Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Ştirea zilei

FOTO-VIDEO: TÂRGUL GRĂDINARULUI 2019, la Alba Iulia. Oază de verdeaţă, timp de trei zile, pe Latura de Vest a Cetății Alba Carolina

Ziarul Unirea

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

Târgul Grădinarului, ediţia de primăvară 2019, şi-a deschis vineri porţile la Alba Iulia. De la flori şi aranjamente florale, seminţe de flori şi legume, bulbi şi butaşi, plante decorative, arbuşti, pomi fructiferi, dar și accesorii pentru grădină, toate acestea vor putea achiziţiona albaiulienii şi nu numai, timp de 3 zile, din curtea grădinarului de pe Latura de Vest a Cetății Alba Carolina.

De asemenea, pasionaţii de grădinărit pot găsi noutăţi din domeniul uneltelor şi echipamentelor pentru întreţinerea grădinilor şi a spaţiilor verzi, sisteme profesionale de irigat, produse fitosanitare, mobilier şi accesorii pentru grădini.

Deschiderea oficială a târgului a avut loc vineri, la ora 11.00, în prezenţa oficialităţilor locale şi judeţene. Printre cei prezenţi s-au numărat primarul municipiului Alba Iulia, Mircea Hava, președintele Consiliului Județean Alba, Ion Dumitrel, viceprimarul Paul Voicu.

Evenimentul reuneşte şi promovează producători şi distribuitori din domeniul horticulturii şi peisagisticii care expun seminţe de flori şi legume, bulbi, butaşi de trandafiri şi viţă de vie, flori, plante decorative, arbuşti, pomi fructiferi şi ornamentali.

Pe parcursul celor trei zile ale evenimentului, specialiști în domeniu vor veni în sprijinul celor interesați de grădinărit, cu demonstrații și sfaturi practice, legate de plantarea şi tăierea pomilor fructiferi și a trandafirilor, de tunderea arbuștilor ornamentali, de întreținerea gazonului și soluții de amenajare a spațiilor.

Partenerii Consiliului Judeţean Alba la acest eveniment sunt Primăria Municipiului Alba Iulia și Grupurile de acţiune locală Pe Mureş şi Pe Târnave, Ţara Secaşelor Alba-Sibiu şi Munţii Metaliferi, Trascău şi Muntele Mare.

PROGRAMUL

VINERI, 29 martie 2019:

*ora 13.00: Nature Corner – atelier de design floral

*ora 14.00: Grădina fermecată – beneficiile consumului de fructe şi legume pentru copii

SÂMBĂTĂ, 30 martie 2019:

*ora 12.00: Dor de primăvară – atelier handmade pentru copii

*ora 12.15: Pe aripi de primăvară – dans modern

*ora 13.00: Nature Corner – atelier de design floral

*ora 14.00: Plantele suculente şi cactuşii – prezentare şi sfaturi pentru îngrijire

*ora 15.00: Aranjamente de plante in jardiniere – demonstraţie

DUMINICĂ, 31 martie 2019:

*ora 12.00 : Dor de primăvară – atelier handmade pentru copii

*ora 13.00: Tăieri şi tratamente sezon la pomii fructiferi – sfaturi de specialitate

*ora 14.00: Învăţământ profesional agricol la Ciumbrud – prezentare

*ora 15.00: Nature Corner – atelier de design floral

*ora 15.30: Plantele suculente şi cactuşii – prezentare şi sfaturi pentru îngrijire

[nggallery id=6934]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Daune morale de 5.000 de euro, de la Statul Român, pentru fostul lider spiritual al MISA, Gregorian Bivolaru – Decizie definitivă la Curtea de Apel Alba Iulia

Unirea Ziarul

Publicat

în

Daune morale de 5.000 de euro, de la Statul Român, pentru fostul lider spiritual al MISA, Gregorian Bivolaru – Decizie definitivă la Curtea de Apel Alba Iulia Fostul lider spiritual și „guru” al organizației și școlii de yoga MISA (Mișcarea de Integrare Spirituală în Absolut), Gregorian Bivolaru, a obținut, definitiv, daune financiare din partea Statului […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea