Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

FOTO VIDEO| Tărâmul de poveste din ALBA, creat de doi români întorși din străinătate: Povestea Casei Glod

URSALEȘ Iulian

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Tărâmul de poveste din ALBA, creat de doi români întorși din străinătate: Povestea Casei Glod

Cu inimile pline de aventură și dorința de a redescoperi rădăcinile românești, Alin și Dora au luat o decizie curajoasă după petrecerea a 15 ani în Milano, lucrând în clinici de prestigiu în domeniul chirurgiei.

Au decis să lase totul în urmă și să se mute în micul și pitorescul sat Glod din județul Alba, împreună cu copiii lor. Astfel, s-a născut Casa Glod, o experiență completă de cazare care îmbină tradiția și confortul într-un mod unic, în sânul familiei lor.

Situată într-un peisaj de poveste, la granița dintre județele Alba și Hunedoara, Casa Glod își deschide porțile către călătorii în căutarea unei experiențe autentice. Alin și Dora au dorit să păstreze viu meșteșugul caselor tradiționale românești și au construit aceste adăposturi pentru ca tradiția să dăinuie și să fie împărtășită cu toți cei care trec pragul lor.

Echipa HaiHui in doi a vizitat acest tărâm de poveste și a realizat la rândul său un material video, care poate fi vizionat aici.

YouTube video

Pentru iubitorii de natură și pasionații de munte, Glod este un loc desprins din basme, unde frumusețea naturii atinge cote spectaculoase. Cei care aleg să se cazeze la Casa Glod vor găsi aici o oază de liniște și bucurie, înconjurată de peisaje impresionante. Amplasată în apropiere de

Cheile Glodului, o rezervație naturală complexă ce aparține munților Metaliferi, această zonă captivantă oferă un amestec fascinant de văi carstice, doline și creste impresionante. Pădurile de fag și gorun, stânca calcaroasă și peșterile învecinate adaugă o notă de mister și farmec locației, invitându-vă să vă deconectați de la agitația cotidiană și să vă reîntoarceți la rădăcinile naturii.

Complexul Casa Glod dispune în prezent de 15 locuri de cazare, cu posibilitatea de a adăuga paturi suplimentare pentru a primi și mai mulți oaspeți. Proprietarii au lucrat cu pasiune și respect pentru istorie pentru a transforma casele tradiționale cu o vechime de aproximativ 200 de ani în spații confortabile, menținând în același timp autenticitatea și farmecul original. Fiecare casă are o poveste unică de povestit, dar cea mai apreciată de către turiști este „Casa Muzeu”. Această casă poartă numele cu mândrie, deoarece este cea mai veche clădire din complex, plină de istorie și tradiție. Următoarele în top sunt „Primăria” și „Școala”, casele finalizate și pregătite pentru a vă oferi o experiență autentică de cazare.

În efortul de a păstra vie tradiția românească, proprietarii au investit nu doar în restaurarea și conservarea acestor bijuterii arhitecturale, ci și în întregul concept al experienței Casa Glod. Cu inimile pline de pasiune, Alin și Dora au creat un sanctuar autentic în inima României, unde oaspeții pot experimenta în întregime tradițiile și frumusețea zonei.

Oferta de cazare la Casa Glod include 10 camere, fiecare cu propria sa personalitate și decor inspirat de tradițiile românești. Indiferent dacă vă alegeți să stați în „Casa Muzeu”, „Primărie” sau „Școală”, veți fi răsfățați cu atmosfera caldă și confortabilă, în care istoria și tradiția se împletesc armonios cu facilitățile moderne.

Prețurile la Casa Glod sunt prietenoase și accesibile, oferind oportunitatea de a experimenta autenticitatea la prețuri rezonabile. Camerele duble sunt disponibile la tariful de 285 RON/noapte, iar pentru cei care doresc să aducă și alți prieteni sau membri ai familiei, există posibilitatea de a adăuga paturi suplimentare la tariful de 90 RON/noapte. Și pentru că ne dorim ca întreaga familie să se bucure de vacanță, copiii cu vârste de până la 6 ani beneficiază de gratuitate la cazare.

La Casa Glod, experiența nu se oprește doar la cazare. Proprietarii vor pregăti cu dragoste și pasiune preparate culinare tradiționale la cerere. Micul dejun, prânzul, cina sau platourile românești vor fi pregătite cu atenție și ingredientele de cea mai bună calitate, pentru a vă încânta papilele gustative și a vă oferi o experiență gastronomică autentică.

Casa Glod este mai mult decât un simplu loc de cazare – este o călătorie în timp și tradiție, o oportunitate de a vă conecta cu autenticitatea și frumusețea României.
Prin restaurarea și deschiderea acestor case tradiționale, Alin și Dora au creat un colț al paradisului în care oaspeții pot simți că timpul se oprește și istoria prinde viață. Indiferent că sunteți în căutarea relaxării în mijlocul naturii sau că doriți să explorați bogăția culturală a zonei.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Preotul Ioan Sabău, arestat de câteva ori de comuniști, a creat la Vinerea obiceiul Păștenilor care dăinuie și în zilele noastre

Ziarul Unirea

Publicat

în

Preotul Ioan Sabău, arestat de câteva ori de comuniști, a creat la Vinerea obiceiul Păștenilor care dăinuie și în zilele noastre PREOTUL IOAN SABĂU – „CEL MAI IUBIT DINTRE VINERENI” – ,,Abia în închisoare în închisoare mi-am început misiunea preoțească, acolo am învățat să mă rog și tot acolo am simțit dependența de Dumnezeu, pentru […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea