FOTO, VIDEO. ”Sieranevada”, una dintre cele mai așteptate producții românești ale anului, a avut premierea de gală la Colours Cinema Alba Mall

”SIERANEVADA”, una dintre cele mai așteptate producții românești ale anului, a avut, duminică seara, premierea de gală la Colours Cinema Alba Mall. 

premiere-film-la-alba-mall11După ce a deschis competiția oficială a celei de-a 69-a ediții a Festivalului Internațional de Film de la Cannes (11-22 mai 2016), cel mai nou lungmetraj semnat de regizorul Cristi Puiu, „SIERANEVADA” a deschis și sezonul de toamnă al premierelor cinematografice românești.

ELIT

Pelicula, care îi are în distribuție pe actorii Mimi Brănescu, Dana Dogaru, Sorin Medeleni, Ana Ciontea, Judith State, Marin Grigore, Rolando Matsangos, Cătălina Moga, Ilona Brezoianu, va rula pe marile ecrane din România din 9 septembrie.

 

Acțiunea din „SIERANEVADA” are loc la trei zile de la atentatul din redacția hebdomadarului parizian, Charlie premiere-film-la-alba-mall02Hebdo și la patruzeci de zile de la moartea tatălui său, când Lary, un medic trecut de 40 de ani, urmează să își petreacă ziua de sâmbătă însoțit de tânăra lui soție, în sânul familiei, reunite cu ocazia comemorării celui dispărut. Evenimentul, însă, nu se derulează conform așteptărilor.

Cel de-al 4-lea lungmetraj regizat de Cristi Puiu are imaginea semnată de Barbu Bălășoiu; Jean Paul Bernard, Filip Muresan și Christophe Vintrignier au realizat sunetul, Maria Pitea s-a ocupat de costume în timp ce Mojca Gorogranc Petrushevska a realizat machiajul. Letiția Ștefănescu și Ciprian Cimpoi au semnat montajul iar Cristina Barbu scenografia, Anca Puiu –producător.

Filmul va putea fi urmărit in cinematograful Colours Cinema începând din 11 septembrie. Rezervările se pot face premiere-film-la-alba-mall01online pe site www.coloursinema.ro, sau aplicația gratuită de mobil Colours Cinema, disponibilă pentru android și iOS în magazinele Google Play și App Store. Biletele online se pot achizitiona prin www.cinemagia.ro. Programul cinematografului este de luni până duminică între 10:00 – 23:30.

„SIERANEVADA”, propunerea României la Premiile Oscar, este o producție Mandragora în coproducție cu Produkcija 2006 Sarajevo (BIH), Studioul de Creație Cinematografică al Ministerului Culturii, Sisters and Brother Mitevski, Spiritus Movens, Alcatraz Films.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...