FOTO, VIDEO| S-a lansat ”Pita Cetății”, un produs de promovare a municipiului Alba Iulia, sub forma unei stele cu șapte colțuri
”Pita Cetății”, un produs de promovare a municipiului Alba Iulia, care are forma Cetății Alba Carolina, a fost lansată, vineri, la Centrul de Informare și Promovare Turistică de pe Latura de Vest.
Al doilea produs de promovare a municipiului Alba Iulia, după ”vinul Cetății”, este ”pita Cetății”, care are forma unei stele cu șapte colțuri și cântărește 1,2 kilograme. La evenimentul de lansare au participat reprezentanți din administrația locală și ai firmei producătoare. Aceștia au fost serviți cu palincă și pâine ceapă, slănină și alte produse tradiționale.
Turiștii care vor veni din acest an la Alba Iulia vor fi întâmpinați cu un nou produs de marketing, un co-branding realizat de Brutăria Rustiq în parteneriat cu Primăria Alba Iulia. Dincolo de ce știm și momentele în care o servim, regina meselor pentru turiști – “Pita Cetății” înseamnă un produs autentic tradițional, frământată cu respect pentru învățăturile părintești.
Produsul de promovare a fost livrat, deja, în țară, în Constanța și Vaslui, dar și în străinătate, Spania sau Italia, a spus producătorul acesteia, Călin Matieș, care este și președintele Federației Naționale a Producătorilor de Produse Tradiționale.
”Mă bucur că am reușit să dăm puțină aromă municipiului Alba Iulia. Mă bucur că Primăria a acceptat să înregistreze ca ”Pita Cetății”, pâinea făcută în brutăria din Sântimbru. Este un produs tradițional, un produs atestat, cu numărul cinci, de ministerul Agriculturii ca pită împletită. Ingredientele sunt: 40% suflet de român, 30% mândrie locală, 20% tradiție, iar 10% la sută e făină, maia, apă, sare și puțin ulei”, a spus Matieș.
Turiștii, care vin la Alba Iulia, o pot cumpăra din magazine la prețul de nouă lei.
”Turiștii care vor ajunge în Cetate o vor găsi ca produs de prezentare la Centrul Informare Turistică și o pot cumpăra din magazinele alimentare din Alba Iulia. Ambalajul are și un tricolor pentru că suntem mândri că suntem români”, a mai spus Matieș.
[nggallery id=2167]
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Ştirea zilei
Cristian Păun, profesor ASE originar din Alba. Despre aur, moneda Bitcoin și NFT-uri: „Prost ești dacă te chinui să mai produci cartofi”
Cristian Păun, profesor ASE originar din Alba. Despre aur, moneda Bitcoin și NFT-uri: „Prost ești dacă te chinui să mai produci cartofi” Cristian Păun, profesor universitar în cadrul Academiei de Studii Economice București, originar din județul Alba, revine în atenția publicului cu un nou avertisment, de această dată cu privire la reforma sistemului monetar actual […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Ovidenia, prima sărbătoare de la începutul Postului Crăciunului
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie, Ziua Mondială a Salutului. Cel mai popular cuvânt de salut este „Hello”
-
Ştirea zileiacum 5 zile
PROGRAMUL zilei de 1 decembrie 2024, Ziua Națională, la Alba Iulia: Paradă militară, concert Andra și focuri de artificii
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 Noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Tradiţii şi superstiţii de Sărbătoarea Luminii
-
Opinii - Comentariiacum 4 ore
23 noiembrie – Zborul Marii Uniri: Povestea aviatorului mort în anonimat, care a zburat la -40 de grade cu documentele Marii Uniri de la 1 decembrie 1918
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
19 noiembrie: Ziua internațională a BĂRBATULUI. Tradiții în lume specifice sărbătorii