Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

FOTO: Zilele orașului Abrud 2015 – concurenții festivalului de muzica populară ”Inimi fierbinți în țara de piatră”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Ieri după-amiază, începând cu ora 16, primarul Nicolae Simina a dat startul Zilelor orașului Abrud 2015, eveniment care a găzduit cea de-a XXXII ediție a festivalului-concurs de muzică populară ”Inimi fierbinți în țara de piatră”.

Zilele orasului Abrud 2015 (13)

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

După deschidere, pe scenă au evoluat două grupuri de elevi ai Școlii Gimnaziale ”Avram Iancu” Abrud și formația locală ”Andone”, care i-a acompaniat în continuare pe tinerii talentați ce s-au întrecut în cadrul concursului.

Organizat de Primăria și Consiliul Local Abrud în colaborare cu Consiliul Județean Alba – Centrul de Cultură Alba, concursul a fost jurizat de specialiști din județul nostru în domeniul muzical: Daniela Floroian – președinte, Gheorghe Burz, Leontina Farcaș, Mirela Danciu și Gheorghe Berghian-alias Gino. Concursul a fost adresat tinerilor artiști amatori cu vârsta cuprinsă între 15 și 25 de ani, soliști vocali, instrumentiști și ansambluri folclorice, fiind o veche tradiție la Abrud care a devenit în timp o marcă de identitate a locului.

Pentru ediția din acest an, la festival s-au înscris 13 concurenți care au evoluat pe scenă în următoarea ordine: Mădălina Crișan, Alexandru Bărăștean, Ioana Ciorea, Ionuț Trif, Aura Petricele, Maria Lazăr, Paul Onețiu, Bogdan Mara, Alina Maier, Georgiana Petrescu, Adelina Petric, Emanuel Teoc, și Alexandra Creț. Până la aflarea rezultatelor, aceștia au cântat pe scenă și după încheierea concursului, fără un scenariu și repetiții anterioare, încântând publicul și dovedind tuturor că sunt niște adevărați artiști.

Festivitatea de premiere a fost făcută de primarul și viceprimarul orașului care au oferit medalii membrilor juriului, diplome de participare tuturor concurenților, mențiuni și premii celor care au fost mai buni.

Spectacolul a continuat seara cu grupul ”Primavera”, un recital de muzică ușoară susținut de Codruța Marcu și Raluca Bogdan, o demonstrație de karate oferită de clubul sportiv ”Gemina” și s-a încheiat noaptea cu o discotecă în aer liber.
Ovidiu Culda

[nggallery id=606]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Amenzi de peste 150.000 de lei date de polițiștii din Alba, în minivacanța de Paște: 24 de șoferi au rămas fără permise de conducere

Ziarul Unirea

Publicat

în

Amenzi de peste 150.000 de lei date de polițiștii din Alba, în minivacanța de Paște: 24 de șoferi au rămas fără permise de conducere În perioada 30 aprilie – 6 mai 2024, peste 180 de polițiști au acționat, zilnic, pe raza județul Alba, pentru prevenirea evenimentelor negative și creșterea siguranței rutiere. Aceștia au utilizat, în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea