Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

FOTO/VIDEO: Zeci de elevi au participat la evenimentul ”Armata – O școală altfel”, în poligonul de garnizoană de la Micești din Alba Iulia

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Miercuri, începând cu ora 10.00, elevii din municipiul Alba Iulia au sosit în poligonul de garnizoană ”Micești”, aflat în administrarea Batalionului 136 Geniu ”Apulum” care și-a deschis larg porțile pentru o a șaptea ediții a  evenimentului „Armata – O şcoală altfel”.

Activitatea a început cu mesajul de bun venit adresat tinerilor invitați de către organizatori și evidențierea importanței acestui parteneriat de durată. De asemenea, vizitatorii au aflat despre faptul că Batalionul 136 Geniu „APULUM” este continuatorul tradiţiilor de luptă ale Batalionului 2 Poduri-Râuri Alba Iulia, înfiinţat în  anul 1937 şi că a participat de-a lungul deceniilor de existență la misiuni de construcție a podurilor de diferite tipuri, lucrări de baraje și îndiguiri, limitarea efectelor provocate de inundații, restaurarea monumentelor reprezentative pentru Arma Geniu construite pe drumul Transfăgărăşan precum “Poarta Întâlnirii” și „Poarta Geniştilor precum și participarea la o serie de exerciții multinaționale.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Elevii au avut parte de o mulțime de surprize: trageri demonstrative cu armamentul de infanterie din dotare, ședință specială de distrugeri cu material exploziv, concurs tras cu arma –  stand Airsoft.

YouTube video

Elevii au trecut și pe la ateliere de prezentare ale invitaților speciali: Biroul Informare Recrutare din cadrul Centrului Militar Județean Alba,  Inspectoratul de Jandarmi Județean ”Avram Iancu” Alba,  Inspectoratul pentru Situații de Urgență ”Unirea” al județului Alba,  Direcția Silvică Alba,  Legiunea a XIII a  ”Gemina”,  Asociația de Airsoft ”Super Daddys”, Asociația Recuperare și Agrement prin Călărie Rădești.

”Ne  bucurăm că ne-au trecut pragul o mulțime de elevi din învățământul preunivesitar. Anul acesta avem ca invitați ISU Alba, Inspectoratul de Jandarmi Alba, Direcția Silvică, Asociatia de Airsoft ‘SUPER DADDYS’, Asociația de Recuperare și Agrement prin Călărie din Rădești. Le-am pregătit o mulțime de surprize elevilor”,  a declarat căpitan Iulian Gorun, ofițer relații publice la Batalion 136 Geniu APULUM.

La încheierea acțiunilor, elevii au fost invitați să observe un stand de prezentare a armamentului de infanterie și materialelor de geniu folosite în procesul de instruire.

[nggallery id=7005]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Un partid politic încearcă să îi bage bețe în roate lui Dana Nanu, candidata Dreptei Unite la Primăria Alba Iulia. Candidatura, contestată la Judecătoria Alba Iulia

Ziarul Unirea

Publicat

în

Un partid politic încearcă să îi bage bețe în roate lui Dana Nanu, candidata Dreptei Unite la Primăria Alba Iulia. Candidatura, contestată la Judecătoria Alba Iulia Un partid politic, mai exact Partidul Național Conservator Român, filiala Alba, a depus o contestație împotriva candidaturii pentru funcția de primar a doamnei Dana Nanu, candidata Alianței Dreapta Unită […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea