Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO, VIDEO SPECTACULOS| Viitoarea Sală Polivalentă din Blaj a „ieșit” din pământ. Mica Romă a devenit MARE

Ziarul Unirea

Publicat

în

Viitoarea Sală Polivalentă din Blaj a „ieșit” din pământ. Mica Romă a devenit MARE

Sală Polivalentă din Blaj este un proiect comun al municipiului Blaj și al Consiliului Județean Alba în valoare de aproximativ 7 milioane de euro, finanţarea investiţiei făcându-se 50% de la bugetul Municipiului Blaj, 50% din bugetul Consiliului Județean Alba .

Proiectul a demarat greu, pâna când antreprenorul a subcontractat partea de structură societății BAXCOM, care este una dintre cele mai puternice firme românești din aceste domeniu.

La vizita noastră în șantier structura de rezistență era ridicata din pamant, două echipe de muncitori lucrând în diferite zone la armătura de fier beton.

Potrivit declarațiilor reprezentanților BAXCOM, societatea subcontractantă promite că până în luna iunie, iulie a acestui an, va ridica toată structura de rezistență a viitoarei săli polivalente din Blaj.

Societatea românească BAXCOM este renumită pentru lucrări de structuri mari la poduri, viaducte, etc., fiind printre puținele firme constructoare care lucrează cu seriozitate pe autostrăzile aflate în construcție în România.

YouTube video

Sală Polivalentă din Blaj este un proiect ambițios al municipiului Blaj și al Consiliului Județean Alba. Va fi prima sală polivalentă din județul Alba, municipii mari ca Alba Iulia sau Sebeș neputând decât să viseze la astfel de obiective.

În urma cu ceva timp primarul Blajului, Gheorghe Rotar declara pentru Ziarul Unirea: ”Avem un contract cu Federația Română de Volei prin care, în următorii cinci ani, după ce va fi gata, o punem la dispoziție gratis pentru toate meciurile loturilor naționale. Și celelalte echipe din județ, de handbal, de baschet, vor juca la Blaj meciurile din cupele europene. Am luat decizia înființării ei având în vedere că avem această echipa mare, că oamenii iubesc acest sport. Dacă la Alba Iulia exista sală polivalentă nu mai făceam. Suntem cel mai mic oraș din România care va avea o sală polivalentă. La dimensiunea ei, va fi una dintre cele mai frumoase din țară”

Sala va avea peste 2.000 de locuri, iar în ea nu se vor organiza doar activități sportive, respectiv meciuri de volei, baschet, handbal, box, dar și expoziții, concerte, spectacole, târguri sau expoziții. De asemenea, în aceeași clădire va mai fi construită o sală pentru antrenamente sportive. La ieșire din clădire se va amenaja un parc pentru sport în aer liber, plimbări cu bicicleta, role sau skateboard.

Mica Romă a devenit mare.

[nggallery id=7679]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

CTS Alba, apel la donare de sânge: Este nevoie de donatori cu grupele O negativ și A negativ

Ziarul Unirea

Publicat

în

CTS Alba, apel la donare de sânge: Este nevoie de donatori cu grupele O negativ și A negativ Reprezentanţii Centrului de Transfuzie Sanguină Alba au lansat joi, 28 martie 2024, un apel la persoanele care pot să doneze sânge din grupele A negativ și B negativ. ”În aceasta săptămână au fost multe solicitări pe grupele […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea