Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

FOTO, VIDEO| Primăria Zlatna a aprins luminile pe exteriorul viitoarei Școli de Arte și Meserii din localitate

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Cu ocazia Zilei Naționale a României, la Zlatna a fost iluminat în mod simbolic exteriorul Școlii de Arte și Meserii, clădire care se găsește în plin proces de reabilitare și aparține Liceului „Corneliu Medrea” din localitate.

Evenimentul a avut loc sâmbătă seara, la ora 17, și a fost prefațat de un recital al Fanfarei „Augustin Bena” a județului Alba, la care au asistat numeroși locuitori ai orașului și invitați sosiți din alte părți, printre care s-au regăsit și participanți la Congresul Spiritualității Românești, ajuns în acest an la cea de-a XXIII-a ediție și desfășurat la Zlatna în aceste zile.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Startul aprinderii luminilor exterioare a fost dat de primarul Silviu Ponoran, iar după o slujbă religioasă susținută de mai mulți preoți, au susținut discursuri primarul localității, europarlamentarul Rareș Bogdan, deputații Florin Roman și Sorin Bumb.

YouTube video

Liceul „Corneliu Medrea” a fost ridicat între anii 1894 – 1895 și a funcționat inițial ca Şcoală de Arte şi Meserii. Unitatea de învățământ nu a trecut printr-o reparație capitală niciodată de la înființarea sa. A cunoscut însă distrugeri masive pe vremea regimului comunist, când elementele sculpturale originale au fost rase de pe fațada clădirii. În 2016, Primăria Zlatna a primit finanțare de la Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice pentru reabilitarea integrală, primarul orașului anunțând că lucrările ar trebui finalizate la sfârșitul lunii mai a anului viitor.

Ovidiu CULDA


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Ce trebuie să faci cu lumânarea de la slujba de Înviere?

Ziarul Unirea

Publicat

în

4Ce trebuie să faci cu lumânarea de la slujba de Înviere? În fiecare an, la Paştele ortodox credincioşii se bucură de minunea Luminii Sfinte – un eveniment miraculos ce se petrece în Biserica Sfântului Mormânt din Ierusalim, în timpul slujbei de vecernie ce are loc în Sâmbăta Mare, ziua dinaintea Paştelui. Citeşte şi: Urari de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea