Rămâi conectat

Sport

FOTO: Volei Alba Blaj – CSM Târgoviște 3-0, în primul meci al finalei Diviziei A1 | Start în forță pentru campioane

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Volei Alba Blaj – CSM Târgoviște 3-0 în primul meci al finalei campionatului

Volei Alba Blaj a câștigat, vineri, în Sala ”Timotei Cipariu”, cu 3-0 (29-27, 25-18, 25-19), primul meci al finalei Diviziei A1 cu CSM Târgoviște, partida durând 84 de minute

Cele mai multe puncte le-au realizat Gergana Dimitrova – 15 și Jovana Kocić – 12, respectiv Iuna Zadorojnai – 13 și Mira Todorova – 12. Primul set a fost unul pe muchie de cuțit, dramatic, cu vizitatoarele conducând cu 23-20 și având 5 mingi de set anulate de gruparea din Ardeal, care în cele din urmă și-au adjudecat parțialul. Următoarele seturi au fost controlate în ansamblu de gazde, care s-au desprins.

Volei Alba Blaj și CSM Târgoviște, rivalele din ultimul deceniu pentru supremația în voleiului feminin autohton, se înfruntă pentru titlul de campioană al acestei ediții a Diviziei A1. Cu un nou format competițional, duelul propune în acest weekend primele două întâlniri, în Sala “Timotei Cipariu”, a doua, sâmbătă, la ora 17.30, suporterii locali fiind așteptați să vină echipați în roșu în ideea de a crea o atmosferă de zile mari (cu vuvuzele etc).

În primul set al meciului de vineri, Blajul, fără Victoriia Russu, subtituită de Dajana Bošković, a început în forță, ajungându-se rapid la 4-0. Oaspetele au revenit, însă, și au condus cu 10-8 și chiar la 3 lungimi, cu 12-9 și 13-10. Gazdele au egalat la 13, după care s-a mers cap la cap până la 20-20. Echipa din Târgoviște a reușit 3 puncte consecutive, Volei Alba Blaj s-a apropiat apoi la 22-23, egalând la 24 și salvând ulterior nu mai puțin de cinci mingi de set ale oponentelor. Campioana în exercițiu a fructificat prima sa minge de set, impunându-se în primul parțial cu 29-27.

Setul secund a găsit Blajul la timonă, ajungându-se până la 7-1 în favoarea amfitrioanelor. Apoi vicecampioanele au dat semne de revenire, care s-au și concretizat pas cu pas, ajungându-se la o diferență minimă, 11-10 pentru gazde. Blajul a crescut turația și s-a distanțat progresiv, ajudecându-și actul al doilea fără probleme: 25-18.

După un start de set al treilea echilibrat, Blajul s-a distanțat tot mai mult după 8-7 și s-a impus finalmente cu 25-19.

„Trebuie să rămânem concentrați. Nimic nu e decis încă în această finală”, a declarat „la cald” antrenorul Stevan Ljubičić

Medaliile de aur se vor decerna formației care se impune în 3 din cele 5 confruntări prevăzute, următoarele două fiind săptămâna viitoare, în 3 și 4 mai, lângă Turnul Chindiei, iar întâlnirea decisivă, dacă mai este nevoie, este programat duminică, 7 mai, în Alba.

Volei Alba Blaj: Gergana Dimitrova – 15 puncte, Dajana Bošković – 11, Slađana Mirković – 8, Raisa Ioan – 9, Bojana Milenković – 5, Jovana Kocić – 12, Andra Cojocaru (libero); au mai intrat Andreea Ispas (l), Georgiana Faleș, Andrea Kossanyiová;  Iarina Axinte, Jovana Cirković, Victoriia Russu, Kaitlyn Hord. Antrenor Stevan Ljubičić.

Lucian DĂRĂMUȘ

Foto: Nicu GOGA, Radio Blaj


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Rezultate excelente obținute de sportivii de la Dojokan Activ Aiud, la Campionatul National de Copii WUKF de la Mediaș

Unirea Ziarul

Publicat

în

Rezultate excelente obținute de sportivii de la Dojokan Activ Aiud, la Campionatul National de Copii WUKF de la Mediaș În zileie de 6 și 7 aprilie 2024, la Medias a avut loc Campionatul National de Copii WUKF, unde au participat 664 sportivi de la 56 cluburi, scrie aiudinfo.ro Câstigătorii aiudeni sunt: – Maier Sara Locul […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea