Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO-VIDEO: Seară cu salve de tun la Alba Iulia! Ceremonialul de schimbare a Gărzii din Cetatea Alba Carolina a adunat sute de curioşi, localnici dar şi mulţi turişti

Alexandra Mates

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Ceremonialul de schimbare a garzii Cetatii Alba Carolina076Sute de persoane, albaiulieni şi turişti din ţară şi străinătate, s-au adunat sâmbătă seara în Cetatea Alba Carolina pentru a urmări ceremonialul schimbului de gardă şi spectacolul salvelor de tun. Toboşarii, călăreţii, caii frizieni care au fost în centrul atenţiei şi soldaţii austrieci într-o defilare cu torţe dar mai ales salvele de tun au făcut deliciul celor prezenţi, care i-au răsplătit cu aplauze şi nu au ratat ocazia de a fotografia sau filma scene din spectaculosul eveniment.

Ceremonialul schimbării Gărzii a început în Faţa Celor Trei Fortificaţii şi a continuat în defilare pe pietonala Mihai Viteazul până la Poarta a IV-a şi apoi la Poarta a III-a, unde în acordurile tobelor şi ale muzicii militare, la ambele porţi garda a prezentat onorul în faţa publicului adunat la eveniment.

Ceremonialul de schimbare a garzii Cetatii Alba Carolina053Turiştii dar şi albaiulienii i-au urmat pe soldaţi şi călăreţi întreg traseul pentru a-i admira în toată splendoarea lor. Cei mai încântaţi au fost copiii, iar după cum spunea unul dintre turiştii veniţi la Alba Iulia “nici în filme nu a mai văzut un astfel de spectacol!”.

Şi pentru că a fost vorba despre un adevărat ceremonial, nu puteau lipsi cele trei salve de tun executate în faţa Obeliscului, care au încheiat spectacolul, în urletele şi aplauzele tuturor celor prezenţi.

Ceremonialul schimbului de gardă a Cetăţii Alba Carolina adună zilnic la Alba Iulia zeci şi sute de turişti dornici să vadă un spectacol unic, inedit, menit să  readucă la viaţă atmosfera din urmă cu sute de ani.

Ceremonialul schimbului de gardă a Cetăţii Alba Carolina are loc în fiecare zi din timpul săptămânii la ora 12.00, în faţa Traseului Celor Trei Fortificaţii. Iar pentru turiştii care vin să înnopteze la Alba Iulia, acesta se desfăşoară pe timp de vară, la sfârşitul săptămânii, şi seara, vinerea și sâmbăta de la ora 21.00.

Potrivit Primăriei Alba Iulia, aceste spectacole vor avea caracter de permanență în weekend până la sfârșitul lunii septembrie.

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

10-12 mai: Ana Blandiana, Daniel Nazare și Bere Gratis în prima zi a Târgului de cArte Alba Transilvana. Programul complet al evenimentului

Bogdan Ilea

Publicat

în

10-12 mai: Ana Blandiana, Daniel Nazare și Bere Gratis în prima zi a Târgului de cArte Alba Transilvana. Programul complet al evenimentului La Târgul de cArte Alba Transilvana, organizat în data de 10-12 mai, pe espalanda Muzeului Național al Unirii Alba Iulia, în prima zi urmează să aibă loc mai multe lansări de carte și […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea