Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO. VIDEO| Scandalul deșeurilor în Alba: Locuitorii cartierului Partoș se opun deciziei Primăriei de amenajare a platformei pentru deșeuri în vecinătatea locuințelor lor

CRIȘAN Alin

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024
FOTO. VIDEO| Scandalul deșeurilor în Alba: Locuitorii cartierului Partoș se opun deciziei Primăriei de amenajare a platformei pentru deșeuri în vecinătatea locuințelor lor

Noua stație de depozitare, motiv de scandal între locuitorii cartierului Partoș și Primărie. Cetățenii se opun deciziei Primăriei Alba Iulia de a amenaja în apropierea caselor lor o stație de depozitare temporară și transfer a deșeurilor.

Problema depozitării gunoaielor este una stufoasă și pare că intră în tematica telenovelelor fără sfârșit, stația ecologică de la Galda nu este operațională nici după trei ani de la finalizare, rampa de transfer de la Bărăbanț a rămas fără autorizația de mediu, tariful pentru ridicarea gunoiului a crescut de 4 ori în 5 ani, iar gunoiul este transportat la Târgu Jiu. O adevărată saga cu iz.

Reamintim că totul a început în urma unei reclamații din partea unui cetățean din Bărăbanț, datorită căreia rampa de transfer a deșeurilor a rămas fără autorizație de mediu, astfel că autoritățile sunt forțate să găsească o soluție cât mai rapidă pentru depozitarea gunoaielor.

Decizia Primăriei nu s-a lăsat așteptată, iar amenajarea unei stații de transfer a deșeurilor în zona cartierului Partoș este în curs, motiv de indignare pentru persoanele care locuiesc pe strada Rogozului din oraș.

“Nu suntem de acord cu amenajarea stației de depozitare în vecinătatea locuințelor noastre. Sunt aproximativ 20 de metri între locuința mea și viitoarea stație și 500 de metri de următoarele locuințe. Nimeni nu ne-a întrebat dacă suntem de acord cu această decizie, iar comunitatea din zonă nu a fost anunțată de autorități de amenajarea acestui depozitului, a declarat pentru ziarulunirea.ro”, Liviu Ciocan, locuitor pe strada Rogozului.

Alte locuințe din Partoș, situate pe strada Dacilor, vor fi la o distanță de circa 100 – 150 de metri de viitoarea stație de depozitare temporară și transfer.

“Astăzi, 3 persoane, reprezentante ale comunității, vom merge la Primărie, în ședința de Consiliu Local pentru a discuta această situație cu conducerea instituției”, a completat cetățeanul din Partoș.

YouTube video

YouTube video


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Cugireanul Emil Muntean, reales în funcția de președinte al parcurilor industriale din România

Unirea Ziarul

Publicat

în

Cugireanul Emil Muntean, reales în funcția de președinte al parcurilor industriale din România Recent, la Centrul de Afaceri, Transfer Tehnologic și Incubator de Afaceri – CATTIA Brașov, a avut loc ședința Adunării Generale a Asociației Parcurilor Industriale, Tehnologice, Științifice și a Incubatoarelor de Afaceri din România – APITSIAR. Pe agenda de lucru a reuniunii s-a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea