FOTO-VIDEO: ”Sf.Petru”- Hotelul din Munții Șureanu care ”deține„ cheia de la Poarta Raiului. Peisaje pitorești, SPA, baie ”la ciubăr” în aer liber și schi în perioada iernii
Hotel ”Sfântul Petru” din inima Munților Șureanu este una dintre variantele care merită pusă pe lista destinațiilor de vacanță a amatorilor de frumos, iubitori de munte și natură în esență pură.
Situat pe un platou din zona Poarta Raiului și înconjurat de un decor natural de basm, cu peisaje pitorești și aer proaspăt de pădure, hotelul de 4 stele oferă facilități gata să satisfacă atât iubitorii de confort în mijlocul naturii, care doresc pur și simplu să se deconecteze de rutina cotidiană, cât și pe cei care preferă vacanțele active, cu drumeții montane, ori pe cei pasionați de sporturi de iarnă.
Dacă pe timp de vară, un verde nesfârșit îți bucură privirea, iar aerul tare de munte și priveliștea îți oferă liniștea deplină necesară pentru a te încărca cu o energie pozitivă specială, pe timp de iarnă, peisajul te lasă fără cuvinte, totul fiind îmbrăcat într-o mantie albă și strălucitoare a zăpezii. Acestui loc, în care Dumnezeu a pictat natura asemeni raiului, căci nu degeaba zona este denumită Poarta Raiului, se adaugă hotelul despre care vorbim, unde turiștii se pot bucura de frumusețile locului și se pot relaxa în tihnă.
Hotel Sf. Petru, cu parter, două etaje și mansardă, reprezintă o îmbinare reușită între rustic și modern, și are o capacitate de 62 de locuri în 28 de camere, dintre care 24 de camere standard, două apartamente cu dormitor și living și două triple. Referitor la condițiile de cazare, acestea sunt demne de cele patru stele pe care le poartă hotelul. Fiecare cameră are un design atrăgător și confortabil și un balcon cu vedere spre munții din jur, iar curățenia este impecabilă. De asemenea, fiecare cameră este dotată cu baie proprie, uscător de păr, televizor, mini bar și acces gratuit la internet. Hotelul dispune și de o sală de conferințe spațioasă, ce poate găzdui diferite tipuri de evenimente precum întâlniri de afaceri, seminarii, congrese, training-uri sau team building-uri.
Răsfăț la SPA, cu saună și piscină
Hotelul este cu siguranță și pe gustul celor care preferă luxul. Din facilitățile pe care le oferă nu lipsește zona SPA, cu piscină, saună, jacuzzi și o minisală de gimnastică, unde turiștii care aleg să petreacă un sejur aici se pot răsfăța după o zi de drumeții prin munți.
Atât în incinta hotelului, cât și afară, există spații de joacă special amenajate, unde familiile își pot lăsa copiii să se distreze în felul lor, cu jucării și scăunele pregătite special pentru ei.
De asemenea, în perimetrul hotelului există un teren mare de tenis, dar și o sală tradițională, cu elemente rustice, amenajată pentru cei care doresc să petreacă într-un cadru mai ”intim” și să se bucure de preparatele gatite pe grătar sau în cuptorul din cărămidă.
Destinația de vacanță este una perfectă și pentru iubitorii sporturilor de iarnă. La doar doi kilometri de hotel se află Domeniul Schiabil Șureanu, o stațiune de schi cu peisaje rupte parcă din cărțile de povești, tot mai căutată de turiști. Facilitatile hotelului includ și acest aspect fiind amenajată o cameră specială în interiorul locației, unde cei care practică acest sport își pot lăsa echipamentul și clăparii la uscat pe un suport care emană căldură. În aceeași cameră, există și o masă de ping-pong, pentru pasionații de acest sport cunoscut ca și tenis de masă.
Baie în jacuzzi sau ”la ciubăr” cu apă fierbinte, în aer liber, iarna
Ca o provocare inedită pentru turiștii tradiționali, dar și pentru cei învățați cu luxul, afară, în laterala hotelului, au fost amplasate un jacuzzi și două ciubere, dintre care unul cu sobă pe lemne submersibilă, în care cei care doresc se pot îmbăia, inspirând aerul proaspăt de munte și savurând un ceai fierbinte, în apă la 30 de grade Celsius, atunci când se întorc de la pârtie. Doar gândul la cadrul în care ne putem bucura de această experiență unică, cu o priveliște de vis și zăpadă de peste 1 metru în jur, te face să simți relaxarea. Pentru un astfel de răsfăț trebuie doar anunțat cu o zi înainte, ca totul să fie pregătit ca ”la carte„.
Plimbări prin Munții Șureanu
Turiștii cazați la Hotel ”Sf. Petru” se pot bucura și de aventuri în natură, atât în sezonul cald (drumeții, ciclism pe traseele montane), cât și în sezonul rece. Unul dintre obiectivele turistice care pot fi vizitate, și care se află la aproximativ 4 kilometri de hotel, este lacul Iezerul Șureanu, sau „lacul fără fund” cum mai este numit, considerat unul dintre cele mai frumoase lacuri glaciare din România.
Preparate gastronomice delicioase cu porție ”din belșug”
Trecând la un alt aspect important atunci când alegi destinația de vacanță, la capitolul ”mâncare„, meniul are o ofertă destul de variată, iar la porție se pune ”din belșug„, asftel încât și cel mai gurmand client să simtă că s-a săturat. Iar ca să vă faceți o idee despre ce se gătește aici, vă enumerăm și câteva dintre preparatele din meniu: mușchi de vită la grătar, sote de văcuță a la stroganoff, păstrav la grătar sau somon olandez, costițe de porc la gărtar, escalop de porc cu ciuperci, tochitură haiducească cu mămăligă, sau diverse ciorbe, supe și feluri de spaghete. Nu lipsesc din ofertă deserturile, astfel că devoratorii de dulciuri pot să stea liniștiți, căci toate sunt delicioase (mai ales prăjiturile și torturile), gătite din produse bio. Restaurantul este unul spațios, primitor și călduros.
La Hotel Sf. Petru, micul dejun este servit într-o sală separată, cu șemineu, unde mai că ți-ai petrece toată ziua, căci este foarte cochetă și intimă. Dacă vremea va permite, mâncarea poate fi servită și pe terasa amenajată în fața hotelului, cu mese din lemn, unele dintre ele cu urși sculptați de meșteri pricepuți.
Inspirația pentru numele hotelului a venit chiar de la denumirea zonei, Poarta Raiului. Potrivit credinței populare, Sfântul Petru este mâna dreaptă a lui Dumnezeu, îl însoțește în drumurile Sale pe pământ şi ține Cheile de la poarta Raiului.
Singurul incovenient în ceea ce privește acest hotel este drumul forestier de 15 kilometri, de la Barajul Oașa până pe platoul unde este amplasată locația, care pe timp de iarnă se parcurge destul de greu de șoferii care au mașini mici, fără 4×4.
Ca de încheiere, așa după cum spunea și unul dintre turiștii care a lăsat o recenzie pe contul de Facebook al hotelului, aici ”simți că îl apuci pe Sfântul Petru de mână”. Este de vis…
[nggallery id=2690]
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Ştirea zilei
Acord de recunoașterea vinovăției încheiat de un șofer mort de beat, care a intrat cu mașina într-un scuar pe autostrada A1: 10.000 de euro, mita pe care a vrut să o dea polițiștilor
Acord de recunoașterea vinovăției încheiat de un șofer mort de beat, care a intrat cu mașina într-un scuar pe autostrada A1: 10.000 de euro, mita pe care a vrut să o dea polițiștilor Un șofer mort de beat, care a intrat cu mașina într-un scuar pe autostrada A1 a încheiat un acord de recunoaștere a […]
Secțiune Articole Similare
-
Actualitate5 zile ago
Produsul intern brut trimestrial III al României, în stagnare față de II și scădere față de anul 2023. Cristian Păun: „Miroase de la o poștă a recesiune!”
-
Sport4 zile ago
FOTO | Meciul de fotbal Metalurgistul Cugir – Gloria Bistrița-Năsăud, întrerupt la Cugir de o intervenție a elicopterului SMURD! Liderul a câștigat cu 4-0
-
Actualitate4 zile ago
Ajutorul de încălzire pentru iarna 2024-2025. Acte necesare. Condiții de acordare. Câți bani se dau în funcție de venit
-
Opinii - Comentarii4 zile ago
Postul Crăciunului. Obiceiuri și tradiții respectate de credincioși în Postul Nașterii Domnului
-
Opinii - Comentarii3 zile ago
Noua lege a pensiilor: Tabel cu vârsta de pensionare anticipată. Condiții privind stagiul de cotizare pentru pensia anticipată
-
Opinii - Comentarii9 ore ago
19 noiembrie: Ziua internațională a BĂRBATULUI. Tradiții în lume specifice sărbătorii