Rămâi conectat
Nicolae Ciucă - 2024

Curier Județean

FOTO| ,,Ziua Armatei României în școli”: Elevii Colegiului Național Militar „Mihai Viteazul” Alba Iulia, întâlnire cu elevii din 12 județe. Discuții despre admitere și viața de elev militar

Ziarul Unirea

Publicat

în

PSD - Alegeri Prezidențiale 2024

 ,,Ziua Armatei României în școli”: Elevii Colegiului Național Militar „Mihai Viteazul” Alba Iulia, întâlnire cu elevii din 12 județe. Discuții despre admitere și viața de elev militar

Elevi ai Colegiului Național Militar „Mihai Viteazul” Alba Iulia participă în această săptămână la cea de-a X-a ediție a evenimentului ,,Ziua Armatei României în școli”, organizat de Ministerul Apărării Naționale, în colaborare cu Centrele Militare Zonale și Județene.

Elevii militari vor poposi în școli din 12 județe: Alba, Arad, Bihor, Cluj, Harghita, Hunedoara, Mureș, Satu Mare, Sălaj, Sibiu și Timiș, unde se vor întâlni cu elevii de gimnaziu cărora le vor prezenta informații despre admiterea în colegiile naționale militare, oferta educațională a acestora, le vor vorbi despre viața de elev militar, activitățile școlare și extrașcolare pe care le desfășoară elevii în uniformă și despre performanțele și realizările elevilor militari din Alba Iulia.

„Vizita la Școala Gimnazială „Regina Maria” din Arad și la Liceul Teoretic din Pâncota a fost o experiență minunată din care am avut cu toții de învățat, atât eu cât și colegii mai mici. Aceștia au dat dovadă de interes și m-au ajutat să creez o atmosferă plăcută și benefică pentru o discuție deschisă”, ne-a mărturisit elev fruntaș Eduard Cristea.

Colegul lui, elev fruntaș Iustin Chenic s-a aflat luni în mijlocul elevilor de la „Liceul Teoretic „Onisifor Ghibu” din Sibiu unde a promovat instituția în care învață. „Activitatea a fost foarte interesantă și mă bucur că am putut să le vorbesc elevilor despre colegiul militar și să promovez instituția în care învăț și în care mă pregătesc pentru o carieră în Armata României. Le-am spus elevilor că este un colegiu foarte bun, de elită, cu rezultate deosebite la învățătură, sport și diferite concursuri și competiții, iar activitățile pe care le desfășurăm în colegiu sunt diverse, de la activități sportive la cele culturale. În final le-am transmis că îi aștept în colegiul militar să devenim colegi”, a spus Iustin.

Elevii de la Liceul vocațional Pedagogic ,,Nicolae Bolcaș” din Beiuș au cunoscut-o pe eleva fruntaș Roberta Petruse-Suciu, care le-a răspuns întrebărilor legate de colegiul militar. „Am vorbit cu elevii de clasa a VIII-a despre activitatea în colegiul militar, programul nostru zilnic, cum se desfășoară orele de curs și care este relația dintre elevi și profesori, despre activitățile sportive și cultural-artistice pe care le desfășurăm și rezultatele școlare deosebite pe care elevii colegiului le obțin an de an. Elevii au fost interesați și despre cum am parcurs perioada de acomodare în colegiul militar. Le-am transmis că orice început este dificil dar nu imposibil de parcurs”, a transmis Roberta.

Elevul fruntaș David Berdea s-a întâlnit cu elevii Școlilor Gimnaziale „Romulus Guga” și „Alexandru Ioan Cuza” din Târgu Mureș. „Mi-a plăcut foarte mult să interacționez cu elevii din postura de elev al colegiului militar. Aceștia au fost curioși să afle detalii despre admitere, despre probele de selecție și despre mediile care s-au înregistrat anii trecuți la concursul de admitere”, a spus David.

Elevul fruntaș Răzvan Mazere a poposit în mjlocul elevilor de la Școala Gimnazială „Mihai Eminescu” Zalău, Colegiul Național ,,Simion Bărnuțiu” și Școala gimnazială ,,Silvania” din Șimleu Silvaniei și măruturisește că a rămas profund surprins de interacțiunile pe care le-a avut cu elevii. „În urma activității de promovare a învățământului militar în școlile gimnaziale pot să spun că am rămas plăcut surprins de interacțiunile pe care le-am avut cu elevii și profesorii. Am purtat discuții cu elevi de diferite vârste, în urma cărora aceștia au rămas cu o părere foarte bună despre desfășurarea activității în colegiul militar și câțiva dintre ei chiar și-au exprimat dorința de a susține examenul de admitere în învățământul militar. De asemenea, aceste prezentări și activități mă vor ajuta să îmi susțin mai bine punctul de vedere în fața unui public numeros. Informațiile oferite elevilor de către cadrele militare prezente la activitate mi-au creat o imagine a provocărilor și misiunilor care mă așteaptă în viitoarea carieră militară”, a spus Răzvan.

FOTO: CMJ Arad, Bihor, Mureș, Sălaj, Sibiu.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Alba Baschet Challenge 2024: Opt echipe au participat la a doua ediție a competiției de baschet stradal. Echipele clasate pe podium

Bera Larisa

Publicat

în

Alba Baschet Challenge 2024: Opt echipe au participat la a doua ediție a competiției de baschet stradal. Echipele clasate pe podium Astăzi 12 octombrie 2024, s-a desfășurat a doua ediție Alba Baschet Challenge, streetball 3×3, etapa zonală, pentru elevi. Ediția de anul acesta a adus pe teren 6 echipe de fete şi 2 echipe de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea