Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

FOTO| Zi de „instrucție” la sediul DSVSA Alba: Personalul, împreună cu medici veterinari, au învățat despre protecția animalelor în abatoare și bunăstarea lor pe timpul transportului

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Alba a organizat la sediul instituției mai multe ședințe de instruire, la care au participat personal din cadrul Serviciului Control Oficial Siguranța Alimentelor, angajați din cadrul circumscripțiilor sanitare veterinare și medici veterinari oficiali din abatoarele de carne roșie și carne albă din județ.

Instruirile au avut mai multe tematici, care vizau protecția animalelor în abatoare, bunăstarea animalelor pe timpul transportului și în timpul sacrificării. Au fost prezentate instrucțiuni tehnice pentru verificarea unităților de procesare/prelucrare/depozitare/reambalare – produse de origine animală, dar și regulamente privind controale oficiale și alte activități efectuate pentru a asigura aplicarea legislației privind alimentele și furajele, a normelor privind sănătatea și bunăstarea animalelor, respectiv sănătatea plantelor.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

De asemenea, au fost abordate noțiuni privind controalele oficiale în domeniul SNCU, dar și norme privind proceduri de înregistrare/autorizare a diferitor tipuri de unități/ centre de colectare/ exploatații etc.

Nu în ultimul rând, a fost prezentată legislația europeană de stabilire a unor norme privind subprodusele de origine animală și produsele derivate care nu sunt destinate consumului uman.

Pentru respectarea măsurilor în actualul context epidemiologic, ședințele au fost organizate în mai multe zile, cu respectarea distanțării fizice și a numărului maxim de persoane admise în spații închise.

DSVSA Alba își dorește ca astfel de instruiri să fie organizate periodic, astfel încât angajații să fie informați cu celeritate în cazul modificărilor legislative, dar și cu privire la noile proceduri de lucru și a altor noțiuni de interes în domeniul sanitar-veterinar și pentru siguranța alimentelor.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO Apel umanitar pentru o familie originară din Apuseni, rămasă fără casă în urma unui incendiu

Ziarul Unirea

Publicat

în

Apel umanitar pentru o familie originară din Apuseni, rămasă fără casă în urma unui incendiu Un apel umanitar a fost lansat pentru familia Doncea, originară din Apuseni. Oamenii au rămas fără un acoperiș deasupra capului în urma unui incendiu violent. Citește și: FOTO Ce mai aruncă oamenii din Alba, în Săptămâna Mare: Trei pui de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea