Foto/Video: Oameni de toate vârstele au participat azi, în Câmpeni, la ,,Marșul pentru viață – 2018”
Azi, 25 martie, în ziua când creștinii ortodocși sărbătoresc Buna Vestire, pe traseul Calea Turzii – strada Horea – strada Meșteșugarilor – Piața Avram Iancu din orașul Câmpeni s-a desfășurat ,,Marșul pentru viață – 2018”, eveniment care a ajuns la cea de-a opta ediție națională și ce s-a desfășurat în acest an sub genericul ,,O lume pentru viață”.
Organizat prin demersul Asociației ,,Studenți pentru viață” și susținut de către Biserica Ortodoxă Română, ,,Marșul pentru viață” reprezintă una dintre cele mai importante inițiative civice prin care se contribuie la lupta împotriva avortului, acest flagel al societății contemporane. Conform organizatorilor, în România au fost curmate prin avorturi peste 22.638.755 de vieţi în perioada 1958 – 2014, țara noastră aflându-se pe locul doi în lume, după Rusia, în ceea ce privește numărul de avorturi raportat la populația existentă (116,5%). Potrivit învățăturii creștine, viața este darul lui Dumnezeu față de oameni care trebuie prețuit și protejat, în timp ce avortul este o crimă comisă împotriva unei ființe (persoane) nevinovate care nu se poate apăra. Omul se bucură de viață și de puterea vieții; are dreptul la viață, dar și responsabilitatea de a respecta această viață, de a o apăra în orice împrejurare, știind că, în existența istorică în trup, omul își pregătește participarea la Împărăția lui Dumnezeu.
Coordonat de către preoți din Protopopiatul Câmpeni, la marșul din ,,Capitala Țării Moților” au participat preoți, enoriași și elevi din localitate, elevi afișând mesaje de susținere a familiei și a vieții, profesori de religie din zonă, primarul orașului, Ioan Călin Andreș, dar și numeroase mame însoțite de copii care au dorit să reafirme astfel valorile familiei creștine tradiționale. Eveniment a debutat la amiază, după Sfânta Liturghie, cu plecare din fața Bisericii Ortodoxe Câmpeni – Vale și s-a încheiat în piața centrală a orașului, acolo unde participanții au rămas pentru a asculta mesajul transmis cu această ocazie de Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Irineu al Alba Iuliei și rostit de către protopopul de Câmpeni, Radu Culda.
Evenimentul s-a continuat cu un emoționant program artistic de cântece și poezii dedicate mamei, prezentat de elevi ai școlilor din Munții Apuseni, iar la final protopopul de Câmpeni a adresat cuvintele de mulțumire participanților și i-a îndemnat pe toți să apere dreptul la viață, drepturile mamei și copiilor, ca să se nască și să trăiască fericiți.
Ovidiu CULDA
[nggallery id=5348]
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Curier Județean
Obiceiuri de Ignat. Tradiții de Ignat. Obiceiuri, superstiții din moși strămoși de ziua sacrificării porcului de Crăciun (de pomana porcului) Alaiul sărbătorilor de iarnă, care se întinde pe parcursul a trei săptămâni, începe oficial de mâine, 20 decembrie, cu Sărbătoarea Ignatului. Citește și: MESAJE de CRACIUN. URARI şi FELICITARI de Sărbători În religia creştin-ortodoxă, în […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
Bradul de Crăciun. Cum și când se împodobește. Istoria împodobirii bradului
-
Sănătatea și naturăacum 5 zile
15 decembrie: Ziua Internațională a Ceaiului
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
Nume care se sărbătoresc de Sfântul Daniel 2024. Viața Sf Daniel și semnificația numelui
-
Curier Județeanacum 2 ore
Obiceiuri, tradiții și superstiții de Ignat – Ziua sacrificării porcului de Crăciun
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
Mesaje de Sfântul Daniel 2024: URARI, FELICITARI și SMS-uri de LA MULȚI ANI pe care le poți trimite celor dragi
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
17 decembrie 2024: Creștinii ortodocși îl sărbătoresc pe Sfântul Daniel. Rugăciunile proorocului și a celor trei tineri aruncați în cuptor