Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO/ VIDEO: Peste 11.000 de litri de combustibil, sute de mii de lei, arme de vânătoare și articole pirotehnice găsite de polițiști în casele șoferilor de la Cupru Min, reținuți pentru furt

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale din IPJ Alba, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Cîmpeni, cu suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române au a efectuat, la data de 26 septembrie 2018, 15 percheziţii în 4 localităţi din judeţul Alba (Abrud, Bucium, Lupşa, Bistra), în scopul documentării activităţii infracționale a 14 persoane bănuite de furt de combustibil, fapte comise în dauna unei societăţi comerciale din Abrud.

Se pare că, în perioada 2017 – 2018, cei 14 bănuiţi de furt, toţi angajaţi ai societăţii comerciale, în calitate de şoferi, ar fi sustras combustibil din rezervoarele camioanelor şi utilajelor pe care lucrau. Aceştia ar fi depozitat combustibilul sustras la propriile domicilii, iar ulterior l-ar fi folosit, în scop personal, sau l/ar fi vândut către alte persoane.

Cu ocazia percheziţiilor efectuate, poliţiştii au găsit 11.471 litri de motorină şi 590 litri de ulei de motor, despre care există suspiciunea că provin din furturi, 6.054 obiecte pirotehnice (petarde) deţinute în mod ilegal, 5 arme de vânătoare în legătură cu care există suspiciunea că au fost folosite la braconaj cinegetic, 94 de cartuşe pentru arme de vânătoare dar şi importante sume de bani (154.204 lei şi 27.500 euro).

Toate cele 14 persoane vizate de anchetă au fost conduse la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, pentru audieri, faţă de 13 dintre acestea fiind luată măsura reţinerii, pentru o perioadă de 24 de ore.

În cursul zilei de azi, 27 septembrie, persoanele reţinute vor fi prezentate Parchetului de pe lângă Judecătoria Cîmpeni, pentru dispunerea măsurilor legale, în sarcina lor fiind reţinute infracțiuni de furt calificat, tăinuire, braconaj cinegetic şi nerespectarea regimului materiilor pirotehnice.

La acţiune, poliţiştii de investigaţii criminale au fost sprijiniţi de poliţişti din cadrul serviciilor Ordine Publică, Arme, Explozivi, Substanţe Periculoase, Investigare a Criminalităţii Economice, Acţiuni Speciale, Criminalistic, precum şi de poliţişti de la poliţiile orășenești Abrud, Cîmpeni şi Baia de Arieş.

Nota redacției: Precizăm că informațiile au fost publicate cu întârziere, din cauza faptului că niciunul dintre ziariștii de la Unirea nu au primit pe e-mail comunicatul de presă al IPJ Alba.

https://youtu.be/eKYEs7NuRlo

[nggallery id=6186]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Șase medici noi la Spitalul Municipal Blaj: Unitatea medicală are 74 de medici sub contract, cel mai mare număr pe care l-a avut vreodată

Ziarul Unirea

Publicat

în

Șase medici noi la Spitalul Municipal Blaj: Unitatea medicală are 74 de medici sub contract, cel mai mare număr pe care l-a avut vreodată Șase medici noi își vor începe activitatea în curând la Spitalul Municipal Blaj. Unitatea medicală are astfel 74 de medici sub contract, cel mai mare număr pe care l-a avut vreodată. […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea