectură, pentru studiere şi promovarea valorilor culturale naţionale şi europene, antrenarea în activităţi cât mai variate şi bogate în conţinut, oferirea de suport pentru reuşita şcolară în ansamblul ei, fructificarea talentelor personale şi corelarea aptitudinilor cu atitudinile caracteriale.
Simpozionul s-a desfășurat pe trei secțiuni, respectiv, prezentări power point, afișe–postere-desene și machete. Au fost vizionate prezentări vizând istoricul Uniunii Europene, țările care fac parte din UE, gastronomie specifică și curiozități despre tema abordată. De asemenea s-a amenajat un stand cu steaguri din diverse țări, desene și machetele elevilor.
La sfârșitul activității, elevii implicați în proiect au primit diplome și aplauze din partea publicului, profesorii organizatori au considerat că și-au atins obiectivele, cutezând a se gândi la viitoarea ediție.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Cultură Educație
2 noiembrie: 240 de ani de la cea mai mare răscoală țărănească din Transilvania, condusă de Horea, Cloșca și Crișan
2 noiembrie: 240 de ani de la cea mai mare răscoală țărănească din Transilvania, condusă de Horea, Cloșca și Crișan Răscoala din 1784, numită și „Răscoala lui Horea, Cloșca și Crișan”, a fost o importantă acțiune de revoltă a țărănimii iobage din Transilvania împotriva constrângerilor feudale la care era supusă. La ea au participat iobagi […]
Secțiune Articole Similare
-
Sport4 zile ago
FOTO | Meciul de fotbal Metalurgistul Cugir – Gloria Bistrița-Năsăud, întrerupt la Cugir de o intervenție a elicopterului SMURD! Liderul a câștigat cu 4-0
-
Actualitate4 zile ago
Ajutorul de încălzire pentru iarna 2024-2025. Acte necesare. Condiții de acordare. Câți bani se dau în funcție de venit
-
Opinii - Comentarii4 zile ago
Postul Crăciunului. Obiceiuri și tradiții respectate de credincioși în Postul Nașterii Domnului
-
Opinii - Comentarii3 zile ago
Noua lege a pensiilor: Tabel cu vârsta de pensionare anticipată. Condiții privind stagiul de cotizare pentru pensia anticipată
-
Opinii - Comentarii11 ore ago
19 noiembrie: Ziua internațională a BĂRBATULUI. Tradiții în lume specifice sărbătorii
-
Opinii - Comentarii2 zile ago
17 noiembrie: Ziua Internațională a Studenților. Cum a apărut această sărbătoare și când a fost fost celebrată pentru prima dată