Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO: Zeci de columbofili, din două județe, au fost premiați sâmbătă la Cugir. Trei porumbei campioni naționali, prezentați în expoziție și bal pentru crescători

Publicat

în

columbofili-premiati-la-cugir06Crescătorii de porumbei din Cugir și județul Hunedoara s-au reunit, sâmbătă, la Cugir,  în cadrul unei gale de final de an, organizată de către Asociația ” Voiajorul hunedorean”, organizație în cadrul careia columbofilii de la poalele Drăganei funcționează de mai mulți ani.

Evenimentul a debutat sâmbătă dimineața cu „Expoziția județeană „ a porumbeilor, expoziție la care au participat 80 de crescători de porumbei, care au înscris în competiție 88 de exemplare,fiecare dintre aceștia clasându-se la competițiile de profil în top 3.

Cei prezenți la manifestare au putut admira în cadrul expoziției trei porumbei campioni naționali dintre care unul ar putea deveni anul viitor, campion olimpic, la Bruxelles.

Elit - Gustul Desăvârșit

Redăm mai jos câteva exemple de porumbei, care au realizat performanțe notabile: – Categoria viteză ( porumbel matur  – femelă )  – campion național – crescător : Laurențiu Pinca ( Cugir ) – în clasamentul general al categoriei porumbelul a însumat un punctaj total de 6,82 puncte.La aceast tip de categorie porumbelul trebuie să zboare aproximativ 350 de kilometri. – Categoria viteză ( porumbel pui – femelă) – campion național ( viitor posibil olimpic) –crescut în tandemul : Cure J .F. & Aurel Kriszte ( Simeria – Hunedoara) – în clasamentul general  al categoriei porumbelul a însumat un punctaj total de 2.36 de puncte.

columbofili-premiati-la-cugir25La acest tip de categorie porumbelul trebuie să zboare aproximativ aceeași distanță ca ce de mai sus. -Categoria AS Speed  ( porumbel pui – mascul ) –campion național – crescut în tandemul : Cure J .F. & Aurel Kriszte ( Simeria – Hunedoara) – în clasamentul general  al categoriei porumbelul a însumat un punctaj total de 80.30 puncte.La acest tip de categorie porumbelul trebuie să realizeze norma de 10 etape de viteză și demifond.

Atracția evenimentului a constituit-o „balul columbofililor” moment emoționant, unde a avut loc și premierea celor mai bune rezultate obținute de către porumbeii crescuți de către  columbofilii din Cugir și județul Hunedoara la concursuriile naționale și internaționale.

Este vorba de reprezentanții din Cugir (la Cugir funcționează 3 cluburi), Hunedoara, Simeria, Deva, Brad, Vale Jiului(Petroșani si Petrila), Geoagiu, Vințu de Jos, care au în ,,gestiune” peste 10.000 de exemplare. Ceremonia de înmânare a trofeelor debutat cu un moment de reculegere în memoria cugireanului Sandu Micu, un coleg în domeniu,  care s-a dus la cele veșnice în urmă cu câteva luni. Președintele Asociației ,,Voiajorul” hunedoreanul Petre Părău împreună cu președintele Asociației columbofililor din Cugir, Daniel Arion au premiat cu cupe, 150 de columbofili pe 8 categorii de profil : Categoria Viteză , Demifond ,Fond , AS Fond , General, Maraton, Record și Berlin Național. Potrivit organizatorilor, la categoria „Berlin Național”, lansarea porumbeilor se face din capitala Germaniei ,Berlin, lansare la care au participat numai anul acesta 5000 de porumbei din întreaga țară.

În cadrul asociației Voiajorul hunedorean”avem 8 centre cu un număr total de 279 de membri și cu un total de 10.000 de porumbei.Anul acesta în cadrul Centrului Zonal Hunedoara am avut plăcerea de a-i primi pe colegii noștri din Cugir și Vințul de Jos. Am întâlnit în decursul timpului în Cugir , crescători desăvîrșiți, sportivi adevărați cărora le place să fie învingători. Aș dori ca și tinerii să se preocupe de acest sport, dar fiind unul costisitor nu prea se pot bucura de el”, ne-a declarat Petru Părău.

 (C.P.)

[nggallery id=3172]


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Curier Județean

Jandarmii din Alba vor asigura măsurile de ordine și siguranță publică la evenimentele din weekend. Recomandări pentru participanți

Publicat

în

Jandarmii din Alba vor asigura măsurile de ordine și siguranță publică la evenimentele din weekend. Recomandări pentru participanți

În perioada 5-7 august 2022, efective din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean “Avram Iancu” Alba vor acționa alături de celelalte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne pentru asigurarea și menținerea climatului de ordine și siguranță publică la manifestările care vor avea loc pe raza județului Alba.

Vor fi în atenție manifestări cultural-artistice, tradiționale și religioase precum : „Truk Tuning Art – TTA 2022” (paradă de camioane), zilnic începând cu ora 18.00, în Cetatea Alba Carolina; „Roșia Montană ALIVE” (festival de muzica, film și teatru), zilnic începând cu ora 15.00 în comuna Roșia Montană;

„Zilele Comunității Maghiare din Unirea” – în localitatea Unirea; „Descoperă Rowmania”, concurs de vâslit, începând cu ora 09.30, zona podului peste Mureș; „Poezii pe șase roți”, interval orar 16.00 – 22.00, Strada Muzeului din Cetatea Alba Carolina.

Elit - Gustul Desăvârșit

Jandarmeria Alba recomandă participanților la aceste manifestări să respecte măsurile dispuse de organizatori și forțele de ordine, să adopte un comportament civilizat, să nu se implice în conflicte de orice natură, iar dacă observă persoane care manifestă un comportament antisocial să se adreseze celei mai apropiate patrule de ordine publică.

Dacă vă aflați într-o situație dificilă sau dacă sunteți martorii săvârșirii unor fapte antisociale, solicitați ajutorul jandarmilor sibieni sau apelați numărul unic pentru apeluri de urgenţă 112.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Curier Județean

Dotări noi pentru serviciul de administrare a domeniului public din Șibot: Licitația, lansată în SEAP

Publicat

în

Dotări noi pentru serviciul de administrare a domeniului public din Șibot: Licitația, lansată în SEAP

Primăria comunei Șibot a lansat recent în Sistemul Electronic de Achiziții Publice, o licitație pentru achiziționarea unui tractor dotat cu remorcă și mașină de tăiat tufișuri și gard viu.

Valoarea totală estimată a contractului este între 388.900 lei, fără TVA.

Comuna Șibot și-a propus pe termen scurt și mediu creșterea calității serviciilor furnizate către cetățeni fapt care implică printre multe acțiuni ți activități și dotarea serviciilor publice cu echipamente și utilaje specifice pentru gestionarea domeniului public al localităților. Prezenta achiziție reprezintă o etapă importantă spre creșterea calității serviciilor publice la nivelul comunei.

Elit - Gustul Desăvârșit

Achiziționarea unui tractor dotat cu remorcă și mașină de tăiat tufișuri și gard viu are loc în contextul dorinței comunei Șibot de a îmbunătății serviciile publice furnizate către cetățeni. Comuna Șibot nu deține în acest moment un utilaj performant care să poată fi folosit de serviciile publice în vederea unor activități și munci curente pentru administrarea și îmbunătățirea spațiilor publice.

De multe ori spațiile verzi din domeniul public rămân neamenajate corespunzător deoarece primăria nu deține utilaje capabile să actioneze rapid atunci când o nevoie este identificată. Achiziționarea tractorului și a echipamentelor specifice va duce la îmbunătățirea serviciilor publice prin asigurarea administrării optime a spațiului ce reprezintă domeniul public al comunei.

Prezenta achiziție se înscrie într-o inițiativă pe termen lung a comunei Șibot de a moderniza și de a eficientiza activitatea unității administrativ teritoriale. Pe viitor comuna are în obiective digitalizarea serviciilor publice și specializarea și instruirea permanentă a personalului aflat în slujba cetățeanului.

Produse solicitate

  • TRACTOR 1 BUC
  • REMORCĂ 1 BUC
  • MAȘINA DE TĂIAT TUFIȘURI ȘI GARD VIU RETROPURTATĂ 1 BUC


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Curier Județean

Firmă arsă la buzunare pentru ca nu a astupat gropile pe o stradă din Alba Iulia. Viceprimarul Popescu: „Cine greșește, plătește”

Publicat

în

Firmă arsă la buzunare pentru ca nu a astupat gropile pe o stradă din Alba Iulia. Viceprimarul Popescu: „Cine greșește, plătește”

O firmă a fost amendată în decembrie anul trecut de polițiștii locali din Alba Iulia pentru neîndeplinirea obligației de a readuce la stadiul inițial un drum pe care s-au efectuat lucrări.

„Firmele care nu respectă legea și care le provoacă albaiulienilor disconfort vor continua să fie amendate! Le reamintesc prestatorilor de utilități care derulează lucrări în municipiul Alba Iulia că au obligația de a lăsa drumurile la stadiul inițial. Mai pe românește, așa cum le-au găsit.

Azi, o instanță de fond a dat dreptate Primăriei municipiului în cazul unei amenzi de 20.000 de lei. Amenda a fost aplicată anul trecut unei firme de către Biroul Disciplina în Construcții, din cadrul Poliției Locale. Motivul: neîndeplinirea obligației de a readuce la stadiul inițial un drum pe care s-au efectuat lucrări.

Elit - Gustul Desăvârșit

La ora actuală, la nivelul municipiului, cu precădere în cartierul Cetate, există mai multe “șantiere” care au legătură cu utilitățile publice. Așadar, anunț executanții să respecte obligațiile care le revin.

Există o vorbă care spune că „Numai cine nu muncește nu greșește”. Eu o prefer, ca viceprimar, pe aceea că „Cine greșește, plătește”. Mai ales când vine vorba de lege și de albaiulieni”, a scris viceprimarul Emil Antoniu Popescu pe facebook.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare