Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

FOTO-VIDEO: Primăria vrea să rupă gura târgului cu BAZA DE AGREMENT Bazinul Olimpic. Cum va arăta cea mai șic zonă de relaxare din Alba Iulia

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Albaiulienii şi turiştii se vor putea bucura în viitorul apropiat de o adevărată oază de relaxare, cu piscine, terasă, fast food, teren sportiv multifuncţional, spaţii verzi şi loc de joacă pentru copii.

Primii paşi spre realizarea bazei sportive şi de agrement în zona Bazinului Olimpic au fost făcuţi. Primăria Alba Iulia a semnat contractul cu Transilvania Construct, firma care a câştigat licitaţia pentru faza de proiect a investiţiei. Dacă, după ce firma va dezvolta propunerea în faza de proiect, odată pus pe masa consilierilor locali în primăvară, proiectul va fi aprobat, până la sfârşitul anului următor există şansa ca baza de agrement să fie finalizată.

proiect baza agrement bazin Alba Iulia

Câştigătoarea licitaţiei, SC Transilvania Construct, a realizat deja un fimuleţ de prezentare a proiectului cu care încearcă să-i convingă pe localnici şi primăria deopotrivă de ce sunt în stare, însă este cale lungă până ce imaginile concepute pe computer să fie transpuse întocmai, în realitate.

proiect baza agrement bazin Alba Iulia2Trei bazine, de înot, relaxare şi cu tobogan, terasă şi punct alimentar tip fast food, un loc de joacă pentru copii, dar şi un teren sportiv multifuncţional, cam aşa ar arăta „oaza de ralaxare” pentru albaiulieni şi turişti, propusă de firma câştigătoare a licitaţiei. Această bază de agrement ar urma să se construiască pe o suprafaţă de 4000 de mp cumpăraţi de primărie, însă cu cei 8000 de mp deţinuţi deja de administraţia locală în zonă, baza ar urma să se întindă pe o suprafaţă de 12.000 de mp, dacă luăm în calcul şi locurile de parcare care vor fi amenajate, căile de acces şi zona verde.

Practic, această bază de agrement va fi construită în locul celei de la Schit, aflată într-o stare avansată de degradare, şi care din punct de vedere financiar costurile erau mult prea mari pentru reabilitare. Proiectul bazei sportive şi de agrement are o valoare iniţială de aproape 7 milioane de lei, însă nu e bătută în cuie. Urmează elaborarea proiectului şi este posibilă o nouă estimare a costurilor.

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Incident ȘOCANT la o grădiniță din Alba: O îngrijitoare a luat un pumn în față de la o mămică supărată

Ziarul Unirea

Publicat

în

Incident ȘOCANT la o grădiniță din Alba: O îngrijitoare a luat un pumn în față de la o mămică supărată Un incident șocant a avut loc săptămâna trecută, mai exact miercuri 17 aprilie, la o grădiniță din orașul Cugir. Una dintre îngrijitoarele a primit un pumn în gură de la mama unei fetițe. Citește și: […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea