Rămâi conectat

Actualitate

FOTO-VIDEO: Spectacol inedit cu muzică de promenadă şi dansuri cu majorete în Piaţa Cetăţii, în prima seară a Festivalului Muzicii de Fanfară de la Alba Iulia

Alexandra Mates

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Festivalul Fanfarelor la Alba Iulia65Muzica de promenadă a răsunat sâmbătă seara în Piaţa Cetăţii din Alba Iulia, unde s-a desfăşurat prima seară a Festivalului Muzicii de Fanfară, aflat în acest an la cea de-a patra ediţie. Iubitorii muzicii gen prezenţi aici au avut parte de un spectacol inedit, în aer liber, susţinut de patru formaţii de fanfare de copii şi fanfare consacrate din judeţ şi din ţară.  Cu un repertoriu vast, de la imnuri până la prelucrări populare şi clasice, inclusiv samba, acestea au oferit mai bine de două ore de muzică de promenadă spre  încântarea publicului prezent. Formaţiile au fost însoţite de frumoasele majorete din Câmpeni, care au adus un plus de energie dar şi un farmec aparte întregului concert.

Dacă în prima parte a spectacolului în Piaţă se puteau găsi scaune libere, asta din cauza picurilor de ploaie ce i-au cam speriat pe albaiulieni, în cea de-a doua parte, acestea au fost ocupate, Piaţa Cetăţii fiind relativ plină.

Au urcat pe scenă Fanfara Şcolii populare de Arte şi Meserii din Sfântu Gheorghe sub bagheta dirijorului Kelemen Szilard, Fanfara Şcolii populare de Arte „Tudor Jarda” din Cluj-Napoca, dirijor Sorina Sălăjan, Fanfara „Rotaria jr.” din Vaslui, dirijor Romeo Tâlmaciu şi Fanfara de copii a Centrului de Cultură „Augustin Bena” Alba, dirijor Ioan Mureşan.

Festivalul Fanfarelor la Alba Iulia63Festivalul Muzicii de Fanfară continuă şi duminică în Piata Cetăţii,  cu începere de la ora 20.00. Vor urca pe scenă Fanfara din Petreşti – Alba,  dirijor Ioan Mureşan, majoretele de la Arieşul Ritmic din Câmpeni, instructor Anada Buda, Fanfara “Promenada” din Câmpia Turzii, dirijor Sorin Sălăjan şi Fanfara Judeţului Alba – dirijor Coriolan Honcaş. De semenea, va avea loc o festivitate de înmânare de trofee şi diplome de participare.

Evenimentul este organizat de Consiliul Judeţean Alba, Centrul de Cultură „Augustin Bena” Alba, în parteneriat cu Primăria Municipiului Alba Iulia.

Vă prezentăm mai jos o galerie foto-video din cadrul primei seri a Festivalului Muzicii de Fanfară de la Alba Iulia:


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Hărțuirea unei ziariste de către PNL, semnalată în Raportul Departamentului de Stat al SUA privind situația drepturilor omului în România

Bogdan Ilea

Publicat

în

Hărțuirea unei ziariste de către PNL, semnalată în Raportul Departamentului de Stat al SUA privind situația drepturilor omului în România Duminică noaptea, Departamentul de Stat al Statelor Unite, a publicat un raport privind situația drepturilor omului în România. „Ministerul de Externe” al SUA” a discutat despre relația dintre partidele de guvernământ din România și hărțuirea […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea