Rămâi conectat

Sport

FOTO: Volei Alba Blaj – CSM Târgoviște 3-0, în primul meci al finalei Diviziei A1 | Start în forță pentru campioane

Dan HENEGAR

Publicat

în

Volei Alba Blaj – CSM Târgoviște 3-0 în primul meci al finalei campionatului

Volei Alba Blaj a câștigat, vineri, în Sala ”Timotei Cipariu”, cu 3-0 (29-27, 25-18, 25-19), primul meci al finalei Diviziei A1 cu CSM Târgoviște, partida durând 84 de minute

Cele mai multe puncte le-au realizat Gergana Dimitrova – 15 și Jovana Kocić – 12, respectiv Iuna Zadorojnai – 13 și Mira Todorova – 12. Primul set a fost unul pe muchie de cuțit, dramatic, cu vizitatoarele conducând cu 23-20 și având 5 mingi de set anulate de gruparea din Ardeal, care în cele din urmă și-au adjudecat parțialul. Următoarele seturi au fost controlate în ansamblu de gazde, care s-au desprins.

Volei Alba Blaj și CSM Târgoviște, rivalele din ultimul deceniu pentru supremația în voleiului feminin autohton, se înfruntă pentru titlul de campioană al acestei ediții a Diviziei A1. Cu un nou format competițional, duelul propune în acest weekend primele două întâlniri, în Sala “Timotei Cipariu”, a doua, sâmbătă, la ora 17.30, suporterii locali fiind așteptați să vină echipați în roșu în ideea de a crea o atmosferă de zile mari (cu vuvuzele etc).

În primul set al meciului de vineri, Blajul, fără Victoriia Russu, subtituită de Dajana Bošković, a început în forță, ajungându-se rapid la 4-0. Oaspetele au revenit, însă, și au condus cu 10-8 și chiar la 3 lungimi, cu 12-9 și 13-10. Gazdele au egalat la 13, după care s-a mers cap la cap până la 20-20. Echipa din Târgoviște a reușit 3 puncte consecutive, Volei Alba Blaj s-a apropiat apoi la 22-23, egalând la 24 și salvând ulterior nu mai puțin de cinci mingi de set ale oponentelor. Campioana în exercițiu a fructificat prima sa minge de set, impunându-se în primul parțial cu 29-27.

Setul secund a găsit Blajul la timonă, ajungându-se până la 7-1 în favoarea amfitrioanelor. Apoi vicecampioanele au dat semne de revenire, care s-au și concretizat pas cu pas, ajungându-se la o diferență minimă, 11-10 pentru gazde. Blajul a crescut turația și s-a distanțat progresiv, ajudecându-și actul al doilea fără probleme: 25-18.

După un start de set al treilea echilibrat, Blajul s-a distanțat tot mai mult după 8-7 și s-a impus finalmente cu 25-19.

„Trebuie să rămânem concentrați. Nimic nu e decis încă în această finală”, a declarat „la cald” antrenorul Stevan Ljubičić

Medaliile de aur se vor decerna formației care se impune în 3 din cele 5 confruntări prevăzute, următoarele două fiind săptămâna viitoare, în 3 și 4 mai, lângă Turnul Chindiei, iar întâlnirea decisivă, dacă mai este nevoie, este programat duminică, 7 mai, în Alba.

Volei Alba Blaj: Gergana Dimitrova – 15 puncte, Dajana Bošković – 11, Slađana Mirković – 8, Raisa Ioan – 9, Bojana Milenković – 5, Jovana Kocić – 12, Andra Cojocaru (libero); au mai intrat Andreea Ispas (l), Georgiana Faleș, Andrea Kossanyiová;  Iarina Axinte, Jovana Cirković, Victoriia Russu, Kaitlyn Hord. Antrenor Stevan Ljubičić.

Lucian DĂRĂMUȘ

Foto: Nicu GOGA, Radio Blaj


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

FOTO: Unirea Alba Iulia, la Centenar! Show pe „Cetate” făcut de fostele glorii ale „alb-negrilor”, fotbaliști care au scris istorie

Dan HENEGAR

Publicat

în

FOTO: Unirea Alba Iulia, la Centenar! Show pe „Cetate” făcut de fostele glorii ale „alb-negrilor”, fotbaliști care au scris istorie Unirea Alba Iulia, echipa fanion a Albei și-a celebrat Centenarul. 16 august 2024 a fost ziua în care gruparea din Cetatea Marii Uniri a aniversat împlinirea a 100 de ani de existență. Punctul central al […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea