Rămâi conectat

Actualitate

Foto: Volei Alba Blaj a fost învinsă de CSM Lugoj şi a ratat calificarea în play-off *Echipa lui Branko Gajic eliminată din cursa spre Europa

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Volei Alba Blaj a ratat incredibil, o performanţă extraordinară, fiind învinsă în Sala „Timotei Cipariu”, de CSM Lugoj în a treia partidă din play-off-ul Diviziei A1 la volei feminin, scor 2-3 (25-22, 25-19, 23-25, 19-25, 12-15), vizitatoarele calificând-se în disputa pentru locurile 5-6, împotriva Medicinei Tg. Mureş, cu miză un loc în cupele europene. Paştele catolic a fost unul trist în „Mica Romă”…

* Branko Gajic a demisionat, pentru… 30 de minute!

Antrenorul sârb dezamăgit de ratarea obiectivului a anunţat, imediat după meci, că demisionează. „Eu am greşit că am acceptat să vin aici şi mai bine plec, renunţ după acest joc„, a spus Gajic. „Lugojul a jucat cu inima şi ne-a învins. Noi ne-am blocat la 2-0. Aici e vorba de mentalitate şi de caracter, însă echipa aceasta are probleme psihice, de concentrare, îi lipseşte un lider adevărat„, a mai spus Gajic, acuzând atitudinea jucătoarelor.

Este o decizie la cald, noi avem un proiect pe termen lung cu Branko. A spus-o la nervi”, a afirmat Ştefănescu.

Ulterior grație insistențelor primarului Gheorghe Rotar și președintelui Sergiu Ștefănescu, tehnicianul a revenit asupra deciziei: ”Eram foarte supărat pentru eșec și atitudinea fetelor. Suntem printre puţinele echipe din România cu banii la zi, iar publicul de la sală ce primeşte?. Eu sunt sârb și așa am simțit că trebuie să fac. În cele din urmă rămân pentru că aici la Blaj se vrea un proiect serios din care fac și eu parte”, și-a nuanțat discursul tehnicianul echipei din Blaj.

Gajic a venit la echipă acum două săptămâni, după disputa cu CSM Bucureşti, înlocuiundu-l pe Marius Macarie. A fost adus „pentru îndeplinirea obiectivului – locul 5”, dar a fost la un pas să stea doar cele trei jocuri cu CSM Lugoj!

*Debusolare maximă la Blaj!

Am avut foarte mari emoţii în acest meci decisiv, pentru că practic se juca întregul sezon. Din păcate ne-am ratat obiectivul”, a apreciat Sergiu Ştefănescu, preşedintele Volei Alba Blaj. „Am avut meciul în mână la 2-0 şi am ratat o mare şansă. S-a terminat un vis, nu ştiu ce s-a petrecut după prima parte a meciului, probabil ne-am crezut învingători deja. Lugojul a dovedit că trebuie să crezi până la sfârşit în şansa ta. Urăm baftă fetelor de la baschet în Cupa Românei”, a afirmat dezamăgit Sergiu Ştefănescu.

*S-a sfârşit brutal un vis!

După ce a terminat campionatul pe locul al 5-lea, Volei Alba Blaj s-a trezit acum aruncată în disputa pentru poziţiile 7-8, cu Unic Piatra Neamţ, două partide externe, deşi era marea favorită înaintea duelului cu CSM Lugoj. „Voleiul blăjean nu se termină într-un meci. Ne doare eşecul, dar mergem mai departe„, a spus supărat primarul Gheorghe Rotar.


*Lugojul s-a salvat în setul 3!

În setul al treilea, amfitrioanele au declanşat o cursă de urmărire, recuperând de la 7-14, însă n-a fost suficient, deşi trupa lui Gajic a ajuns la 23-24. A fost nevoie de alte emoţii şi un al 4-lea set, meciul încheindu-se după circa 120 de minute. După ce au clacat la Lugoj, în meciul al doilea, Stojkovic şi compania au tremurat serios pentru a realiza calificarea în „finala” pentru Europa.

*Setul 4 unul pornit cu ecart

0-6, 2-12 a fost scorul cu care a pornit al 4-lea set, o diferenţă greu de recuperat, deşi blăjencele au pornit iar o cursă de recuperare, ajungându-se la 14-17. Insuficient efortul, căderea amfitrioanelor a fost speculată la maximum de o echipă renăscută.

*Totul s-a decis în setul de aur!

După ce au condus cu 2-0 şi păreau că au de îndeplinit formalitatea, blăjencele au trăit în sala „Timotei Cipariu” un coşmar, rezultând un meci de infact, trăit cu sufletul la gură. Şi în setul decisiv, vizitatoarele au demonstrat că au nervii tari şi au condus în permanenţă, egalitatea înregistrându-se abia la 9-9. S-a ajuns apoi, incredibil, la 10-11, cu toate că publicul îşi împingea favoritele de la spate, 11-13, 12-14, şi totul s-a năruit…

*Dezamăgire în „Timotei Cipariu”

Cei peste 700 de fani (şi lugojencele au avut o galerie formată din circa 15 persoane) au avut lacrimi în ochi, după deziluzia trăită pe viu şi ratarea unui campionat în care au visat la Europa…

Al 13-lea joc intern a fost unul ghinionist (11 victorii precedente şi un eşec cu Tomis) pentru nou-promovata aflată la întâiul sezon în elită. Volei Alba Blaj a ratat participarea în competiţiile continentale.

Câștigătoarea și-ar putea rezerva, după turul 3 din playoff, un loc în Cupa Challenge şi unul în Cupa Balcanică. Învingătoarele din semifinale joacă între ele pentru locurile 5-6, pe 7, 8, 14, 15 şi 20 aprilie, după sistemul 3 partide din 5,

CSM Blaj a mizat pe Alice Kapelovies, Vali Rusu, Adriana Dudnic, Irina Alexandru, Bojana Stojkovic, Marija Sandic, Laura Mastahac (libero), mai intrând  Josefina Fernandez, Andreea Niţulescu, Alexandra Ciontoş, Melinda Dobeş.

foto Dragoş BASARABA

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

23-30 aprilie: Restricții de circulație pe Autostrada A10 Sebeș-Turda. Se efectuează lucrări de reparații

Ziarul Unirea

Publicat

în

23-30 aprilie: Restricții de circulație pe Autostrada A10 Sebeș-Turda. Se efectuează lucrări de reparații În perioada 23-30 aprilie sunt instituite restricții de circulație pe banda 2 a Autostrăzii A10 Sebeș-Turda, între kilometrii 45+500 și 45+800 de metri, calea 2 (sens Turda-Sebeș). Citește și: FOTO Drumul național DN 74A, surpat în urma ploilor, la Cărpiniș: Trafic […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea