Rămâi conectat

Actualitate

FOTO: Vizită a elevilor Colegiului Naţional HCC Alba Iulia la Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba

Bogdan Presecan

Publicat

în

O parte din elevii de clasa a XII-a din cadrul Colegului Naţional „Horea, Cloşca şi Crişan” Alba Iulia şi-au exprimat dorinţa de a vizita instituţia noastră, în cadrul săptămânii intitulate sugestiv „Şcoala altfel : Să ştii mai multe, să fii mai bun!”.

Aceştia, însoţiţi de un profesor, au fost primiţi astăzi, 10 aprilie a.c., cu nerăbdare de poliţişti din cadrul IPJ Alba, pregătiţi să le ofere o altfel de lecţie, referitoare la rolul, sarcinile şi misiunile Poliţiei Române, ca instituţie specializată a statului român, cu atribuţii domeniul apărării drepturilor şi libertăţilor fundamentale a persoanelor, a proprietăţii private şi publice, prevenirii şi descoperirii infracţiunilor, respectarea ordinii şi liniştii publice.

Potrivit unui comunicat remis presei de IPJ Alba, “cu această ocazie, specialişti din cadrul Serviciului Resurse Umane le-au prezentat oferta educaţională a instituţiilor de învâţământ din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, avantajele şi beneficiile urmării cursurilor unor astfel de instituţii de învăţământ, precum şi cele referitoare la alegerea carierei şi a profesiei de poliţist.

La această activitate au fost prezenţi şi reprezentanţi ai Serviciului de Ordine Publică care au făcut o scurtă prezentare a structurii organizatorice a inspectoratului, a sarcinilor şi atribuţiilor fiecărei structuri în parte, insistând asupra rolului pe care poliţia il are în protejarea valorilor fundamentae ale statului român.

În continuare, poliţişti din cadrul Serviciului Criminalistic le-au oferit o demonstraţie practică, în laboratoarele acestei structuri, prezentându-le criminalitatea ca ştiinţă, tehnicile şi metodele de identificare a autorilor faptelor penale, autospeciala – laborator criminalistic mobil de cercetare la faţa locului, precum şi programele informatice utilizate în activitate.

De asemenea au fost prezentată activitatea Serviciului Rutier, unde vizitatorii le-au fost aduse la cunotiinţă sarcinile şi atribuţiile acestei structuri aceştia putând observa, în mod direct, modalităţile specifice de lucru, respectiv utilizarea bazelor de date, interogarea şi implementarea de noi date, dar şi modul de funcţionare al aparatelor radar mntate pe autospecialele din dotare.

Poliţiştii din cadrul structurii de acţiuni speciale, le-au oferit elevilor posbilitatea de a pătrunde în lumea forţelor speciale, de a cunoaşte activitatea acestei structuri, caracterul misunilor desfăşurate, precum şi echiamentul şi tehnica din dotare. Totodată vzitatorii au făcut cunoştinţă cu câinii specializaţi în detectarea explozibililor, dar şi cei folosiţi în misunile de intervenţie.

La fialul celor câteva ore petrecute în rândul poliţiştilor, elevii au fost primiţi de şeful inspectoratului, chestor principal de poliţie Ioan-Nicolae Căbulea, care s-a arătat încântat de dorinţa acestora de a cunoaşte mai multe despre tot ceea ce presupune munca de poliţist, sperând totodată ca oferta educaţională din cadrul Ministerului Afacerilor Interne să fie una de interes pentru ei şi să-şi manifeste dorinţa de a experimenta carera de poliţist.”


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

COD GALBEN de FURTUNĂ în Alba, până miercuri după-masa: Averse torențiale, grindină, descărcări electrice și vânt puternic

Ziarul Unirea

Publicat

în

COD GALBEN de FURTUNĂ în Alba, până miercuri după-masa: Averse torențiale, grindină, descărcări electrice și vânt puternic ANM a emis marți, 16 aprilie 2024, o atenționare meteo cod galben de furtuni în Alba, valabilă miercuri după-masa. Se vor semnala averse torențiale, grindină, descărcări electrice și vânt puternic. Citește și: Vremea se racește brusc în România. […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea