FOTO: Zilele Bibliotecii ”Lucian Blaga” Alba, un eveniment pentru întreaga comunitate. Peste 30 de activități organizate, în două zile
Reluat într-un concept cu totul nou, proiectul ”Zilele Bibliotecii”, derulat în perioada 23-24 noiembrie 2017, s-a bucurat de un real succes în rândul membrilor comunității din municipiul Alba Iulia și din județul Alba. De-a lungul celor două zile s-au derulat la sediul central și la filialele bibliotecii peste 30 de activități adresate atât copiilor și adolescenților cât și adulților, părinților și bunicilor.
Iubitorii bibliotecii și ai cărții au avut prilejul să participe la evenimente cum ar fi: expoziții tematice de carte, expoziții de sculptură, de pictură și de desene, lecturi publice, lansarea documentarului ,,Alba Iulia, orașul istorie”, ateliere creative și interactive, vizionări de filme, vizite în bibliotecă, masa rotundă cu tema ,,Cultură, educație și voluntariat”, prezentări de carte, conferința ,,Omul și taina lui”, momente muzicale, club de lectură, pictură pe față și carnavalul personajelor preferate. La activități au luat parte peste o mie de prieteni ai bibliotecii și ai cărții. Acestora li s-au alăturat reprezentanți ai administrației locale și județene, ai instituțiilor de cultură și ONG-urilor și artiștii prezenți la evenimente cum ar fi: actorul Dorel Vișan, artistul plastic Ștefan Balog, instrumentiștii Dan Liviu Cernat, Cătălina Craiu, Mădălin Danciu, cantautorii Felicia Pop și Daniel Avram, Școala de Folk, Ansamblul folcloric ,,Tradiții Uiorene” din Ocna Mureș, elevii de la Școala Gimnazială ,,Iuliu Maniu” din Vințu de Jos, scriitorii Dan Orga-Dumitriu, Mihai-Octavian Groza, Ioan Adrian Popa, Alin Tomuș, Elena Cristea, subprefectul Monica Popescu, viceprimarul Gabriel Pleșa, șef serviciu Consiliul Județean Alba Lucian Docea, inspector general școlar Marcela Dărămuș, directorul Direcției de Cultură Alba Matei Drâmbărean, directorul Palatului Copiilor Alba Dumitru Mălin, cadrele didactice universitare Diana Câmpan și Viorel Lucian Marina, Ana Cosma coordonator Centru de Resurse ,,Academia Doamnelor” și Viorel Cioflică ,,Grupul Skepsis”, bibliotecari de la bibliotecile publice și specializate din județ, cadre didactice, scriitori, oameni de cultură, public și cititori.
Vedeta principală a proiectului a fost cartea, care s-a aflat în centrul evenimentelor fiind organizate șase expoziți de carte și fiind lansate în premieră la Alba Iulia următoarele cărți: Cântece pentru grai și toacă – autor Dorel Vișan, Fă Rai din ce ai! – autor Dan Orga- Dumitriu, Ilie Stricatu. Pe cărările destinului – autor Mihai Octavian Groza, Intimele – autor Ioan Adrian Popa, Locuri goale – autor Alin Tomuș și antologia de legende populare Podgoria Albei – Tărâm de legendă. Alături de carte s-au bucurat de aprecierea celor prezenți cele patru expoziții de arte plastice: REQUIEM a sculptorului Ștefan Balog, Alba Iulia – o nouă perspectivă vizuală și Cuvânt și culoare a elevilor de la Liceul de Arte ,,Regina Maria” din Alba Iulia și expoziția de desene ,,Întâlnește-ți personajul preferat” realizată de copiii prezenți la eveniment.
În cele două zile de sărbătoare a Bibliotecii Județene ,,Lucian Blaga” Alba au fost oferite tuturor celor prezenți cadouri constând în materiale de promovare a bibliotecii și a cărții, scrisori cu citate celebre, răvașe și alte suprize.
Proiectul face parte din Programul 8 IDENTITATE SI VALORI CULTURALE/8.1 Lucian Blaga/- Zilele Bibliotecii „Lucian Blaga” Alba/Programul minimal 2017/Proiect de management 2017-2020. Evenimentul este organizat de Consiliul Județean Alba și Biblioteca Județeană ,,Lucian Blaga” Alba.
[nggallery id=4927]
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Cultură Educație
2 noiembrie: 240 de ani de la cea mai mare răscoală țărănească din Transilvania, condusă de Horea, Cloșca și Crișan
2 noiembrie: 240 de ani de la cea mai mare răscoală țărănească din Transilvania, condusă de Horea, Cloșca și Crișan Răscoala din 1784, numită și „Răscoala lui Horea, Cloșca și Crișan”, a fost o importantă acțiune de revoltă a țărănimii iobage din Transilvania împotriva constrângerilor feudale la care era supusă. La ea au participat iobagi […]
Secțiune Articole Similare
-
Actualitate5 zile ago
Produsul intern brut trimestrial III al României, în stagnare față de II și scădere față de anul 2023. Cristian Păun: „Miroase de la o poștă a recesiune!”
-
Sport4 zile ago
FOTO | Meciul de fotbal Metalurgistul Cugir – Gloria Bistrița-Năsăud, întrerupt la Cugir de o intervenție a elicopterului SMURD! Liderul a câștigat cu 4-0
-
Actualitate4 zile ago
Ajutorul de încălzire pentru iarna 2024-2025. Acte necesare. Condiții de acordare. Câți bani se dau în funcție de venit
-
Opinii - Comentarii4 zile ago
Postul Crăciunului. Obiceiuri și tradiții respectate de credincioși în Postul Nașterii Domnului
-
Opinii - Comentarii3 zile ago
Noua lege a pensiilor: Tabel cu vârsta de pensionare anticipată. Condiții privind stagiul de cotizare pentru pensia anticipată
-
Opinii - Comentarii5 ore ago
19 noiembrie: Ziua internațională a BĂRBATULUI. Tradiții în lume specifice sărbătorii