FOTO. VIDEO| Scandalul deșeurilor în Alba: Locuitorii cartierului Partoș se opun deciziei Primăriei de amenajare a platformei pentru deșeuri în vecinătatea locuințelor lor

FOTO. VIDEO| Scandalul deșeurilor în Alba: Locuitorii cartierului Partoș se opun deciziei Primăriei de amenajare a platformei pentru deșeuri în vecinătatea locuințelor lor

Noua stație de depozitare, motiv de scandal între locuitorii cartierului Partoș și Primărie. Cetățenii se opun deciziei Primăriei Alba Iulia de a amenaja în apropierea caselor lor o stație de depozitare temporară și transfer a deșeurilor.

Problema depozitării gunoaielor este una stufoasă și pare că intră în tematica telenovelelor fără sfârșit, stația ecologică de la Galda nu este operațională nici după trei ani de la finalizare, rampa de transfer de la Bărăbanț a rămas fără autorizația de mediu, tariful pentru ridicarea gunoiului a crescut de 4 ori în 5 ani, iar gunoiul este transportat la Târgu Jiu. O adevărată saga cu iz.

Reamintim că totul a început în urma unei reclamații din partea unui cetățean din Bărăbanț, datorită căreia rampa de transfer a deșeurilor a rămas fără autorizație de mediu, astfel că autoritățile sunt forțate să găsească o soluție cât mai rapidă pentru depozitarea gunoaielor.

Decizia Primăriei nu s-a lăsat așteptată, iar amenajarea unei stații de transfer a deșeurilor în zona cartierului Partoș este în curs, motiv de indignare pentru persoanele care locuiesc pe strada Rogozului din oraș.

“Nu suntem de acord cu amenajarea stației de depozitare în vecinătatea locuințelor noastre. Sunt aproximativ 20 de metri între locuința mea și viitoarea stație și 500 de metri de următoarele locuințe. Nimeni nu ne-a întrebat dacă suntem de acord cu această decizie, iar comunitatea din zonă nu a fost anunțată de autorități de amenajarea acestui depozitului, a declarat pentru ziarulunirea.ro”, Liviu Ciocan, locuitor pe strada Rogozului.

Alte locuințe din Partoș, situate pe strada Dacilor, vor fi la o distanță de circa 100 – 150 de metri de viitoarea stație de depozitare temporară și transfer.

“Astăzi, 3 persoane, reprezentante ale comunității, vom merge la Primărie, în ședința de Consiliu Local pentru a discuta această situație cu conducerea instituției”, a completat cetățeanul din Partoș.

Alin CRIȘAN

3 Comentarii

Partoș residences 28 ianuarie 2020 at 13:53

Evident că nu e un mediu sănătos pentru copii, adulti și mediul înconjurator. Anotimpul de vară cu luna lui cuptor, temperaturi de caniculă și miros de gunoaie. Ei bine, asta nu vom înghiți !!! Știm de pe acum cu cine vom vota la locale, va asigur eu ca Partoș nu va vota cu actualul conducator al acestui municipiu. Gunoaiele sa le depoziteze lângă cartier Orizont, unde actualul viceprimar își construiește 4 case pe numele de Nedelcu Marian. Acolo se depoziteze gunoaie menajere, lângă gunoaie cu 2 picioare.

Gunoi 28 ianuarie 2020 at 14:23

Vara gunoaiele se pot autoaprinde, ca sa nu mai vorbim despre soareci si sobolani.

sandru liliana 29 ianuarie 2020 at 9:30

Nu suntem de acord cu acest proiect . Inainte de a se lua aceste decizii trebuie consultata comunitatea . Ne-a fost destul cu hoheria atatia zeci ani de zile in care am suportat mizerii si hoarde de sobolani . Trebuie sa ne mobilizam si sa ne spunem puncul de vedere . Asa ceva nu o sa lasam se intample.

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...