FOTO, VIDEO| S-a lansat ”Pita Cetății”, un produs de promovare a municipiului Alba Iulia, sub forma unei stele cu șapte colțuri

PRO ROMÂNIA - Alegeri parlamentare 2020

”Pita Cetății”, un produs de promovare a municipiului Alba Iulia, care are forma Cetății Alba Carolina, a fost lansată, vineri, la Centrul de Informare și Promovare Turistică de pe Latura de Vest.

Al doilea produs de promovare a municipiului Alba Iulia, după ”vinul Cetății”, este ”pita Cetății”, care are forma unei stele cu șapte colțuri și cântărește 1,2 kilograme. La evenimentul de lansare au participat reprezentanți din administrația locală și ai firmei producătoare. Aceștia au fost serviți cu palincă și pâine ceapă, slănină și alte produse tradiționale.

USR - Alegeri parlamentare 2020

pita Cetatii01

PMP - Alegeri parlamentare 2020

Turiștii care vor veni din acest an la Alba Iulia vor fi întâmpinați cu un nou produs de marketing, un co-branding realizat de Brutăria Rustiq în parteneriat cu Primăria Alba Iulia. Dincolo de ce știm și momentele în care o servim, regina meselor pentru turiști –  “Pita Cetății” înseamnă un produs autentic tradițional, frământată cu respect pentru învățăturile părintești.

Produsul de promovare a fost livrat, deja, în țară, în Constanța și Vaslui, dar și în străinătate, Spania sau Italia, a spus producătorul acesteia, Călin Matieș, care este și președintele Federației Naționale a Producătorilor de Produse Tradiționale.

”Mă bucur că am reușit să dăm puțină aromă municipiului Alba Iulia. Mă bucur că Primăria a acceptat să înregistreze ca ”Pita Cetății”, pâinea făcută în brutăria din Sântimbru. Este un produs tradițional, un produs atestat, cu numărul cinci, de ministerul Agriculturii ca pită împletită. Ingredientele sunt: 40% suflet de român, 30% mândrie locală, 20% tradiție, iar 10% la sută e făină, maia, apă, sare și puțin ulei”, a spus Matieș.

Turiștii, care vin la Alba Iulia, o pot cumpăra din magazine la prețul de nouă lei.

”Turiștii care vor ajunge în Cetate o vor găsi ca produs de prezentare la Centrul Informare Turistică și o pot cumpăra din magazinele alimentare din Alba Iulia. Ambalajul are și un tricolor pentru că suntem mândri că suntem români”, a mai spus Matieș.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

3 Comentarii

H 27 mai 2016 at 12:37

Pe ce f**e asta banii… dar stai „linistit” Havescule ca se strange latzul. Din mandatul viitor o sa faci maxim doua saptamani…

fane de la sifoane 27 mai 2016 at 13:57

ui ce faină ii zici ca-i un sfincter

marius 28 mai 2016 at 17:45

Circ si paine.
Traim iarasi timpurile Romei

Comentariile sunt oprite